Färjestad aloittanut kautensa vahvasti - Jesse Virtanen puolustajien pistepörssin ykkönen

SHL / Uutinen
Jesse Virtanen kiekkoili viime kaudella Rauman Lukossa.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Färjestad oli ennen kauden alkua SHL:n kysymysmerkki, mutta seitsemän ottelun jälkeen joukkue johtaa SHL:n runkosarjaa. Joukkueesta löytyy paljon onnistujia, ja yksi niistä on suomalaispuolustaja Jesse Virtanen, joka on tehnyt kolme maalia ja neljä syöttöpistettä.

Färjestad on aloittanut kautensa erittäin vahvasti, eikä se ole vielä jäänyt pisteittä yhdessäkään ottelussa. Joukkueen ainut tappio tähän mennessä tuli jatkoajalla Malmö Redhawksia vastaan, kun Malmön Frederik Storm teki joukkueelleen voittomaalin. Färjestad on sarjataulukon ykkösenä 18 pisteellä, toiselta sijalta löytyy Växjö Lakers 16 pisteellä. 

Vahva maalivahtikaksikko jakaa vastuun

Färjestadin maalivahtikaksikko Stefan Steen ja Lars Haugen ovat jakaneet vastuuta tasaisesti. Steen on pelannut neljä ottelua torjuntaprosentilla 92,00, ja ruotsalaismaalivahti on voittanut kaikki ottelunsa. Haugen puolestaan on pelannut loput kolme peliä torjuntaprosentilla 93,9. Hän oli maalissa, kun joukkue kärsi tappion Malmö Redhawksia vastaan.

Molemmat maalivahdit ovat hyvässä vireessä, ja vastuun jako jatkuu varmasti tulevaisuudessakin.

− Haluaisin totta kai pelata jokaisen ottelun, mutta hän (Steen) on pelannut hyvin kolmella voitolla, siitä ei ole sanottavaa, Haugen totesi hänen ensimmäisen ottelun jälkeen.

Jesse Virtanen ykköspuolustajana

Färjestad hankki Jesse Virtasen paikkaamaan Magnus Nygreniä, joka jätti seuran viime kauden jälkeen. Virtasen alkukausi on sujunut loistavasti, Lukko-kasvatti on tähän mennessä tehnyt kolme maalia ja neljä syöttöpistettä. Hän johtaakin SHL:n puolustajien pistepörssissä.

Virtanen pelasi viime kaudella Lukossa ja voitti Liigassa puolustajien pistepörssin 39 pisteellä (9+30). Färjestadin päävalmentaja Johan Pennerborn on erittäin tyytyväinen Virtasen otteisiin.

− Virtanen on juuri sitä, mitä etsittiin. Vahva, tasainen ja kiekollinen puolustaja, joka antaa hyviä avaussyöttöjä ja tukee hyökkäyksiä, kunnon laatupuolustaja, Pennerborn kehuskeli Färjestadin verkkosivuilla.

Virtanen itse pitää jalat maassa ja viihtyy hyvin Karlstadissa.

− Olen saanut hyvän alun, menee paremmin joka ottelussa. Ylivoima toimii hyvin, se antaa myös lisäpisteitä. Färjestad pelaa vauhdikasta jääkiekkoa ja se sopii minulle, meillä on hyvä sekoitus nuoria ja kokeneimpia pelaajia, Virtanen kertoi Färjestadin kotisivuilla.

Tulokas Lindqvist isossa roolissa

Michael Lindqvist pelasi viime kaudella Allsvenskanissa AIK:n riveissä ja siityi täksi kaudeksi Färjestadiin. Hyökkääjän tulokaskauden alku on ollut loistava: Lindqvist on kymmenessä pelissä tehnyt viisi maalia ja viisi syöttöpistettä.

Ruotsalaishyökkääjä valittiin SHL:n kuukauden pelaajaksi, kun hän viimeisteli syyskuussa neljässä pelissä tehot 3+3.

» Lähetä palautetta toimitukselle