Ensi kauden CHL-paikkajako selvillä - Suomesta mukaan viisi joukkuetta

CHL / Uutinen
Ensi kauden CHL:ään pääsee mukaan vain pelaamalla.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Ensi kauden Champions Hockey Leaguessa on mukana 32 joukkuetta. Kuusi perustajamaata vievät kiintiöstä 24, haastajaliigoilla on paikkoja kahdeksan.

26 perustajaseuraa pääsivät mukaan CHL:ään kolmena kautena välittämättä siitä, miten joukkueet menestyivät kansallisissa sarjoissa. Nyt tuo ennalta sovittu ajanjakso on päättynyt ja ensi kauden sarjaan paikkoja on tarjolla vain peliesitysten mukaisesti.

Kuuden perustajamaan joukkueita pääsee mukaan useampia. Kahdelle parhaalle eli Ruotsille ja Suomelle, paikkoja on viisi. Sveitsiläisiä ja tšekkiläisiä seuroja tulee mukaan neljä, saksalaisia ja itävaltalaisia kolme. Yksi Ruotsin paikoista menee hallitsevalle CHL-mestarille Frölundalle.

Suomesta mukaan pääsee varmuudella runkosarjan kaksi parasta, kaksi finalistia sekä paremmin runkosarjassa sijoittunut välierän hävinnyt joukkue. Mikäli näissä ryhmissä on samoja joukkueita, mukaan kelpuutetaan myös heikommin sijoittunut välierähäviäjä sekä puolivälierässä pudonneista parhaiten runkosarjassa sijoittunut.

Lisäksi niin sanotuista haastajaliigoista tulee mukaan seitsemän joukkuetta sekä tänä vuonna Continental Cupin voittanut Nottingham Panthers. 

» Lähetä palautetta toimitukselle