Fleury sai luvan täyden kontaktin harjoituksiin - paluu tositoimiin häämöttää lähitulevaisuudessa

NHL / Uutinen
Marc-André Fleury loukkaantui pelissä Detroit Red Wingsiä vastaan 13.10.
Kuva © Getty Images
Vegas Golden Knightsin ykkösmaalivahti Marc-André Fleury on ollut lähes kaksi kuukautta sairauslomalla aivotärähdyksen takia. Viime viikolla kanadalainen selvitti kaikki neurologiset testit. Keskiviikkona hän liittyi täysipainoisesti joukkueen harjoituksiin ensimmäistä kertaa sitten loukkaantumisensa.

− Oli hienoa olla taas jäällä kaikkien joukkuekavereideni kanssa. Olen toiveikas, että pääsen pian takaisin peliin ja toimintaan, Marc-André Fleury kommentoi itse hyvin menneiden harjoitusten jälkeen keskiviikkona.

Joukkue on hänen mukaansa pelannut hyvin, eikä hän malta odottaa, että pääsee taas antamaan oman panoksensa ja auttamaan joukkuetta voittamaan.

− Jätkät ovat innoissaan nähdessään hänet harjoittelemassa, totesi puolestaan päävalmentaja Gerard Gallant harjoitusten jälkimainingeissa.

− Hän on ollut poissa pitkään, ja nyt kun hän pääsee tänne takaisin poikien kanssa, ei ole mitään parempaa. Tiedän, että nyt mennään yksi askel kerrallaan, mutta on hyvä saada hänet taas porukan mukaan. Hänkin on iloinen.

GM George McPhee korosti viime viikolla, että Fleuryn halutaan olevan 100-prosenttisesti parantunut ennen kuin maalivahti päästetään takaisin jäälle.

− Hänen terveytensä on tärkeää nyt, ja se on tärkeää vielä 15 vuodenkin päästä, McPhee sanoi aiemmin.

Fleurylla on aiempaa historiaa aivotärähdysten kanssa, joten hänen toipumiseensa suhtauduttiin alusta asti hyvin vakavasti. 

Seuraavaksi Fleury lähtee joukkueen mukana kahden pelin vieraskiertueelle, mutta hänen odotetaan pysyvän loukkaantuneiden reservissä molempien näiden pelien aikana. Kahta vieraspeliä seuraa viiden kotiottelun putki.

Vaikka kukaan ei voi vielä antaa tarkkoja päivämääriä, voi olla, että Fleury nähdään aloittavana maalivahtina jo 14.12. Golden Knightsin kohdatessa Pittsburgh Penguinsin.

Juttua täydennetty 7/12 klo 15.30: Lisätty sitaatteihin lähteet.

» Lähetä palautetta toimitukselle