Emma Eurooppaan, Lupaschuk Memorial Cup-voittoon

Floridasta Capitalsin farmijoukkueeseen kesken kauden hankittu keskushyökkääjä David Emma pelaa kaksi seuraavaa kautta Saksan pääsarjassa. Puolustajalupaus Ross Lupaschuk auttoi juniorijoukkueensa Red Deer Rebelsin Memorial Cupin voittoon tehden maalin ja antaen 3 syöttöä loppuottelussa.

Nürnberg Ice Tigersin kotisivujen mukaan Emma on tehnyt joukkueen kanssa kahden vuoden sopimuksen. Emma hankittiin Washingtonin toimesta Portland Piratesiin maaliskuun alussa Floridasta, kun joukkue kaipasi veteraanisentteriä pudotuspelejä varten. Floridaan lähetettiin fyysisestä pelityylistään tunnettu Remi Royer.

Emma pelasi viime kaudella pelasi AHL:n Louisville Pantherseissa ja Portland Piratesissa yhteensä 83 peliä tehden 24 maalia ja antaen 37 syöttöä. Pelatessaan yliopistossa Emma voitti Hobey Baker-palkinnon yliopistosarjojen parhaimpana pelaajana. Emma on pelannut Euroopassa aikaisemminkin, sillä ennen siirtymistään Floridaan kauden alussa Emma pelasi kolme kautta Itävallassa. NHL:ssä Emma on edustanut New Jerseytä, Bostonia ja Floridaa.

Red Deer mestariksi Lupaschukin johdolla

Capitalsin vuoden 1999 toisen kierroksen varaus Ross Lupaschuk oli tehokas Memorial Cupin loppuottelussa Val d'Or Foreursia vastaan. Red Deer voitti pelin jatkoaikamaalilla lukemin 6-5, oltuaan jo 5-3 häviöllä toisessa erässä. Toisen erän viimeisellä sekunnilla tehty ylivoimamaali piti joukkueen vielä pelissä ja tasoitus tuli kolmannen erän puolivälissä jälleen ylivoimalla. Lupaschuk sai syötön kumpaankin maaliin. Voittomaali tuli jatkoajan 13. minuutilla. Lupaschukin pistesaldoksi kertyi hulppea 1+3, jota voi pitää puolustajalle todella komeana kauden pääottelussa. Lupaschuk valittiin myös turnauksen All-Stars-kentälliseen. Joukkueen toinen sankari oli Bostonin varaama laituri Kyle Wanvig, joka iski ottelussa kaksi maalia. Toinen maaleista vei ottelun jatkoajalle. Wanvig valittiin turnauksen MVP:ksi.

Lupaschukin odotetaan ottavan tulevaisuudessa paikkansa Capsien siniviivalta nimenomaan ylivoimapelaajana. Lupaschuk on koko junioriuransa ajan tunnettu hyökkäävänä pakkina. Tälläkin kaudella hän saavutti WHL-junioriliigan runkosarjassa (65 peliä) pörssilukemat 28 maalia, 37 syöttöä ja 135 jäähyminuuttia. Tehotilastossa lukema oli +36. Lupa tullee olemaan tarkan silmäilyn alla jo tulevan kesän harjoitusleirillä, mutta palannee vielä vuodeksi joko junioreihin tai AHL-farmiseura Portlandiin. Lisää Lupaschukista voi lukea Hockey's Futuren sivuilta.