Espoo Blues korvaa Doellin Ryan Kellerillä

LIIGA / Uutinen
Espoo Blues on tehnyt alkavan kauden kattavan sopimuksen kanadalaishyökkääjä Ryan Kellerin kanssa. Keller korvaa espoolaismiehistössä viime viikolla Atlantan kanssa NHL-sopimuksen tehneen Kevin Doellin. Viime kaudella Keller pelasi AHL:ää Grand Rapids Griffinsin ja Syracuse Crunchin riveissä.

Laitahyökkääjän tontilla viihtyvä Ryan Keller on oikealta laukova ja nopeajalkainen pelaaja. Kellerille on kertynyt pituutta 178 senttiä ja painoa 84 kiloa. Ennen AHL-vuosiaan Keller kiekkoili WHL:ssä Saskatoon Bladesin riveissä. Bluesin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtarin mielestä Kellerin suurin vahvuus on maalintekotaito.

- Keller on osoittanut osaamista juuri niillä alueilla, joihin me tarvitsemme vahvistusta. Hän on hyvä laukoja, siitä osoituksena on kolme kautta, jolloin maaleja on syntynyt nelisenkymmentä kappaletta. Vaikka kyse on alemmista sarjoista, tämä on hyvä merkki.

Blues menetti viime viikolla joukkueeseen tulossa olleen Kevin Doellin NHL-jäille. Ryan Keller on Bluesille nimenomaan hänet korvaava hankinta. Holtarin mielestä Blues saattaa jopa hyötyä ulkomaalaisvahvistuksen vaihtumisesta.

- Keller on tulossa hakemaan Suomesta lisää potkua uralleen. Hän korvaa hyvin NHL-sopimuksen tehneen Kevin Doellin. Keller saattaa sopia jopa paremmin meidän tarpeisiimme. Hyvä peluri jäi tulematta ja hyvä peluri tulee tilalle. Ilman Doellin lähtöä, emme kuitenkaan olisi häntä hankkineet.

”Mäkiaho ei ole tulossa Bluesiin”

Samassa yhteydessä espoolaisseura tiedotti nuoren puolustaja Ville Lajusen sopimuksen jatkamisesta vuodella. Lajunen jatkaa Bluesin riveissä kevääseen 2009 asti. Alkavan kauden Lajunen kiekkoilee vuokralla KooKoossa. Bluesista on Kouvolassa vuokralla myös maalivahti Antti Härmä. Molemmat suorittavat asepalvelustaan Vekaranjärvellä.

Keskiviikkona Amur Habrovskista lähtemään joutunut Toni Mäkiaho ilmoitti, että pääkaupunkiseudun joukkueet kiinnostaisivat tulevan kauden työnantajana. Holtarin mukaan Mäkiahoa ei Espoossa nähdä.

- Me emme ole tässä tarjouskilpailussa ollenkaan mukana ainakaan näillä näkymin. Mikä on tilanne kuukauden tai kahden päästä, sitä en osaa sanoa. Nyt emme ole kuitenkaan tarjoamassa sopimusta Mäkiaholle.

Espoolaisten maalivahtitilanne on vielä auki, sillä Bernd Brücklerin jatkoaikeet selviävät vasta myöhemmin.

- Heinäkuun loppuun mennessä saamme tietää Brücklerin tulevaisuuden suunnitelmista, Holtari uskoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle