JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Ericsson jatkaa Detroitissa, Nashville osti Dumontin ulos, Ehrhoff jättisopimuksella Buffaloon

NHL / Uutinen
NHL-kausi on ohi, mutta kuhina liigan ympärillä ei pysähdy kesäksi. Jatkoaika seuraa kesän sopimus- ja siirtotapahtumia.

Toronto Maple Leafs on tehnyt yksivuotisen ja kaksisuuntaisen jatkosopimuksen maalivahti Ben Scrivensin kanssa. Sopimus tuo Scrivensille NHL-tasolla 600 000 dollaria, mutta hänen palkkansa putoaa, mikäli hänet passitetaan farmiin.

Scrivensi pelasi kuluneen kauden farmissa, ensin ECHL:ssä ja sitten AHL:ssä.

Ericsson jatkaa Detroitissa

Detroit Red Wings ja puolustaja Jonathan Ericsson ovat päässeet sopuun uudesta kolmivuotisesta sopimuksesta, joka on arvoltaan 9,75 miljoonaa dollaria. Uusi sopimus tuo Ericssonille 3,25 miljoonan dollarin vuosiansiot. Ericssonista olisi tullut rajoittamaton vapaa agentti 1. heinäkuuta.

Isokokoinen ruotsalaispuolustaja pelasi viime kaudella 74 ottelua, joissa teki pisteet 3+12=15. Pudotuspeleissä hänelle merkittiin tehot 1+2=3.

Nashville osti Dumontin ulos

Nashville Predators on ostanut hyökkääjä J-P Dumontin ulos sopimuksestaan.

Dumont teki viime kaudella 70 ottelussa pisteet 9+10=19. Hänellä oli vielä vuosi jäljellä sopimusta Nashvillen kanssa, jossa hän on viettänyt viimeiset viisi kautta.

Dumont on pelannut urallaan 822 NHL-ottelua, joissa hän on tehnyt tehot 214+309=523.

Capitals osti Sloanin ulos

Washington Capitals osti puolustaja Tyler Sloanin sopimuksen ulos sen jälkeen, kun tämä oli läpäissyt waivers-listan.

30-vuotias puolustaja sahasi koko viime kauden NHL:n ja farmin väliä. Hän pelasi 33 NHL-ottelua, joissa teki kuusi tehopistettä.

San Josessa sopimuksia

San Jose Sharks on tehnyt yksivuotiset sopimukset hyökkääjä Jamie McGinnin ja Frazer McLarenin kanssa. Molemmista olisi tullut rajoitettuja vapaita agentteja 1. heinäkuuta.

22-vuotias McGinn pelasi viime kaudella Sharks-paidassa 49 ottelua, joissa teki pisteet 1+5=6. Kolmen kauden aikana hän on pelannut 143 ottelua, joissa on tehnyt tehot 15+10=25.

23-vuotias McLaren pelasi yhdeksän ottelua Sharks-paidassa, ja jäi niissä pisteittä. Hänellä on tilillään 32 NHL-ottelua, joissa on syntynyt kuusi tehopistettä

Forsbergin paita kattoon

Colorado Avalanche ilmoitti torstaina nostavansa Peter Forsbergin paidan kattoon. Virallinen seremonia pidetään lokakuun kahdeksantena päivänä, kun Detroit Red Wings saapuu Denveriin.

Ruotsalaishyökkääjän numero 21 on neljäs jäädytetty paita Avalanchen historiassa. Aiemmin katossa roikkuvat numerot Patrick Roy #33, Ray Bourque #77 sekä Joe Sakic #19. Lisäksi seuralla on neljä jäädytettyä numeroa Quebecin ajoilta: Peter Stastny #26, Michel Goulet #16, Marc Tardif #8 ja J.C. Tremblay #3.

Ehrhoffille ladottiin taaloja pinoon

Buffalo Sabres ja Christian Ehrhoff solmivat sopimuksen, joka pitää saksalaispakin Sabresissa seuraavan vuosikymmenen. Sopimus on arvoltaan 40 miljoonaa dollaria.

Sopimus on vahvasti etupainotteinen, sillä ensimmäisen kahden vuoden aikana Ehrhoff saa 18 miljoonaa dollaria. Ensi kaudella hän saa kahden miljoonan palkan lisäksi kahdeksan miljoonan allekirjoitusbonuksen. Toisena vuonna palkka on kolme miljoonaa ja allekirjoitusbonus viisi miljoonaa.

Ehrhoff pelasi viime kaudella Vancouverissa 79 ottelua, joissa hän teki tehot 14+36.

Puolustajasta olisi tullut 1.7. alkaen vapaa agentti. Neuvotteluoikeudet hänen sopimuksestaan käväisivät New York Islandersilla, joka kauppasi ne edelleen Buffaloon huomattuaan neuvotteluyritykset tuloksettomiksi.

Montador ja Chicago sopimukseen

Chicago Blackhawks ja puolustaja Steve Montador ovat sopineet nelivuotisesta sopimuksesta, joka tuo Montadorille n. 11 miljoonaa dollaria sopimuskauden ajalta. Blackhawks oli vastikään hankkinut Montadorin neuvotteluoikeudet Buffalo Sabresilta.

Kuluneella kaudella Sabresin takalinjoilla syntyi pisteet 5+21=26.

O'Byrnelle ja Hunwickille jatkosopimukset

26-vuotias puolustaja Ryan O'Byrne on solminut Colorado Avalanchen kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Sopimuksen arvo on n. 3,6 miljoonaa dollaria.

Aivan kauden alussa joukkueeseen Montreal Canadiensista liittynyt O'Byrne vakuutti seurajohdon fyysisellä olemuksellaan. 64 pelatussa ottelussa kertyi lisäksi 10 syöttöpistettä.

Avalanche kiinnitti myös Matt Hunwickin yksivuotisella jatkosopimuksella. Hunwick saalisti viime kaudella 51 NHL-ottelussa 10 syöttöpistettä.

Jay Rosehill jatkaa Leafsissa

Toronto Maple Leafsissa lähinnä nyrkkisankarin roolissa kunnostautunut Jay Rosehill on solminut yksisuuntaisen vuoden jatkosopimuksen, joka takaa hyökkääjälle 600 000 dollarin ansiot. Mies mahtui Leafsin kokoonpanoon 26 otteluissa, joissa tilille merkittiin pisteet 1+3=4. Jäähyminuutteja hän ehti rymistellä 71 kappaletta.

Oshielle vuoden jatko

Hyökkääjä T.J. Oshie ja St. Louis Blues ovat solmineet yhden vuoden jatkosopimuksen, jonka arvo on 2,35 miljoonaa dollaria. Viime kaudella 24-vuotias Oshie edusti Bluesia 49 ottelussa ja teki pisteet 12+22=34.

Smid pysyy Albertassa

Edmonton Oilers ja puolustaja Ladislav Smid ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Tshekki saapui Albertaan Chris Prongerin kaupan yhteydessä vuonna 2006. Viime kaudella 25-vuotias pakki pelasi 78 ottelua pistein 0+10=10.

Kopeckylle neljän vuoden paperi

Florida Panthers ilmoitti tehneensä nelivuotisen sopimuksen hyökkääjä Tomas Kopeckyn kanssa. 29-vuotias Kopecky tuli Floridaan Chicagosta vaihdossa vuoden 2012 seitsemännen kierroksen varausoikeuteen.

Kopecky pelasi päättyneellä kaudella Chicagossa 81 ottelua ja teki niissä pisteet 15+27=42.

Alberts jatkaa Vancouverissa

Vancouver Canucks on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Andrew Albertsin kanssa.

29-vuotias Alberts pelasi viime kaudella 42 ottelua, joissa teki pisteet 1+7=8. Lisäksi Alberts kulutti jäähyaitiota 42 minuutin edestä.

- Se on iso helpotus. Saan palata kaupunkiin, jota rakastan ja joukkueeseen, jossa pelaamisesta pidän, jossa on hyvä valmentaja ja hyvä organisaatio. Meillä oli mahtava vuosi ja toivottavasti ensi kaudella pystymme ottamaan sen ratkaisevan askeleen, Alberts totesi.

Isokokoinen puolustaja oli viime kaudella Canucksin paras taklaaja 113 taklauksellaan. Pudotuspeleissä Alberts pelasi yhdeksän ottelua, joissa kertyi kuusi jäähyminuuttia.

Kariya lopettaa uransa

Koko viime kauden sivussa ollut Paul Kariya on päättänyt jättää ammattikaukalot lopullisesti. Mies kärsi uransa aikana useista aivotärähdyksistä, jotka lopulta johtivat vetäytymiseen lajin parista. Kariya ilmaisi lopettamispäätöksensä yhteydessä syvän huolensa jääkiekossa syntyviin aivovammoihin.

- Asia josta olen huolissani on se, kun kaveri joka pelaa jo valmiiksi päähänsä osuman saaneena, saakin uuden tällin ja kuolee jäälle. Voitteko kuvitella mitä liigalle tapahtuu, kun kaveri kuolee keskelle jäätä, Kariya päivitteli Globe and Mail -lehden verkkosivuilla.

Konkarihyökkääjä vaati päähän kohdistuneista osumista kovempia rangaistuksia, joita tulisi jakaa myös valmennus- ja johtoportaalle. Miehen ura päättyi lopulta Patrick Kaletan taklaukseen, josta Sabres-hyökkääjä sai kahden ottelun pelikiellon.

- Jokainen loukkaantumiseeni johtanut taklaus oli sääntöjen vastainen. Ei aivotärähdyksiä täysin voida kitkeä, koska tämä on kontaktilaji. Mutta jos ne saadaan pois, lähtee iso ongelma pois. Kahden pelin rangaistus? Ei todellakaan ole riittävä sanktio, Kariya jatkoi.

36-vuotias hyökkääjä tahkosi 15 vuoden urallaan 989 NHL-ottelua Anaheimin, Coloradon, Nashvillen ja St. Louisin riveissä. Näissä tilille kirjattiin pisteet 402+587=989, joten pistekeskiarvoksi hän sai tasan yksi.

Kariya ei saavuttanut urallaan Stanley Cupia, mutta pääsi maistamaan voiton huumaa olympiavoiton ja MM-kullan myötä. Henkilökohtaisella tasolla Kariya valittiin kerran NHL:n herrasmiespelaajaksi ja kolmesti ykköstähdistöön.

Wisniewskin neuvotteluoikeudet Columbukselle, Weber jatkaa Montrealissa

Columbus Blue Jackets osti Montreal Canadiensilta oikeudet heinäkuussa vapaaksi agentiksi päätyvään James Wisniewskiin. Vastineeksi kanadalaisseura saa seitsemännen kierroksen varausvuoron, joka muuttuu viidennen kierroksen vuoroksi, mikäli puolustaja solmii sopimuksen Columbukseen.

27-vuotias pakki aloitti viime kauden New York Islandersista, mistä matka jatkui Montrealiin. Yhteensä otteluita kertyi 75 ja pisteitä 10+41=51.

Montreal ilmoitti puolestaan kiinnittäneensä puolustaja Yannick Weberin kahden vuoden jatkosopimuksella. Viime kaudella 22-vuotias sveitsiläinen tahkosi 41 NHL-ottelua pistein 1+10=11.

Marchant siirtyy penkin toiselle puolelle

Urallaan peräti 1195 NHL-ottelua tahkonnut Todd Marchant on päättänyt ripustaa hokkarit naulaan. Ura jääkiekon parissa kuitenkin jatkuu, kun hänestä tulee Anaheim Ducksin nuorten pelaajien kehityksestä vastaava johtaja.

Uransa aikana Marchant ehti edustaa Anaheimin ohella Columbusta ja Edmontonia. Miehen ura kohokohta oli keväällä 2007, kun hän juhli Ducksin kanssa Staley Cup -voittoa. Uran saldoksi 1195 pelissä hän kirjautti lukemat 186+312=498.

Rangers osti Druryn ulos

New York Rangers osti kapteeninsa Chris Druryn viimeisen sopimuskauden pois. Seura ei katsonut enää tarvivansa 34-vuotiaan sentterin palveluksia, joten paperi kuitattiin rahalla, ja täten Rangers saa tilaa palkkakattoonsa.

Viime kaudella Drury kärsi vammoista, ja pystyi pelaamaan vain 24 ottelua. Niissä tilille merkittiin vaatimattomat pisteet 1+4=5.

Sabres hankki Ehrhoffin oikeudet, möi Montadorin, jatkoi Gerben sopimusta

Buffalo Sabres hankki New York Islandersilta neuvotteluoikeuden puolustaja Christian Ehrhoffiin neljännen kierroksen varausvuoroa vastaan. Saksalainen siirtyi aiemmin Islandersiin Vancouverista, mutta ei päässyt saarelaisten kanssa yhteisymmärrykseen jatkosta.

Samalla Sabres vaihtoi Steve Montadorin neuvotteluoikeudet Chicagolle Blackhawksin aiemmin Floridalta saamaan seitsemmänen kierroksen varausoikeutta vastaan.

23-vuotias hyökkääjä Nathan Gerbe puolestaan jatkaa Buffalossa seuraavat kolme kautta. Vain 165 senttiä pitkä peluri tahkosi viime kaudella 64 ottelua pistein 16+15=31.

Ashamille vuoden jatko

Viime kesänä Philadelphiasta Pittsburghiin loikannut Arron Asham on solminut Penguinsin kanssa vuoden jatkosopimuksen. 33-vuotias hyökkääjä tahkosi viime talvena 44 ottelua pistein 5+6=11.

Jones pysyy Kalliovuorilla

Hyökkääjä David Jones ja Colorado Avalanche ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen, joka takaa kanadalaispelaajalle 2 500 000 dollarin vuosiansiot.

Jonesille päättynyt kausi oli uran paras, kun hän latoi 77 ottelussa pisteet 27+18=45.

Konkarivahti jatkaa Tampassa

Huippumaalivahtien osalta melko kuivat vapaiden agenttien markkinat kuivuivat entisestään, kun Tampa Bay Lightning sorvasi vuoden mittaisen jatkosopimuksen Dwayne Rolosonin kanssa. Sopimus on arvoltaan kolme miljoonaa dollaria.

Lokakuussa 42 vuotta täyttävä Roloson pelasi viime kaudella Lightningin nutussa 34 ottelua. Hän aloitti kautensa New York Islandersin riveissä. Siellä Rolosonin tilille kertyi 20 kamppailua.

Wisniewski neuvottelee Columbuksen kanssa

Columbus Blue Jackets kaappasi itselleen oikeuden neuvotella sopimuksesta puolustaja James Wisniewskin kanssa. Columbuksen on saatava miehen nimi paperiin kesäkuun puolella, sillä Wisniewski on heinäkuun alusta alkaen vapaa agentti.

Columbuksen kauppakumppani Montreal Canadiens hyötyi kaupasta seitsemännen kierroksen varauksella kesän 2012 draftiin. Mikäli Wisniewski ja Columbus löytävät yhteisymmärryksen, varausvuoro muuttuu viidennen kierroksen varaukseksi.

Wisniewski pelasi viime kaudella Montrealissa 43 ottelua tehden niissä 30 (7+23) pistettä. Hän aloitti kauden New York Islandersissa, jossa puolustaja ehti pelata 32 ottelua. Näissä hänen tililleen kertyi 21 (3+18) pistettä.

LaRosen ura jatkuu Carolinassa

Carolina Hurricanes ilmoitti tehneensä kahden vuoden jatkosopimuksen laitahyökkääjä Chad LaRosen kanssa. Ensimmäinen sopimusvuosi antaa pelaajalle 1,5 miljoonan dollarin tienestit, toinen kausi on arvoltaan 1,9 miljoonaa dollaria.

29-vuotias LaRose on pelannut Carolinan riveissä jo kuusi kautta. Viime kaudella hän pelasi runkosarjassa täydet 82 ottelua tehden niissä 31 (16+15) pistettä.

Ehrhoffin oikeudet Islandersille

Vancouver Canucks kauppasi puolustaja Christian Ehrhoffin oikeudet New York Islandersille. Vaihdossa Islanders antoi neljännen kierroksen varausvuoron vuoden 2012 varaustilaisuudessa.

Ehrhoffista tulee rajoittamaton vapaa agentti heinäkuun 1. päivä ja Islandersilla on tuohon päivämäärään asti aikaa tehdä sopimus hänen kanssaan.

Ehrhoffilla on takanaan uransa paras NHL-kausi tehtyään viime kaudella 50 tehopistettä Vancouverin paidassa.

Laich jatkaa Washingtonissa

Laitahyökkääjänä ja sentterinä Washington Capitalsissa jo seitsemän kauden ajan pelannut Brooks Laich on solminut seuransa kanssa kuusivuotisen jatkosopimuksen.

Vapaaksi agentiksi tuloillaan olleen Laichin sopimus on yhteisarvoltaan 27 miljoonaa dollaria eli hintaa per kausi kertyy 4,5 miljoonaa. Laichin tehot viime kaudella olivat 16+32=48. Kausi 2009-10 oli miehen uran paras, tuolloin Laich nakutteli 25 maalia ja yhteensä 59 tehopistettä.

Bergeron ja Hall jatkavat Tampassa

Tampa Bay Lightning on tehnyt jatkosopimukset puolustaja Marc-Andre Bergeronin sekä hyökkääjä Adam Hallin kanssa.
Bergeronin sopimus kattaa kaksi vuotta ja Hallin tulevan kauden.
30-vuotias Hall pelasi kuluneella kaudella täyden runkosarjan, merkaten 18 pistettä. Hallilla alkaa kolmas kausi
Tampassa.
Niin ikään 30-vuotias Bergeron teki sopimuksen Lightningin kanssa tammikuussa kuluvaa vuotta, toivuttuaan ensin
vaativasta polvileikkauksesta. Hän ehti pelata vain 23 ottelua runkosarjassa heikolla menestyksellä mutta
pudotuspeleissä tahti muuttui paremmaksi.

Gervais sopimukseen Lightningin kanssa

Tampa Bay Lightning on tehnyt yksivuotisen sopimuksen vastikään New York Islandersista hankkimansa puolustaja Bruno Gervais'n kanssa. Sopimuksen myötä Gervais ansaitsee ensi kaudesta 550 000 dollaria.

Gervais, joka on alunperin Islandersin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2003, pelasi viime kaudella 53 ottelua tehoin 0+6=6.

Nödlille ja Sestitolle jatkosopimukset

Philadelphia Flyers teki jatkosopimukset hyökkääjä Andreas Nödlin ja Tom Sestiton kanssa. Nödlin sopimus on kaksivuotinen ja sen arvo on 1.69 miljoonaa dollaria.

Philadelphian vuonna 2006 toisella kierroksella varaama Nödl teki päättyneellä kaudella 67 ottelussa tehot 11+11=22.

Sestito tuli Flyersiin Columbuksesta siirtotakarajalla. Hän pelasi farmissa 11 ottelua ennen kuin käsivamma päätti hänen kautensa.

Kopeckyn oikeudet Floridaan

Florida Panthers osti Tomas Kopeckyn oikeudet Chicagosta 7. kierroksen varauksella. NHL-uransa toistaiseksi tehokkaimman kauden juuri pelannut 29-vuotias tsekki on vapaa siirtymään haluamaansa seuraan heinäkuussa. Kopecky teki viime kaudella 15 maalia ja 42 pistettä Blackhawksille.

Powe kaupattiin Minnesotaan

Philadelphia Flyers jatkoi aktiivista linjaansa kauppaamalla Darroll Powen Minnesotaan. Wild antoi vaihdoissa kolmannen kierroksen varauksen kesälle 2013.

Juuri 26 vuotta täyttänyt hyökkääjä teki viime kaudella 7 maalia ja 17 pistettä 81 pelissä. Mennyt kausi oli Powelle kolmas NHL:ssä.

Bieksalle ja Lapierrelle jatkot

Puolustaja Kevin Bieksa jatkaa Vancouverissa viiden vuoden jatkosopimuksella. Tuore sopimus on kokonaisarvoltaan 23 miljoonaa dollaria.

Äskettäin 30 vuotta täyttänyt Bieksa on pelannut koko tähänastisen uransa Canucksin organisaatiossa. Tällä kaudella loukkaantumiset jättivät miehen pelimäärän runkosarjassa 66 otteluun, joissa Bieksa teki 22 pistettä. Bieksan plus-miinus-tilastomerkintä +32 jäi vain yhden plussan päähän NHL:n tämän kauden kärkisijasta.

Seitsemänteen finaaliotteluun asti venyneissä pudotuspeleissä Bieksa teki viisi maalia ja 10 pistettä.

Canucks julkisti myös Maxim Lapierren kahden vuoden ja kahden miljoonan dollarin jatkosopimuksen. 26 -vuotias agitaattori teki viime kaudella 12 pistettä 78 ottelussa. Hän aloitti kautensa Montrealissa ja ennen Vancouveria pelasi 21 peliä Anaheimissa.

Rangers ja Blues kaupoilla

New York Rangers ja St. Louis Blues tekivät varaustilaisuuden toisena päivänä pienimuotoisen kaupan, jossa Rangers lähetti hyökkääjälupaus Jevgeni Gratshevin Bluesiin ja sai vastineeksi kolmannen kierroksen varausvuoron kesän 2011 varaustilaisuudessa. Rangers varasi vuorollaan Steven Fogartyn.

21-vuotias Gratshev pelasi viime kaudella Rangersin paidassa kahdeksan ottelua, joissa hän ei päässyt pisteille. Valtaosa Gratshevin kaudesta kului farmissa.

Gervais Tampaan

New York Islanders kauppasi puolustaja Bruno Gervaisin Tampa Bay Lightningiin. Islandersin saama vastine Tampalta määritellään myöhemmin.

26-vuotiaan Gervaisin tulokassopimus Islandersin kanssa päättyi juuri. Hänestä tulee rajoitettu vapaa agentti heinäkuun 1. päivä. Siirron myötä hänen pelaajaoikeutensa siirtyvät Islandersilta Tampalle.

Gervais pelasi viime kaudella Isles-paidassa 53 ottelua, joissa hän saalisti kuusi syöttöpistettä.

Ryan Smyth palaa Edmontoniin

Jo ennen NHL:n varaustilaisuutta ilmoille nousseet huhut laitahyökkäjä Ryan Smythin paluusta Edmontoniin saatiin viimein päätökseensä, kun kauppa Los Angeles Kingsin kanssa viimeisteltiin. Vaihdossa Edmonton lähettää 7. kierroksen varausvuoron kesälle 2012 ja hyökkääjä Colin Fraserin. Alunperin kauppaan suunniteltiin Oilers-hyökkääjä Gilbert Brulea, mutta Brulen terveystilanne sai Kingsin lopulta perääntymään.

Kaudella 2006-07 paljon puhutussa kaupassa NY Islandersiin lähetetty Smyth palaa näin tuttuun ympäristöön Edmonton Oilersiin, jossa mies on ehtinyt tähän mennessä pelata jo 11 kautta. Smyth on Oilersin 1. kierroksen varaus vuodelta 1994.

NY Islandersin jälkeen Smythin ura on kulunut Colorado Avalanchessa kahden kauden verran, kunnes mies kaupattiin Los Angeles Kingsiin kauden 2008-09 päätyttyä. Coloradon kanssa solmittua viisivuotista sopimusta on vielä jäljellä yhden kauden verran.

35-vuotias Smyth on urallaan pelannut 1069 NHL:n runkosarjaottelua, joissa pisteitä on kertynyt 355+405=760.

Tanguay ja Flames sopivat jatkosta

Calgary Flames ja hyökkääjä Alex Tanguay pääsivät sopuun viisivuotisesta jatkosopimuksesta, jonka arvo on 17,5 miljoonaa dollaria. Uusi sopimus tuo Tanguaylle 3,5 miljoonan dollarin vuositulot.

Tanguay teki viime kaudella 79 ottelussa pisteet 22+47=69.

Filatov Ottawaan

Columbus Blue Jackets kauppasi venäläishyökkääjä Nikita Filatovin Ottawa Senatorsiin. Vaihdossa Columbus sai Ottawalta vuoden 2011 kolmannen kierroksen varausvuoron.
Blue Jackets varasi vuorolla keskushyökkääjä Thomas Tynanin.

Regehr Buffaloon

Calgary Flamesin puolustaja Robyn Regehrin uusi osoite selvisi varhain lauantai-iltana, kun hänet kaupattiin Buffalo Sabresiin yhdessä hyökkääjä Ales Kotalikin ja vuoden 2012 toisen kierroksen varausvuoron kanssa. Buffalo lähetti kaupassa toiseen suuntaan puolustaja Chris Butlerin ja hyökkääjä Paul Byronin.

Campbell Floridaan

Chicago Blackhawks intoutui illan aikaan myös toiseenkin kauppaan, jossa puolustaja Brian Campbell siirtyi Florida Panthersiin. Vaihdossa Floridasta saapuu hyökkääjä Rostislav Olesz.

Campbellin pitkästä, peräti kahdeksanvuotisesta sopimuksesta on jäljellä vielä viisi vuotta.

Eric Brewerille pitkä jatko

Siirtojen takarajalla helmikuun lopulla Tampa Bay Lightningiin siirtynyt puolustaja Eric Brewer on solminut seuran kanssa nelivuotisen jatkosopimuksen. TSN:n tietojen mukaan Brewer tienaa n. 16 miljoonaa taalaa sopimuskauden ajalta.

Wild ja Sharks vaihtoivat pelaajia

Minnesota Wild ja San Jose Sharks innostuivat 1. varauspäivän tunnelmasta ja kauppasivat kumpikin ydinpelaajiaan eteenpäin. Kaupassa Wild antoi San Joseen puolustaja Brent Burnsin ja 2. kierroksen varausvuoron kesälle 2012. Vastineeksi Sharks luopui hyökkääjistään Devin Setoguchista ja Charlie Coylesta ja tämän vuoden 1. kierroksen varausvuorostaan. Vuorolla Wild nappasi hyökkääjä Zach Phillipsin.

Troy Brouwer kaupattiin Capitalsiin

Chicago Blackhawks kauppasi hyökkääjä Troy Brouwerin NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisenä päivänä Washington Capitalsiin. Vaihdossa Chicago sai Capitalsin 1. kierroksen varausvuoron, jolla seura varasi hyökkääjä Phillip Danaultin.

Brouwer on kesällä rajoitettu vapaa agentti, joten Capitals sai kaupassa neuvotteluoikeudet uuteen sopimukseen.

J-M Liles Torontoon

Toronto hankki puolustukseensa kiekollista osaamista, kun John-Michael Liles siirtyi joukkueeseen Coloradosta. Colorado hyötyi kaupasta toisen kierroksen varausoikeudella kesän 2012 draftiin.

Varausvuoro on sama, jonka Toronto hankki itselleen Bostonilta Tomas Kaberle -kaupan yhteydessä.

Liles pelasi viime kaudella Coloradossa 76 ottelua, joissa hän merkkautti tehot 6+40.

Philadelphia kauppasi Carterin ja Richardsin

Philadelphia Flyers on kaupannut keskushyökkääjänsä Jeff Carterin ja Mike Richardsin uusiin osoitteisiin. Carter matkaa eteenpäin Columbukseen, josta vaihdossa Philadelphiaan saapuu laitahyökkääjä Jakub Voracek ja Columbuksen vuorot kesän varaustilaisuuteen 1. ja 3. kierroksella. Blue Jacketsin vuorolla Flyers pääsee varaamaan 1. kierroksen kahdeksantena.

Flyersin kapteenina toiminut Richards puolestaan jatkaa uraansa Los Angeles Kingsin paidassa. Vaihdossa Flyersiin saapuu huippulupaava sentteri Brayden Schenn, laitahyökkääjä Wayne Simmonds ja ensi kesän toisen kierroksen varaus. Kings sai kaupassa myös farmipelaaja Rob Bordsonin pelaajaoikeudet.

Carter ja Richards ovat kumpikin Flyersin omia 1. kierroksen varauksia kesältä 2003.

Kauppojen seurauksena Flyers sai riittävästi tilaa palkkakaton alle, joten vastikään hankitut neuvotteluoikeudet Ilja Bryzgalovin kanssa saatiin viimein eteenpäin. Venäläisvahdin tuorein sopimus kattaa peräti seuraavat 9 kautta, yhteensä 51 miljoonan dollarin arvoisesti.

Andrei Markov jatkaa Montrealissa kolme kautta

Canadiensin GM Pierre Gauthier julkisti seuran verkkosivuilla puolustaja Andrei Markovin uusimman jatkosopimuksen. Sopimuksen rahallista arvoa ei annettu julkisuuteen.

Päättynyt kausi oli Markoville jo 10. Canadiensin paidassa, vaikka kausi jäikin lyhyeen polvivamman päätettyä kauden jo marraskuussa.

Setoguchille kolmen vuoden jatkosopimus

San Jose Sharks teki kolmen vuoden jatkosopimuksen laitahyökkääjä Devin Setoguchin kanssa. Räväkkä maalintekijä tienaa sopimuksensa ajan kolme miljoonaa dollaria kaudessa.

Setoguchi on tehnyt urallaan jokaisella täydellä NHL-kaudella yli 20 maalia yltäen 32 osumaan kaudella 2008-09.

Karlssonille jatkoa

Calgary Flames on ilmoittanut solmineensa kaksivuotisen jatkosopimuksen ruotsalaismaalivahti Henrik Karlssonin kanssa. Sopimus on arvoltaan 1,725 miljoonaa dollaria, jakautuen ensimmäiselle sopimusvuodelle 850 000 dollarin arvoisesti ja toiselle 875 000 dollarin arvoisesti.

Viime kaudella Miikka Kiprusoffin kakkosvahtina toiminut Karlsson pääsi tolppien väliin 17 ottelussa, joissa voittoja kertyi 4 kappaletta. Torjuntaprosentti kauden päätteeksi oli 90,8 ja maalikeskiarvo 2,58.

Todd Richards liittyy Columbukseen

Viimeiset kaksi kautta Minnesota Wildin päävalmentajana toiminut Todd Richards jatkaa alkavalla kaudella Columbus Blue Jacketsin apuvalmentajana. Richards siirtyy päävalmentaja Scott Arnielin ryhmässä aiemmin tehtävästään eronneen Bob Boughnerin tilalle.

Todd Richards on Minnesotan lisäksi kerännyt kannuksiaan mm. San Jose Sharksin apuvalmentajana kaudella 2008-09, sekä pariin otteeseen AHL-joukkueiden päävalmentajana hyvällä menestyksellä. Milwaukee Admirals vuosina 2002-06 ja Wilkes Barre /Scranton Penguins vuosina 2006-08 etenivät pariinkin otteeseen AHL:n finaaleihin.

Maple Leafs uusii apuvalmentajansa

Toronto Maple Leafsin toimitusjohtaja Brian Burke ilmoitti joukkueen uusivan valmennusjohtoaan. Kuluneella kaudella joukkueen apuvalmentajina toimineet Keith Acton ja Tim Hunter eivät palaa enää jatkossa penkin taakse. Uusina miehinä päävalmentaja Ron Wilsonin ryhmässä aloittavat Scott Gordon ja Greg Cronin.

Uusista miehistä Scott Gordon on tullut tunnetuksi mm. pestistään NY Islandersin päävalmentajana vuosina 2008-2010, sekä USA:n A-maajoukkueen valmennusryhmästä. Samassa ryhmässä tutuksi on tullut myös tuleva työpari Ron Wilson.

Greg Cronin puolestaan on viimeisimmät kuusi vuotta toiminut yliopistokiekkoilun parissa Northeastern Universityssa. Ammattilaiskaukalokokemusta miehellä on myös NY Islandersin apuvalmentajan pestistä vuosina 1998-2003. Lisäksi mies ollut myös AHL-joukkue Bridgeport Sound Tigersin päävalmentajana vuosina 2003-2005.

Nicklas Lidström jatkaa uraansa

41-vuotias veteraanipuolustaja Nicklas Lidström jatkaa uraansa ainakin vielä yhden kauden verran tutussa ympäristössä Detroitin palkkalistoilla. Samalla tuleva kausi 2011-12 on Lidströmille jo 20. NHL:ssa.

Kuusinkertainen Norris Trophy -voittaja kuului myös päättyneellä kaudella Red Wingsin avainmiehistöön, jossa tehopisteitä kertyi vakuuttavat 16+46=62. Puolustajasta tuli ensimmäinen yli 40-vuotias NHL-pelaaja, joka iskee vähintään 60 tehopistettä kauden aikana.

Max Pacioretty jatkaa kaksi kautta Montrealissa

Montreal Canadiens ja 22-vuotias laitahyökkääjä Max Pacioretty sopivat kaksivuotisesta jatkosopimuksesta. Sopimuksen rahallista arvoa seura ei antanut julkisuuteen.

Canadiensin 1. kierroksen varaus vuodelta 2007 iski kuluneella kaudella 14 maalia ja 10 syöttöpistettä pelaamissaan 37 runkosarjaottelussa.
Paciorettyn kausi päättyi ikävissä merkeissä Zdeno Charan ristiriitaisia kommentteja herättäneeseen taklaukseen maaliskuussa.

Stars ja Wild uusivat päävalmentajansa

Dallas Stars ja Minnesota Wild ovat nimenneet uudet päävalmentajansa. Kumpikin joukkue luottaa nouseviin kykyihin.

Dallasin keulamieheksi siirtyy farmijoukkue Texas Starsia kaksi edellistä kautta valmentanut Glen Gulutzan. Sopimus on kahden vuoden mittainen. Gulutzan vei Texas Starsin ensimmäisellä kaudellaan AHL:n finaaleihin. Dallasin toimitusjohtaja Joe Nieuwendyk oli uudesta valmentajasta ylpeä.

– Vaikka hän on nuori, eikä ole valmentanut NHL:ssä peliäkään, hänen vahvuutensa ovat juuri sitä mitä me tarvitsemme. Hän ymmärtää pelaajiaan ja saa oman viestinsä perille, Nieuwendyk vakuutti.

Myös Minnesotan uusi käskijä tulee AHL:stä. Todd Richardsin paikkaava Mike Yeo vei AHL:ssä luotsaamansa Houston Aerosin viime kaudella aina mestariksi asti.

37-vuotias Yeo on toiminut myös Pittsburgh Penguinsin apuvalmentajana ja oli mukana voittamassa Stanley Cupia vuonna 2009.

– Mitä kauemmin katsoin Houstonin pelaavan, heidän keskittymisensä yksityiskohtiin, ja se tyyli jolla he pelasivat illasta toiseen, tiesin että se on juuri mitä haen valmentajalta. Mitä kauemmalle prosessi eteni, sitä enemmän tiesin että Mike olisi oikea valmentaja meille, toimitusjohtaja Cliff Fletcher ylisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle