Entinen pelikaveri värväsi Ville Varakkaan Djurgårdeniin - Teemu Laakso jatkaa Växjössä

SHL / Uutinen
Ville Varakkaan kiekkoura jatkuu Ruotsissa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Växjö Lakers tiedotti keskiviikkona suomalaispuolustajiensa ensi kauden suunnitelmista. Teemu Laakso solmi jatkosopimuksen, kun taas Ville Varakas lähtee Djurgårdeniin.

Kolme kautta Växjö Lakersissa pelannut Ville Varakas, 32, suuntaa ensi kaudeksi Tukholman Djurgårdeniin. HIFK-kasvatti ehti voittaa viime kaudella Växjössä Ruotsin mestaruuden. 

- Ville tuo johtajuutta ja kokemusta nuoreen puolustukseemme, ja pidän häntä huippuhankintana. Pelasin aikanaan hänen kanssaan Bluesissa ja HIFK:ssa, ja tuolloin hän sai paljon enemmän jää- ja ylivoima-aikaa kuin Växjössä, kuvaili seuran urheilujohtaja Joakim Eriksson seuran tiedotteessa. Eriksson kiekkoili pelaajaurallaan Liigassa Bluesissa 2005-06 sekä 2011-12 ja HIFK:ssa 2012-13.

Varakas oli osana vaihtokauppaa, kun Djurgården-puolustaja Philip Holm siirtyi Växjöön.

- Djurgården pelasi viime kaudella vauhdikasta ja fyysistä kiekkoa. Perinteikkään seuran historia on minulle tietysti tuttua, Varakas sanaili tiedotteessa.

Varakas saa Tukholmassa seurakaverikseen muun muassa Juuso Ikosen, jonka siirto Djurgårdeniin julkistettiin maanantaina. Varakkaan sopimus kattaa kauden 2016-17.

Växjö tiedotti niin ikään keskiviikkona, että Teemu Laakso, 28, jatkaa seurassa seuraavat kaksi kautta. Myös Laakso pääsi juhlimaan mestaruutta joukkueessa vuosi sitten.

- Laakson kausi oli loukkaantumisten sävyttämä, mutta niissä oli mukana paljon huonoa tuuria. Terveenä hän on yksi sarjan parhaista puolustajista, suitsutti Lakersin urheilujohtaja Henrik Evertsson.

- Viihdyn todella hyvin Växjössä, joten tuntuu hyvältä jatkaa täällä, summasi puolestaan Laakso.

Växjö Lakers tiedotti lisäksi, että loppukauden seurassa pelannut Sakari Salminen ei jatka joukkueessa. Salmisen uusi osoite ei ole vielä selvillä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle