Flyers ja Wild tasoittivat otteluvoitot

Yön molemmissa NHL-otteluissa potin korjasivat avausottelun hävinneet vierasjoukkueet. Kummankin otteluparin tilanne on nyt tasan 1-1.

Philadelphia Flyers jätti Ottawan kokonaan maaleitta. Arvosteluakin osakseen saanut Roman Cechmanek torjui kaikki Ottawan 33 laukausta ja takasi, että joukkueen kaksi täysosumaa riittivät voittoon.

Ottelun voittomaaliksi jääneen osuman teki Simon Gagne jo ensimmäisessä erässä. Tämän jälkeen puskettiin pitkään maaleitta, kunnes John LeClair teki loppulukemat 2-0 kun peliä oli pelaamatta seitsemän minuuttia.

Lähes 17 minuuttia pelannut Sami Kapanen ei tällä kertaa päässyt osalliseksi Philadelphian osumiin.

Ottelusarja on nyt tasan 1-1 ja jatkuu tiistaina Philadelphiassa.

Minnesota vei kotiedun

Kolmannen erän huikea alku toi Minnesotalle tärkeän vierasvoiton Vancouverista. Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty, mutta toisessa saivat molemmat joukkueet maalihanansa auki. Minnesotan osumasta vastasi Marian Gaborik erän viidennellä peliminuutilla. Canucks-maalin puolestaan teki Ed Jovanovski lähempänä erätaukoa.

Päätöserän alussa Minnesota sai kaksi nopeaa maalia. Sergei Zholtok vei joukkueensa johtoon ajassa 1.02 ja vain reilun minuutin kuluttua Wes Walz kasvatti johdon kahteen osumaan. Walzin maalin syötöistä vastasivat ottelun avausmaalin tehtailleet Gaborik sekä Pascal Dupuis.

Canucksin kova kiri hyytyi 29 kertaa torjuneen Dwayne Rolosonin suojuksiin. Ainoastaan Mattias Öhlund onnistui ohittamaan Rolosonin kolmannessa erässä, mutta se ei riittänyt tällä kertaa. Kolmannen erän laukaukset kirjattiin Vancouverille 12-3, mutta maalit Minnesotalle 2-1.

Ottelun loppusummerin soidessa joukkueilla kiehahti yli ja vaihtoaitioiden lähellä käytiin useampikin tappelu. Pelin päätyttyä ennen karkeloita jokainen pelaaja lähti tietysti suihkuun, mutta käytösrangaistuksia jaettiin viidelle pelaajalle.

Antti Laaksonen pelasi 17 minuuttia ilman tehomerkintöjä. Jarkko Ruutu sai tehotilastoonsa kaksi plus-merkintää, Sami Salo puolestaan yhtä monta miinusta.