Espoolaiset voivat huokaista – Metro Areenan pimeneminen ei maksa veronmaksajille

MESTIS / Uutinen
Caruna Oy katkaisi kesällä sähköt Metro Areenasta.
Kuva © Petteri Äikäs

Espoon Metro Areena oli kesällä viikkoja sähköttä, kun sähkönsiirtoyhtiö Caruna Oy katkaisi sähkönsiirron liikemies Jussi Salonojan omistaman Tapiolan monitoimiareena Oy:n maksamattomien laskujen vuoksi. Areenakompleksiin kuuluu myös Espoon kaupungin 45-prosenttisesti omistama Tapiolan harjoitusjäähalli, jonka kaukalossa oli määrä säilyä jää läpi kesän. Jää kuitenkin suli, kun jäädytyslaitteistosta katkesi virta.

Koska monitoimiareenan kaltaiset suurkiinteistöt pitää kuivina koneellinen ilmanvaihto, sähköttömyys ja kaukalon jään sulaminen aiheuttivat kosteusvaurioriskin. Se oli erityisen olennaista harjoitushallissa, jonne jää suli ja joka on liki puoliksi julkisomisteinen. Riski ei kuitenkaan konkretisoitunut. Kosteus ei päässyt rakennuksen rakenteisiin, eikä veronmaksajille koidu ylimääräisiä kustannuksia.

– Kun saimme tiedon sähköjen katkeamisesta, käynnistimme selvitystyön välittömästi. Hallissa on onneksi kaikki kunnossa, Kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Markku Sistonen kertoo.

Ylipäätäänkään Metro Areenan oudosta kesästä ei koitunut kaupungille muuta ylimääräistä kuin huolta.

– Jäävuorotkin alkoivat lopulta pyöriä sovitusti. Totta kai areenan tilanne huoletti meitä ja Espoo Unitedin samoin, mutta sen suurempaa kaupungille ei ole loppujen lopuksi aiheutunut, Sistonen tuumaa.

Myös Tapiolan harjoitusjäähallin pääomistaja on Salonoja 55 prosentillaan. Metro Areenan päähallia ja Tapiolan harjoitusjäähallia käyttävät hänen niin ikään omistamansa Unitedin jääkiekko- ja koripallojoukkue. Espoo United on ollut talousvaikeuksissa jo kuukausien ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle