Erik Hämäläinen palaa kotiin

LIIGA / Uutinen
Rauman Lukon SM-liigajoukkue saa kovan vahvistuksen, kun 37-vuotias puolustaja Erik Hämäläinen allekirjoitti kasvattajaseuransa kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. Sopimus mahdollistaa Hämäläisen lähdon ulkomaille vuoden jälkeen.

Hämäläinen pelasi kuluneen kauden Sveitsin A-liigassa SC Langnau Tigersin riveissä, jota alkukauden valmensi Vasili Tihonov. Sveitsiläiset jääkiekkotoimittajat arvostivat Hämäläisen taitoja, ja yleisesti häntä kehuttiin koko sarjan parhaaksi suomalaiseksi. Tehottomuudesta kärsinyt Langnau aikoo kuitenkin käyttää ensi kaudella kolmen ulkomaalaisen kiintiönsä hyökkääjiin, joten Hämäläiselle ei jatkosopimusta tarjottu.

Erik Hämäläinen tuo Lukon puolustukseen kokemusta ja rauhallisuutta. Jo ennestään tätä aluetta paikattiin kovaotteisella Toni Porkalla.

Lukon lisäksi Hämäläinen on SM-liigassa edustanut KalPaa ja Jokereita, joiden riveissä hän juhli Suomen Mestaruutta kaudella 1993-94. Yhden Sveitsissä viettämänsä kauden lisäksi Hämäläinen edusti kolme kautta Tukholman AIK:ta 90-luvun lopussa. Erik Hämäläinen on pelannut SM-liigan runkosarjassa 673 ottelua ja kerännyt niissä 309 tehopistettä.

Lukon kakkosvalmentaja Rauli Urama kertoo lisäksi, että joissain huhuissa ensi kauden Lukkoon liitetty Pasi Nielikäinen ei ole seuran kiinnostuksen kohteena tällä hetkellä. Toisin oli päättyneellä kaudella, kun Nielikäiselle ei HIFK:ssa pelipaikkaa löytynyt, mutta silloin Nielikäinen suuntasi loppukaudeksi Porin Ässien riveihin. Lisäksi Urama kertoo, että ulkomaalaisten suhteen tehdään päätöksiä vasta myöhemmin kesällä, mutta puolustajia joukkueeseen ei enää haeta. Ei ulkomailta eikä Suomesta.

Hämäläisen paluun myötä Lukolla on ensi kaudeksi jo 26 sopimuspelaajaa. Heihin ei kuulu kokenut Mika Laaksonen, joka lopettaa uransa.

» Lähetä palautetta toimitukselle