TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Filppulan lähtö varmistui, Mäki myös Pohjois-Amerikkaan

LIIGA, NHL / Uutinen
Jokereiden ykkössentteriksi kaavaillun Valtteri Filppulan ensi kauden seura on Ilmalan isäntien sijasta Detroit Red Wings. Jokereiden pajatso on tyhjentymässä, sillä myös laitahyökkääjä Tomi Mäki suuntaa Calgaryn organisaatioon.

Tämän päivän Ilta-Sanomien mukaan Filppulan sopimus on kolmivuotinen. Vantaalla syntynyt Filppula on kaksi edellistä kautta pelannut Jokereiden liigajoukkueessa. Viime kausi oli Filppulan läpimurtokausi kotimaiseen kiekkoeliittiin, kun 21-vuotias nuorukainen takoi 55 ottelussa tehot 10+20.

- Agentti sanoo meille, että se pelaa vielä vuoden Suomessa. Pelaaja itsekin sanoo niin. Sitten se menee, ja tekee sopimuksen NHL:ään, tuohtunut Jokereiden hallituksen puheenjohtaja Harry Harkimo kommentoi IS:ssa.

Filppulaa vuoden vanhempi Mäki on myös Jokereiden omia kasvatteja, joka debytoi liigassa jo kaudella 2001-02. Jokereiden lisäksi hän on pelannut Mestistä Kiekko-Vantaan riveissä. Calgaryn vuonna 2001 neljännellä kierroksella varaama Mäki on pelannut kahdesti alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle