Espoossa kuohuu jälleen - Unitedin velkataakka syvenee

MESTIS / Uutinen
Viime kaudella Espoo Unitedin otteluita kävi seuraamassa vaihteleva määrä yleisöä.
Kuva © Petteri Äikäs

Kauppalehti uutisoi tiistaina Espoo Unitedin olevan velkaa verottajalle yli 10 000 euroa ja että yhtiöllä on myös maksuhäiriömerkintöjä 5000 euron edestä. Luottohallintayhtiö Lindorff karhuaa yhtiöltä saataviaan noin 2500 euron edestä.

Aiemmin keskiviikkona Urheilulehti uutisoi jälleen Unitedin veloista. Tällä kertaa se kertoi Unitedin olevan junioriorganisaatio Blues Juniorsille ry:lle velkaa yli 90 000 euroa.

Yle kuitenkin uutisoi velan yhteissumman olevan peräti 100 000 euron suuruinen. Velan kerrotaan koostuvan muun muassa palkkakuluista. Eräpäiväksi on kerrottu 15. kesäkuuta.

Espoo Unitedin pääomistaja Jussi Salonoja kommentoi erittäin lyhyesti Ylen verkkosivuilla.

− Jos eräpäivä on torstaina, kannattaa sitten soitella perjantaina, Salonoja kuittasi.

Blues Juniors ry:n toiminnanjohtaja Niko Merikanto oli myöskin varsin vaitonainen kommentoidessaan keskiviikkoiltapäivän uutista Jatkoajalle.

− Kyllä he ovat meille velkaa. En voi tarkalleen summaa sanoa, mutta noin 100 000 euroa. Velka perustuu sopimuksen mukaisista saatavista, joita en voi julkisesti avata. Useampi maksuerä on kuitenkin jäänyt hoitamatta. Ei ole oleellista, miltä ajanjaksolta velat ovat peräisin, tarpeeksi pitkältä kuitenkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle