Eric Fehr täräytti ylänurkkaan, Bäckström pistepörssin kärkeen

Tavares jäi hyvästä pelistään huolimatta joukkueineen kakkoseksi.
Lauantai-illan NHL-kierros tarjosi kaksi rankkareille venynyttä ottelua. Pekka Rinne taipui entiselle SaiPa-miehelle Rob Zeppille ja entinen HPK-mies Eric Fehr iski NY Islandersia vastaan kauden 17. osuman. Pistepörssin kärkeen yksin nousi Nicklas Bäckström.

Washington Capitals onnistui kiristämään Metropolitan-divisioonan kärkikamppailua yhden pisteen verran, kun se kukisti itäisen konferenssin kärkijoukkueen New York Islandersin voittomaalikilpailun jälkeen 3-2. Islanders nousi kuitenkin pisteensä ansiosta pariksi tunniksi koko idän ykköspaikalle, kunnes Montreal Canadiens ohitti Islandersin uudelleen.

Ottelun ratkaisumaalin rankkareilla iski Jevgeni Kuznetsov. Osuma jäi kolmikierroksisen kisan ainoaksi.

Ottelun avausmaalin iski vierasjoukkue Islanders. Capitals menetti kiekon kesken hyökkäyksensä, ja vastahyökkäykseen kiitänyt John Tavares onnistui vippaamaan kiekon toista puolta nousseelle Travis Hamonicille. Hamonicin kauden neljäs maali syntyi ottelun kahdeksannella minuutilla.

NY Islanders - Washington Capitals -ottelun kohokohdat näet täältä! (NHL.com)

Eric Fehr juhli osumaansa.

Capitals tasoitti samassa erässä, kun Nicklas Bäckström toi kiekon syvälle Islandersin päätyyn. Ruotsalaissentteri kiersi maalin ja pääsi vapaasti syöttämään sen ylös nousseelle Matt Niskaselle. Puolustaja tinttasi sydämensä kyllyydestä, ja laukaus upposi ohi Islanders-maalia vartioineen Chad Johnsonin.

Bäckströmin syöttöpiste nosti hänet pistepörssin ykköspaikalle yksinään. Ennen ottelua ruotsalainen ehti jakaa kärkipaikan Patrick Kanen kanssa.

Kolmannessa erässä nähtiin kaksi osumaa lisää. HPK:sta työsulkukaudelta tuttu Eric Fehr pääsi vastahyökkäykseen ja läväytti komean osuman yläkulmaan. Maali oli hänelle kauden 17. Fehr ehti toimia ottelussa myös maalivahdin korvikkeena, sillä hän pelasti kertaalleen kiekon leijailemasta maaliin lyömällä sitä ilmasta Capitals-maalin edustalla.

Tasoituksen ja lopulta voittomaalikilpailuun ottelun venyttäneen 2-2-tasoituksen teki Ryan Strome varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, kun Islanders pelasi ilman maalivahtia. Braden Holtbylle merkittiin ottelussa 30 torjuntaa.

Zepp oli muurina rangaistuslaukauskisassa.

Illan toisessa aikaisessa ottelussa Philadelphia Flyers piti pudotuspelitoiveitaan elossa voittamalla koko NHL:ää johtavan Nashville Predatorsin rankkareilla luvuin 3-2. Flyersin sankareihin lukeutui entinen SaiPa-vahti Rob Zepp, joka keräsi joukkueensa takana yhteensä 20 torjuntaa. Pekka Rinne joutui kovempaan tulitukseen, sillä hän joutui venymään kiekon eteen 31 kertaa.

Flyersin ja Predatorsin ottelun kohokohdat näet täältä

Voitto nosti Flyersin neljän pisteen päähän idän toista villi kortti -paikkaa pitelevästä Boston Bruinsista. Kaksikon väliin mahtuu vielä Florida Panthers. Flyersin Wayne Simmonds iski ottelussa jo kauden 23. maalinsa.

Washington - NY Islanders 3-2 vl.
Philadelphia - Nashville 3-2 vl.
Toronto - Winnipeg 4-3 ja.
Montreal - Columbus 3-1
Ottawa-Florida 4-1
New Jersey - Carolina 3-1
Edmonton-Anaheim 1-2
St. Louis - Pittsburgh 2-4