Essén loppukaudeksi Kouvolaan, Jäske lainalle SaPKoon

MESTIS / Uutinen
Laitahyökkääjä Oskar Essén vaihtaa seuraansa Kymenlaaksossa. Alkukauden Titaaneissa hyökännyt Essen on jatkossa KooKoon miehiä. Titaanipuolustaja Teemu Jäske siirtyy puolestaan lainalle Savonlinnaan.

22-vuotias Oskar Essén oli syksyn kolmanneksi tehokkain kotkalainen, vaikka alkukauden pistesaldo 5+7=12 jäikin odotettua pienemmäksi. Tehotilastossa hyökkääjä jäi kuusi maalia miinukselle.

– Essén ei kyennyt vastaamaan asettamiimme haasteisiin ja viime aikoina miehen peliaika tippui todella pieneksi. Tulimme neuvotteluissa siihen tulokseen, että on parempi ettei mies jatka meillä vaan hän saa muualla paremman mahdollisuuden näyttää osaamistaan, Titaanien toiminnanjohtaja Tuomas Haanpää sanoo.

Pitkä ja ulottuva Essén on osoittanut olevansa hyvä maalintekijä Mestikseen, mutta on saanut myös ailahtelevan pelaajan mainetta itselleen. KooKoo onkin Essénille jo neljäs Mestis-seura vajaaseen kahteen vuoteen. Hän siirtyi kesken viime syksyn TuTosta Forssaan, jossa laukoi 29 runkosarjapelissään peräti 14 maalia.

– Essén on hyvin luisteleva pelaaja ja taitava viimeistelijä, joka pelaa rightin puolelta. Hän on terveenä ja pitää menestyksensä avaimia omissa käsissään, KooKoon päävalmentaja Vladimir Kolek kuvaili jo keskiviikkona joukkueen mukana harjoitellutta hyökkääjää.

KooKoo oli kiinnostunut niin Essenistä kuin sopimuksen Ässiin tehneestä ketjukaveristaan Veli-Matti Savinaisesta jo viime kauden päätteeksi.

Vähälle vastuulle viime aikoina Titaaneissa jäänyt puolustaja Teemu Jäske siirtyy puolestaan lainalle SaPKoon 10.1.2008 asti. Jäske on aiemmin edustanut Mestiksessä kasvattajaseuraansa Hyvinkään Ahmoja.

Kauden 20 ottelussa kaksi syöttöpistettä saalistaneen puolustajan mahdollinen jatko Savonlinnassa selviää tammikuun puoleenväliin mennessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle