TBL - MTL 2.00
NYI - EDM 2.00
WPG - OTT 2.00
ARI - TOR 2.00
CAR - DAL 3.00
CHI - CBJ 3.30
VGK - NSH 5.00
SJS - VAN 5.00
LAK - BOS 5.30
PIT - NYR 19.30
MIN - STL 22.00

Erkka Westerlundista Jokereiden ensimmäinen KHL-luotsi

LIIGA, KHL / Uutinen
Erkka Westerlund käskyttää Jokereita helsinkiläisten kahdella ensimmäisellä KHL-kaudella.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Helsingin Jokerit on nimennyt ensimmäiselle KHL-kaudelleen päävalmentajakseen Erkka Westerlundin.

Ensi kaudeksi Liigasta KHL:ään siirtyvä Helsingin Jokerit on tiedottanut Erkka Westerlundin olevan helsinkiläisten ensi kauden päävalmentaja. Jokereiden GM Jari Kurri kertoi asiasta Jokereiden YouTube-sivustolla julkaistussa joulukalenterissa.

Westerlund on allekirjoittanut Jokereiden kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Westerlundin lisäksi Jokereiden valmennustiimin tulevalla kaudella muodostavat helsinkiläisten valmennusryhmässä jatkavat Hannu Virta sekä Markus Ketterer ja uutena miehenä mukaan tuleva Kalle Kaskinen. Kaikkien Jokereiden valmennustiimin jäsenten sopimukset ovat kaksivuotisia.  

- Olen todella tyytyväinen, että saimme Erkan kaltaisen kovan luokan valmentajan pestattua seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Minulla on hyvät kokemukset hänen kanssaan työskentelystä monen vuoden takaa maajoukkueessa. Tiedän ja tunnen Erkan toimintatavat ja ajatukset jääkiekosta, Jokereiden GM Jari Kurri kommentoi Westerlundin pestaamista Jokereiden päävalmentajaksi.

- Lähdemme haasteelliseen maailmaan ja liigaan. Erkalla on kokemusta kansainväliseltä tasolta monen vuoden ajalta. Ajattelemme samalla tavalla asioista, esimerkiksi joukkueen rakentamisesta, joten on hienoa päästä tekemään hänen kanssaan yhteistyötä, Kurri jatkaa.

Westerlund luotsaa tällä kaudella jääkiekkomaajoukkuetta. Westerlund palasi Leijonien päävalmentajaksi täksi kaudeksi, kun maajoukkueen olympiaprojektille haluttiin kokenut vetäjä. 

Uransa aikana Westerlund on myös toiminut kansainvälisissä valmennustehtävissä lukuisia kertoja. Leijonien päävalmentajana Westerlund on aiemmin saavuttanut muun muassa olympiahopeaa vuonna 2006.   

Jokereita Westerlund on edellisen kerran valmentanut kausilla 2010-12. Tuolloin Westerlund johdatti helsinkiläisseuran kertaalleen pronssimitaleille. 

» Lähetä palautetta toimitukselle