Flyers kärsi murskatappion - Emery Holtbyn kimppuun

Kun ei muuten ilta ollut hyvä, Flyersin Ray Emery haki hyvitystä virkaveljensä Braden Holtbyn myllytyksestä.
Washington Capitals kävi antamassa kylmää kyytiä Philadelphia Flyersille lukemin 7-0. Vaikka kyyti oli lukemien valossa kylmää, oli tunnelma toisinaan hyvin kuuma. Suomalaisittain pisteillä pääsivät Minnesotan Wildin Mikael Granlund ja Pittsburgh Penguinsin Jussi Jokinen.

Washington Capitals ei tarvinnut parasta lyömäasettaan Aleksandr Ovetškinia mättääkseen maaleja. Joel Ward teki uransa ensimmäisen hattutempun, Nicklas Bäckström iski tehot 2+1 ja Jason Chimera 1+3, kun Capitals voitti Philadelphia Flyersin vieraissa maalein 7-0. Tämä on suurin voitto, minkä Capitals on ottanut Flyersista sitten vuoden 1974. Flyers on voittanut kauden aikana vain kolme ottelua ja on itäisen konferenssin toiseksi viimeisenä.

Flyers hallitsi avauserää, mutta erän ainoan maalin iski Capitalsin Bäckström, kun Flyers ei onnistunut purkamaan tilannetta omassa päädyssään. Toisessa erässä Capitals onnistui maalinteossa viidesti eikä maalivahdinvaihdostakaan ollut apua. Steve Mason vaihdettiin toisen erän loppupuolella Ray Emeryyn. Mason antautui maalillaan kolmasti, kun taas Emery päästi sisään neljä maalia.

Ottelun kolmannessa erässä puhkesi yleisön herättänyt kahakka, jossa oli useampia pareja ja jossa Emery hyökkäsi kentän läpi Capitalsin veräjänvartijan Braden Holtbyn kimppuun. Välikohtauksesta huolimatta Holtby pelasi ottelun loppuun asti ja piti maalinsa puhtaana torjumalla 30 laukausta. Emery lensi tilanteesta suihkun puolelle.

Tappion lisäksi mustia pilviä Flyersin taivaalle luovat uudet loukkaantumiset. Colorado Avalanchesta vasta hankittu hyökkääjä Steve Downie vietiin sairaalaan saatuaan ilmeisesti aivotärähdyksen tappelussaan Aaron Volpattia vastaan ja Vincent Lecavalier kärsi omassa mittelössään kasvovammoja. Kumpikaan pelaaja ei toimitusjohtaja Paul Holmgrenin mukaan ole lähdössö mukaan vieraspeliin New Jersey Devilsiä vastaan.

Rauhallisemmin sujui naapurissa ottelu Pittsburgh Penguinsin ja Columbus Blue Jacketsin välillä. Jussi Jokinen keräsi syöttöpisteen hienosta passistaan Jayson Megnalle, joka iski Penguinsille neljännen maalin.

Tilanne siinä vaiheessa Penguinsille 4-0. Ottelu päättyi lukemiin 4-2. Penguinsin maalilla Marc-Andre Fleury oli välillä kovilla ja piti joukkuettaan johtoasemassa. Fleurylle kertyi ottelussa 37 torjuntaa. Vastapäädyssä Sergei Bobrovskilla ei ollut yhtä hyvä päivä ja kolmannen päästetyn maalin jälkeen komennuksen jäälle sai Curtis McElhinney.

Illan pahimpaan tulitukseen joutui Robin Lehner Ottawa Senatorsin maalilla. Kun 65 minuuttia oli pelattu, oli Lehneriä kohti tullut laukauksia 57, joista 53 Lehner oli torjunut. Voittoon asti se ei Senatorsia vienyt, sillä New York Islanders vei lopulta pisteet voittomaalikilpailun jälkeen 5-4. Islandersin Frans Nielsen vastasi sekä 4-4-tasoitusmaalista että lopulta voiton tuoneesta rangaistuslaukauksesta.

St. Louisin Alexander Steen maalasi jo kauden kahdennentoista maalinsa, kun Blues vei pisteet vierailustaan Florida Panthersia vastaan maalein 4-0. Steen johtaa maalipörssiä ja hänet valittiin lokakuun ykköstähdeksi NHL:ssä. Kasassa miehellä ovat tehot 12+5=17. Brian Elliotille kirjattiin kauden ensimmäinen nollapeli, joka saavutettiin 31 torjunnalla.

Minnesota Wild piti pisteet kotonaan voittamalla Montreal Canadiensin maalilukemin 4-3. Wildin hyökkääjä Jason Pominville on oivassa maalintekovireessä. Pominville on osunut nyt kolmessa perättäisessä pelissään ja tehnyt tähän mennessä yhdeksän maalia. Syöttöjä Pominvillen maaleihin nakuttaa muun muassa Mikael Granlund. Granlund nappasi illasta kaksi syöttöpistettä, Pominvillen 2-1-johto-osumaan ja sitä seuranneeseen Nino Niederreiterin 3-1-osumaan. Granlundin pistetilillä on nyt 10 syöttöpistettä.

Colorado Avalanche jatkaa voittokulkuaan, kun se kaatoi vieraissa Dallas Starsin 3-2 jatkoajalla. Avalanchella on nyt kasassa viisi perättäistä voittoa. Voiton Starsista ratkaisi Paul Stastny napauttamalla rannelaukauksen ohi Kari Lehtosen, kun jatkoaikaa oli pelattu 3:36. Stastny myös avasi Avalanchen ja koko ottelun maalinteon ensimmäisessä erässä.

PHILADELPHIA-WASHINGTON 0 -7
PITTSBURGH-COLUMBUS 4-2
CAROLINA-TAMPA BAY 0-3
OTTAWA-NY ISLANDERS 4-5 vl.
FLORIDA-ST.LOUIS 0-4
MINNESOTA-MONTREAL 4-3
DALLAS-COLORADO 2-3 ja.
CALGARY-DETROIT 3-4