European Trophy: Tappiollinen suomalaiskierros

LIIGA / Uutinen
Kuva © Markus Hästbacka
Tiistaina suomalaisjoukkueista tulessa olivat Kärpät, joka sai vastaansa kotikaukalossa Hamburg Freezersin ja TPS, joka kohtasi Ruotsissa Brynäsin.

Maaleja, maaleja, maaleja

Oulussa 3712 katsojaa eivät joutuneet tyytymään vähämaaliseen nyhjäykseen, sillä Kärpät ja Hamburg Freezers laittoivat tuulemaan kahdeksan maalin edestä. Vielä lopputurnauspaikkaa tavoitteleva saksalaisryhmä käänsi pelin voitokseen voittomaalikilpailussa lukemien oltua 4-5.

Oulussa maaleja ei kauaa odoteltu, sillä ajassa 4.15 Freezersin Thomas Oppenheimer siirsi vierailijat johtoon napakalla rannelaukauksella. Kärpät tuli nopeasti tasoihin, kun tšekkihyökkääjä Ivan Huml hyödynsi saksalaispuolustuksen virheen ja ampui kiekon terävästi yläkulmaan.

Erän toiseksi viimeisellä minuutilla vierailijat olivat jälleen johdossa, kun Nicolas Krämmer napautti kiekon maaliin juuri Kärppien ylivoiman päätyttyä. Oululaiset eivät tasoituksen kanssa taaskaan odotelleet, vaan ruotsalaishyökkääjä John Norman maalasi suoran hyökkäyksen päätteeksi 48 sekuntia Krämmerin osuman jälkeen.

Freezers tarjosi ensimmäiseltä erätauolta palanneelle oululaisyleisölle nopeasti lisää maaleja, kun Oppenheimer iski illan toisen maalinsa ylivoimalla erän toisella minuutilla. Vierailijat hallitsivat erän tapahtumia pitkälti viimeisille minuuteille asti, kunnes Kärpät sai moottorit rullaamaan.

Kolmannen erän alkupuolella Kärpät tuli jälleen tasoihin, kun oululaisten avausmaalin tehnyt Huml tarjosi hyvän syötön maalin eteen  Joonas Komulaiselle, joka iski kiekon verkon perukoille. Maalihanat eivät menneet tukkoon vielä tämänkään osuman myötä, vaan Freezers meni jälleen johtoon. Brandon Ried karkasi Kärppien ylivoimalla läpiajoon ja kiekko päätyi Johan Backlundin haarojen välistä sisään. Kärpät vei kuitenkin pelin jatkoajalle, kun Komulainen iski illan toisensa maalin edestä.

Tuloksettoman jatkoajan jälkeen peli kääntyi saksalaisille voittomaalikilpailussa, kun Rob Collins onnistui ainoana maalinteossa.

– Erikoistilanteisiin hävisimme. Mikä nolointa, kaksi hyökkäyssiniviivan menetystä ja niistä kaksi alivoimamaalia. Paljon oli toki hyviä pätkiäkin. Toisessa erässä tuli tietynlainen lamaannus, mutta kolmannessa erässä pääsimme hyvin mukaan ja hyvä nousu siinä joukkueelta. Siitä jäi hyvä maku, mutta hieman up and downia oli, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta heitti.

Brynäs selvästi TPS:ää edellä

Tiukasti vielä lopputurnauspaikasta taistellut TPS menetti pelin hallinnan Brynäsiä vastaan kolmannessa erässä, kun ruotsalaiset karkasivat kolmen maalin karkumatkalle. Laajalla kalustolla maaleja iskenyt Brynäs paranteli omia mahdollisuuksiaan jatkoonpääsyä ajatellen napattuaan tiistailta kolme pistettä mukaansa.

Avauserä Gävlessä tarjosi yhden maalin, kun kotiyleisön iloksi Brynäsin ykkösketjun laitahyökkääjä Jonathan Granström onnistui ohittamaan turkulaisten maalilla toisen kerran harjoituskaudella torjuneen Antero Niittymäen.

Toisen erän puolessa välissä TPS nousi tasoihin Marko Anttilan maalilla, mikä jäi kuitenkin laihaksi lohduksi. Ensin toisen erän loppupuolella Suomessakin aikanaan pelannut Daniel Widing iski ylivoimaosuman. Kolmannessa erässä lukemat kaunistuivat vielä kahdella maalilla, kun ruotsalaisilta maalinteossa onnistuivat Andreas Thuresson ja Ryan Gunderson.