FinnProspectsin junioriranking: Kotkaniemi ensi kesän ykköslupaus, Kärpissä rooliaan kasvattanut Kupari toisena

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
Nuorten kisoissa esiintynyt Rasmus Kupari on FinnProspectsin rankingissa sijalla kaksi.
Jatkoaika ja suomalainen juniorijääkiekkosivusto FinnProspects ovat aloittaneet yhteistyön, jonka myötä Jatkoaika julkaisee sivuillaan FinnProspectsin pelaajarankingit joka toinen kuukausi. Viimeisimmässä rankingissa ykkössijaa pitää hallussaan Ässien Jesperi Kotkaniemi.

Jatkoaika on aloittanut yhteistyön suomalaisen juniorijääkiekkosivuston FinnProspectsin kanssa. FinnProspects kokoaa joka toinen kuukausi rankingin NHL-varaamattomista suomalaisista pelaajista, ja rankingit julkaistaan myös Jatkoajassa.

FinnProspectsin ranking on sivuston asiantuntijoiden yhteiskäsialaa. Jatkoajassa julkaistava ranking 15 varaamattomasta suomalaispelaajasta on helpoin tapa seurata kotimaisten huippulupausten kehitystä.

Edellisen rankinginsa FinnProspects julkaisi helmikuun lopulla, ja ensimmäisellä sijalla on Ässien Jesperi Kotkaniemi, jonka sivusto on arvostanut suomalaispelaajista korkeimmalle koko kauden ajan. Toisella sijalla on Kärppien Rasmus Kupari, ja kolmannella sijalla Espoo Unitedissa säväyttänyt Jesse Ylönen.

Listalla nousua on tehnyt muun muassa Sampo Ranta, joka pelaa USHL-liigan Sioux City Musketeersissa − samassa joukkueessa kuin Eeli Tolvanen viime kaudella. Sivuston kauden ensimmäisessä rankingissa Ranta oli sijalla kahdeksan, ja nyt hän on rankingissa sijalla neljä.

FinnProspects julkaisee suomalaisnuorista myös pelaajakuvauksia, joita pääsee tarkastelemaan kunkin pelaajan kohdalla erikseen. Esimerkiksi Ranta keräsi kehuja sivuston asiantuntijalta helmikuussa pelaamassaan ottelussa.

− Ranta on todella vahva pelaaja tälle tasolle, ja hän voittaa jatkuvasti kaksinkamppailuja. Hänen luistelunsa näytti keskitasoa paremmalta ja hänen kiekonkäsittelytaitonsa ovat niin ikään keskitason yläpuolella. Hän ei ole kyennyt tuottamaan niin paljoa pisteitä kuin ominaisuuksiltaan pystyisi, mutta hänestä voi tulla vaarallinen hyökkääjä saadessaan hiottua ominaisuudet huippuunsa.

Sivuston asiantuntijoiden näkemyksiä ensi kesän ykköslupaus Kotkaniemestä pääset lukemaan puolestaan tästä.

FinnProspectsin viimeisin ranking:

1. Jesperi Kotkaniemi, Ässät
2. Rasmus Kupari, Kärpät
3. Jesse Ylönen, Espoo United
4. Sampo Ranta, Sioux City Musketeers (USHL)
5. Lenni Killinen, Espoo United
6. Niklas Nordgren, HIFK
7. Toni Utunen, Tappara
8. Justus Annunen, Kärpät
9. Linus Nyman, Kingston Frontenacs (OHL)
10. Eetu Päkkilä, Kärpät
11. Juuso Ketola, Ässät
12. Santeri Salmela, KooKoo
13. Arttu Nevasaari, Kärpät
14. Peetro Seppälä, KooKoo
15. Saku Vesterinen, Charlottetown Islanders (QMJHL)

» Lähetä palautetta toimitukselle