Ensimmäinen valmentajanvaihdos NHL:ssä

NHL / Uutinen
Vain vajaa kaksi viikkoa ehti kulua alkanutta NHL-kautta kun ensimmäinen valmentajanvaihdos tapahtui. Heikosti kauden aloittanut Pittsburgh näytti ovea vuoden verran joukkuetta valmentaneelle Ivan Hlinkalle.

Pittsburgh on aloittanut kautensa heikosti häviten kaikki neljä pelaamaansa ottelua. Niinpä joukkueenjohto teki armottoman päätöksen ja erotti joukkueen viime kaudella konferenssifinaaleihin johdattaneen Hlinkan valmentajan paikalta.Hlinkan korvaa jatkossa joukkueen monivuotinen apuvalmentaja Rick Kehoe. Pens-organisaatio toivoo Hlinkan jatkavan seuran palveluksessa valmentajanpotkuistaan huolimatta.

Loistavan kiekkotietämyksen omaavan Hlinkan ongelmana on ollut puutteellinen englannin kielen taito. GM Craig Patrick sanoikin, että ”joukkueessa on nuoria pelaajia joiden pitää oppia NHL:ssä pelaamisen salat ja kommunikaatio-ongelmien vuoksi oppiminen on hidasta. Joukkue on lahjakas ja sen on päästävä tasolleen nopeasti. Meillä ei ole enää varaa hävitä seuraavia otteluita.”

Uusi valmentaja Kehoe on palvellut Penguins-organisaatiota niin pelaajana, scouttina kuin valmentajanakin vuodesta 1974 lähtien. Kehoe edusti Pittsburghia hyökkääjänä vuosikymmenen ajan lopettaen uransa kauden 1984-85 jälkeen ja siirtyen scoutin tehtäviin. Palveltuaan kykyjenetsijänä kaksi kautta Kehoesta tuli Pensien apuvalmentaja vuonna 1987 ja siinä tehtävässä hän on palvellut tähän päivään asti.

NHL-uransa aikana Kehoe pelasi 906 peliä tehoin 371+396 edustaen kolme kautta Torontoa ja loput yksitoista Pittsburghia. Kehoe valittiin kahdesti AllStar-otteluun ja hän voitti Lady Byng Trophyn vuonna 1981.

» Lähetä palautetta toimitukselle