Espoolainen mobiiliverkko toimii Jussi Salonojan areenan maksamattoman sähkölaskun takia aggregaatilla

MESTIS / Uutinen
Metro Areenan sähköttömyys aiheuttaa monenlaista harmia.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Espoon Tapiolassa sijaitsevassa monitoimihallissa Metro Areenassa ei ole sähköjä. Jatkoajan tietojen mukaan sähkönsiirtoyhtiö Caruna Oy katkaisi ne viime tiistaina sille ja energiayhtiö Vantaan Energialle maksamattomien laskujen vuoksi.

Areenan pimeneminen on vaikuttanut matkapuhelimien kuuluvuuteen Tapiolan kaupunginosan ympäristössä. Areenaa hallinnoiva Tapiolan monitoimiareena Oy on vuokrannut sen katolta teleoperaattori DNA:lle paikan mobiilipuhelinverkon siirtoyhteyksien solmupisteelle. DNA:n saitilla on viime tiistaina kello 15.22 julkaistu häiriötiedote koskien Espoon Tontunmäki–Hakalehto-aluetta ja matkapuhelinverkkoja.

- Kuuluvuus heikkeni alueellisesti. Solmupisteessä oli sähkönsiirto-ongelma. Kyseisessä kiinteistössä on sähkökatko, jota ei ole pystytty korjaamaan, DNA Oyj:n radioverkoista vastaava johtaja Jarkko Laari kertoo.

DNA sai korjattua ongelman perjantaiaamupäivällä tuomalla Metro Areenan ulkopuolelle aggregaatin, joka pitää nyt osaltaan yllä Tapiolan alueen mobiilipuhelinverkkoa. DNA:n alihankkijayritys hoitaa aggregaatin polttoaineen saannin.

- Selvittelemme asiaa Tapiolan monitoimiareena Oy:n kanssa. Täytyy ratkaista, onko lähdettävä jatkotoimiin sopimusrikkomuksen takia. Ensisijainen tavoitteemme ei kuitenkaan ole aloittaa riitaa, Laari vakuuttaa.

- Aggregaatti on joka tapauksessa ehdottomasti väliaikainen ratkaisu, hän lisää.

Tapiolan monitoimiareena Oy:n omistaa liikemies Jussi Salonoja. Metro Areenan päähallia ja saman kompleksin harjoitushallia käyttävät hänen omistamansa urheiluseuran Espoo Unitedin jääkiekko- ja koripallojoukkueet. Espoo United on talousvaikeuksissa. Junioriseura Blues Juniors ry on haastanut sen oikeuteen maksamattomasta 100 000 euron velasta. Lisäksi sille on kertynyt maksuhäiriömerkintöjä noin 5000 euron ja verovelkaa yli 10 000 euron edestä.

Metro Areenan ulkopuolelle tuotu DNA:n aggregaatti pitää tällä hetkellä osaltaan yllä Tapiolan seudun mobiilipuhelinverkkoa. Kaapelit johtavat aggregaatista areenan katolle.
Kuva © Antti Pärnänen

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös