Ensimmäinen peli, ensimmäinen erä − ensimmäinen pelaaja ulos

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jakub Zboril lensi pihalle.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Nuorten MM-kisojen ensimmäinen ulosajo nähtiin jo avauspelin Tšekki-Venäjä ensimmäisessä erässä.

Ensimmäinen 5+20 minuutin rangaistus tuomittiin laitataklauksesta. Tilanteessa Venäjä nosti hyökkäystä keskialueen laitaan, missä kiekon vastaanottanut pelaaja Jegor Korškov käänsi kroppaansa keskiympyrästä pois.

Tilanteeseen vauhdilla tullut Tšekin Jakub Zboril tööttäsi Korškovia selän puolelta. Laitaa kohti kaatunut venäläispelaaja jäi tämän jälkeen jäähän makaamaan. Tilannetta hetken miettinyt tuomaristo päätti antaa Zborilille tilanteesta 5+20 minuutin rangaistuksen.

Venäjä ehti pyörittää ylivoimaa tovin, kunnes Sergei Boikov sai kaksiminuuttisen omaan päähän karanneen tšekkipelaajan kaatamisesta.

Zborilin pelirangaistuksesta ei seuraa sääntöjen mukaan automaattista pelikieltoa. Avausottelu on yhden erän jälkeen tilanteessa 0-0.