Eronen Frölundaan

LIIGA, SHL / Uutinen
Kokenut liigajyrä Kimmo Eronen siirtyy Turun Palloseurasta göteborgilaisseura Västra Frölundan riveihin, kertoo Göteborgs-Posten. Eronen paikkaa St. Louis Bluesiin siirtyneen Christian Bäckmanin jättämän aukon inkkaritiimissä.

Frölundan seurajohdon ja Erosen ohella tyytyväinen siirtoon on Fredrik Norrena, joka siirtyi jo aiemmin keväällä Aurajoen rannoilta Frölundaan.

- Mukavaa, että myös Kimmo tulee joukkueeseen; nyt meidän molempien on varmasti helpompaa sopeutua, kiitteli Norrena Göteborgs-Postenille.

- Kimmo on pelaaja, jota ei jäällä niinkään huomaa, mutta jollainen on tärkeä lisä omaan joukkueeseen. Hän on puolustava puolustaja, hyvä luistelija ja hänen ohittamisensa on miltei mahdotonta. Kimmo on myös mainio alivoimapelaaja ja ennenkaikkea pelaaja, joka tekee aina oman hommansa, luonnehti Norrena Erosta pelaajana monien yhteisten TPS-vuosien jälkeen.

Erosen hankinnan myötä on Frölunda Indiansin joukkue ensi kauteen valmis. Eronen oli jo vahvasti siirtymässä Rauman Lukon riveihin, mutta siirto kariutui viime metreillä. Tuolloin mies itse Turun Sanomissa ehti jo todetakin pelaavansa Lukossa ensi kaudella.

Eronen on ollut jo monen vuoden ajan turkulaisten luottomies, peruspakki. Pisteitä Kimmolle ei viiden TPS-kauden aikana juurikaan herunut, mutta oman tonttinsa hän hoiti tunnollisesti, kuten Norrena toteaakin. TPS:n lisäksi Eronen on pelannut liigaa Lukossa ja Ilveksessä sekä divaria Kiekko-67:n joukkueessa. Ulkomaan komennuskaan ei ole hänelle ensimmäinen, sillä kauden 96-97 Eronen pelasi Herning IK:n joukkueessa Tanskan liigaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle