Esa Pirnes siirtyy Färjestadiin

LIIGA / Uutinen
Ruotsalaislehtien mukaan Esa Pirnes siirtyy tulevaksi kaudeksi Färjestads BK:n riveihin. Oululaislähtöinen keskushyökkääjä tavoittelee kuitenkin vielä NHL-sopimusta.

Bluesia menneellä kaudella edustanut Esa Pirnes on siirtymässä odotetusti Ruotsin Elitserieniin. 29-vuotiaan keskushyökkääjän tuleva seura on mitä ilmeisimmin Färjestad. Pirneksen siirrosta kertoivat tänään useat ruotsalaislehdet.

Solmittu sopimus pitää Pirneksen Färjestadissa seuraavat kaksi kautta, mikäli tämä ei kesällä saa tavoittelemaansa NHL-sopimusta.

- Kyllä, Esa haluaa NHL:ään. Kesällä näemme, mitä tapahtuu, kertoo Pirneksen agentti Jarmo Kork Aftonbladetissa.

Färjestadin urheilujohtaja Håkan Loob vertaa Pirnestä pelityyliltään Färjestadin ja Ruotsin maajoukkueen monivuotiseen luottosentteriin Jörgen Jönssoniin. Värmlands Folkbladin haastatteleman Loobin mukaan seura on todella tyytyväinen tuoreimpaan hankintaansa.

Ruotsin suurseuroihin lukeutuva Färjestads BK aloittaa huomenna Elitserienin finaalit Frölundaa vastaan. Seura on jo aiemmin hankkinut tulevaksi kaudeksi Sveitsistä Janne Niskalan ja Andreas Johanssonin. Seura on myös ilmaissut kiinnostuksensa Cory Murphyyn, jonka sopimuksen Kloten purki tuoreeltaan, kun hankinta ei miellyttänytkään valmentajaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle