Entinen NHL-pugilisti Bob Probert on kuollut

NHL / Uutinen
Nyrkkitappeluistaan tunnettu NHL-veteraani Bob Probert menehtyi maanantaina sairauskohtaukseen. Hän oli 45-vuotias. Suru-uutisesta kertoi The Windsor Star –lehti.

Kanadalainen Bob Probert kuoli sairauskohtaukseen veneillessään järvellä lähellä Windsorin kaupunkia Ontariossa. Viranomaiset vahvistivat kuoleman maanantaina iltapäivällä paikallista aikaa.

Windsorista kotoisin ollut Probert pelasi yhteensä 16 kautta NHL:ssä vuosina 1985–2002. Hän edusti yhdeksän vuotta Detroit Red Wingsia ja seitsemän vuotta Chicago Blackhawksia, jossa hän lopetti uransa.

Probert tykitti 935 ottelua kestäneellä NHL-urallaan kunnioitettavat 163 maalia ja 384 tehopistettä, mutta hänet tunnettiin tappeluistaan. Hänelle kirjattiin uran aikana 3300 jäähyminuuttia, joilla hän on kaikkien aikojen jäähytilastoissa kuudentena. Probert ei voittanut Stanley Cupia, mutta hänet valittiin tähdistöotteluun vuonna 1988.

Uransa jälkeen Probertilla oli ongelmia päihteiden kanssa ja hänet pidätettiin muutaman kerran muun muassa virkavallan vastustamisesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle