Emma Terho ehdolla Kansainvälisen olympiakomitean urheilijakomissioon

Muut Sarjat / Uutinen
Emma Terho (nro 3) pelasi urallaan yhteensä viidet olympialaiset
Kuva © Getty Images
Naisleijonissa urallaan viidet olympialaiset ja kahdeksat MM-kisat pelannut Emma Terho on ehdolla Kansainvälisen olympiakomitean urheilijakomissioon. Lopullisesta valinnasta äänestetään helmikuussa 2018.

Kansainvälisen olympiakomitean hallitus on vahvistanut kuusi talvilajien ehdokasta, joiden joukosta kaksi valitaan lopulta KOK:n urheilijakomissioon. Olympiakomitea tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

Suomalainen jääkiekkoilija Emma Terho, 35, on yksi nimetystä kuudesta ehdokkaasta.

Muut ehdokkaat Terhon lisäksi ovat hiihtäjä Astrid Uhrenholdt Jacobsen, skeleton-kelkkailija Ander Mirambell, hiihtäjä Kikkan Randall, pikaluistelija Hong Zhang ja ohjaskelkkailija Armin Zöggeler.

Äänestys valinnoista suoritetaan helmikuussa 2018, ja siihen saavat osallistua kaikki Pyeongchangin talviolympialaisiin osallistuvat urheilijat.

Terho pelasi pitkällä urallaan niin naisten SM-sarjassa, Venäjällä kuin Yhdysvaltojen yliopistosarjassakin. Maajoukkueessa hän pelasi yhteensä kahdeksat MM-kisat ja viidet olympialaiset, joissa hän voitti neljä MM-ja kaksi olympiapronssia.

Terho oli mukana voittamassa olympiapronssia vuoden 1998 talviolympialaisissa Naganossa, ja hänestä tuli tuolloin 16-vuotiaana kaikkien aikojen nuorin suomalainen olympiamitalisti.

Kaukalon ulkopuolella Terho on toiminut muun muassa Suomen olympiakomitean hallituksen jäsenenä (2013-2016). Hän on myös ensimmäinen nainen Suomen jääkiekkoliiton hallituksessa.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Yle.

» Lähetä palautetta toimitukselle