Färjestad Elitserienin finaaliin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Färjestad peittosi viidennessä välieräottelussa Timrån lukemin 3-1 ja selvisi Elitserienin finaaliin. Toisessa välieräparissa HV-71 nappasi jatkoaikavoiton Anders Huuskon osumalla ja on voiton päässä loppuottelusta.

Timrån kannalta ottelu kääntyi omalla tavallaan jo pelin avauserässä, kun maalivahti Corey Hirsch loukkasi itsensä. Hirsch lähti seikkailemaan maalin taakse ja kiireisesti työpisteelleen palatessaan kanukkivahti satutti jalkansa. Nuori kolmosveskari Mattias Fagerström joutui paikkaamaan Hirschiä Kimmo Kapasen sivussaolon takia.

Toisen erän alussa kokemattomalle Fagerströmille ensimmäinen paha virhe, kun Emil Kåbergin kaukolaukaus upposi luvattoman helposti maalin perukoille. Timrå kuitenkin nousi vielä tasoihin toisen erän lopussa pelatessaan ylivoimaa. Markus Matthiassonin tiukka ranneveto kilahti aivan maalin ylänurkkaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin heti kolmannen erän alussa, kun Färjestadin Jonas Frögren onnistui ohittamaan Fagerströmin. Toistamiseen veto livahti maaliin hieman helpohkosti. Aivan pelin loppuhetkillä FBK:n Peter Hammarström viimeisteli 3-1-voittolukemat kotijoukkueelle.

Färjestad eteni siis finaaliin voitoin 4-1 ja pääsee jahtaamaan seuran historian seitsemättä mestaruutta. Edellisen kerran kultamitalit on ripustettu FBK-pelaajien kauloihin toissa kaudella.

Suomalaisväriä Färjestadin riveissä edustavat erinomaiset pudotuspelit pelannut maalivahti Sinuhe Wallinheimo, puolustaja Janne Grönvall sekä maalinteossa usein onnistunut Hannes Hyvönen. Sen sijaan Valeri Krykovin, Kalle Koskisen ja Tommi Rajamäen finaalihaaveet romahtivat tappion myötä.

HV-71:n huono sihti oli kostautua

Elitserienin illan toisen välieräottelun tulos ei ollut yllätys, mutta pelitapahtumiin nähden ottelun ratkaisu nähtiin yllättävän myöhään. Kotijoukkue HV-71 painosti vastustajaansa Frölundaa heti alkuhetkistä asti raivokkaasti, mutta maalinteko ei näyttänyt maittavan kotiryhmän pelureille.

Laukaukset kahden erän jälkeen olivat HV:n hyväksi peräti lukemin 26-4. Erinomaisia maalintekopaikkoja kotijoukkueella oli tukuittain, useimmiten asialla olivat Johan Davidsson, Per-Åge Skröder ja Kalle Sahlstedt. Varsinkin kaksikko Skröder-Sahlstedt rakensi tekopaikkoja kuin liukuhihnalta.

Ottelun avausmaali lähtikin Sahlstedtin lavasta, kun raumalaissentteri ohjasi Skröderin syötön sisään ylivoimalla. Frölunda-puolustaja Antti-Jussi Niemi kirosi maalin syntyä jäähyaition puolella.

HV:llä oli tilaisuutensa siirtyä kahden ensimmäisen erän aikana jopa viiden maalin johtoon. Näin ei kuitenkaan käynyt, ja kolmas erä olikin täysin tasaista kiekkoilua. Maalivahti Henrik Lundqvistin torjunnat pitivät Frölundan pelissä mukana ja tasoituksen iski tuttu mies, Tomi Kallio. Kallio pääsi karkaamaan läpiajoon viisi minuuttia ennen loppua HV-hyökkäyksen yli-innokkuuden myötä. Kallio viimeisteli läpiajonsa tyylikkäästi ja varmaotteisesti.

Varsinaisella peliajalla Frölundalla oli neljä laukausta siniviivaa lähempää, HV-71:llä loistavia tekopaikkoja oli taas tukuittain - Davidssonilla yksinään neljä huippulaukausta pelkästään kolmannessa erässä. Jatkoajalle mentiin tästä huolimatta tasalukemissa 1-1. Ratkaisua ei kuitenkaan jouduttu odottamaan pitkään, sillä reilun kahden minuutin pelin jälkeen Anders Huusko iski voittomaalin.

Huusko sai loistavan syötön Davidssonilta ja veivasi kiekon lähietäisyydeltä sisään. Täpötäysi Kinnarps Arena räjähti huutomyrskyyn ja HV-71 siirtyi ottelusarjassa 3-2-johtoon.

Suomalaispelaajista HV-71:n Jarmo Myllys istui penkillä luukkuvahtina Stefan Livin seisoessa tolppien välissä. Mika Niskanen ja Jouni Loponen puolestaan pelasivat mainiosti ykköskentän pakkiparina ja myös Kalle Sahlstedtin suoritus oli erittäin näkyvä. Jani Hassinen jäi pieneen rooliin nelosketjun laiturina.

Frölundan riveissä Tomi Kallio oli inkkareiden näkyvin hyökkääjä. Puolustajakolmikko Erik Kakko, Kimmo Eronen ja Antti-Jussi Niemi suoriutuivat urakastaan myös puhtain paperein, hiki Frölunda-puolustukselle ainakin tuli HV-71:n painaessa päälle.

Ottelusarjan kuudes ottelu pelataan perjantaina.