Espoo Unitedin naisilla on useita ottajia – HIFK yksi niistä

Muut Sarjat / Uutinen
Espoo Unitedin naisten joukkueen tulevaisuus on avoin.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Tiistaina Ilta-Sanomat uutisoi Espoo Unitedin hylkäävän naisten koripallo- ja jääkiekkojoukkueensa. Koripallojoukkue palaa Tapiolan Hongan alle, mutta jääkiekkojoukkueen tulevaisuus on auki. 

− Naisten joukkueelle on haettu uutta kotia heinäkuusta asti. Olemme tehneet yhdessä naispuolemme johtoryhmän jäsenen Emma Terhon kanssa koko ajan töitä sen eteen. Nyt ollaan jo aika pitkälllä, Espoo Unitedin toimitusjohtaja Olli Aro valottaa tilannetta.

Terho on entinen maajoukkueikoni ja paraikaa ehdolla Kansainvälisen olympiakomitean urheilijavaliokuntaan. Aro kertoo seuran käyvän avoimesti keskusteluja eri tahojen kanssa. Se otti naisten joukkueen tulevaisuudesta jo heinäkuussa yhteyttä Espoon Palloseuraan, Espoon Kiekkoseuraan ja Blues juniorsiin. Myös Espoon kaupungilta on kysytty mielipidettä.

− Lähtökohta on, että pyrimme löytämään joukkueen pelaamisen kannalta optimaalisen paikan. Tuntuu, että olemme nyt paremmassa asemassa, kun tilanne on herättänyt laajemmin mielenkiintoa.

− Totta kai, kun Espoossa on pitkät perinteet ja on tullut menestystä, olisihan se hienoa, jos toiminta jatkuisi täällä. Haluan kuitenkin korostaa, että me haemme parasta vaihtoehtoa naisten resurssien ja olosuhteiden varmistamiseksi pitkällä aikajänteellä.

Tiistai-iltapäivänä Yle uutisoi Helsingin IFK:n olevan kiinnostunut auttamaan Unitedin naisten joukkuetta. Aro myöntää, että keskusteluja on käyty HIFK:n kanssa, mutta myös muiden tahojen kanssa.

HIFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtasen mukaan seura on lupautunut olemaan mukana talkoissa.

− Virallisia neuvotteluja ei ole ollut. Ylipäätään Helsingin IFK:lle on tärkeää, että tyttö- ja naisjääkiekko voi hyvin niin pääkaupunkiseudulla kuin muualla Suomessa.

Unitedin naisten SM-sarjajoukkueen ensimmäinen kausi päättyi hopeamitaliin. Joukkueessa pelaa useita menestyneitä jääkiekkoilijoita, joista osa pelaa myös naisten maajoukkueessa. Ryhmä on ainoa naisten korkeimmalla sarjatasolla pelaava joukkue pääkaupunkiseudulla. Esimerkiksi HIFK:lle joukkue toisi naiskiekkoiluun selkeän pelaajajatkumon alemmista sarjoista ylös.

Miesten joukkueen juna takaisin kiskoilla

Miesten joukkueen tilanteen Aro sanoo olevan tiukka ja paljon töitä on vielä tehtävä, jotta tilanne tasaantuisi.

− Valitettavasti juna meni pois kiskoilta kesällä, mutta se on nyt saatu takaisin kiskoille. Vielä ei voida hengähtää, vaan nyt on vielä paljon tekemistä sen eteen. Mutta mikä tärkeintä, me saimme kesän akuuttitilanne torpedoitua.

Taloudelliset vaikeudet ja kesän negatiiviset uutiset ovat odotetusti vaikuttaneet yhteistyökumppanuuksiin. Sponsoreiden kanssa tilannetta on käyty läpi avoimesti, vaikka tilanne ei ole helppo.

− On ollut hienoa huomata, että naisten tilanteen myötä on tullut aktiivisia yhteydenottoja koko seuran suuntaan. Viimeksi tänään miesten puolelle paikalliselta yritykseltä, joka haluaa tulla mukaan tukemaan.

− Kolikolla on aina kaksi puolta, mutta olisihan alkavaan kauteen valmistautuminen ollut pikkuisen helpompaa ilman kesän tapahtumia, Aro toteaa.

Unitedin miesten edustusjoukkue voitti ensimmäisen kautensa päätteeksi Mestiksessä pronssia.

» Lähetä palautetta toimitukselle