Emil Oksanen Pohjois-Amerikasta SaiPan hyökkäykseen − "Hänestä voi tulla joku päivä Eurooppaan ihan huippu"

LIIGA / Uutinen
Emil Oksanen edusti Espoo Unitedia kaudella 2016−17.
Kuva © Petteri Äikäs
SaiPa hankki hyökkäykseensä nuoren Emil Oksasen. 25-vuotiaan Eetu Kosken sopimus on puolestaan purettu yhteisymmärryksessä.

Päättyneellä kaudella Pohjois-Amerikassa pelannut Emil Oksanen, 19, siirtyy SaiPaan kaksivuotisella sopimuksella. Hyökkääjä pelasi kauden aikana WHL-joukkue Regina Patsissa 58 runkosarjaottelua tehopistein 16+32.

Pudotuspelien kuudessa ottelussa syntyi tehopisteet 2+2. Oksasen kausi päättyi vasta hiljattain, kun Regina Pats taipui Memorial Cupin finaaliottelussa QMJHL-joukkue Acadie-Bathurst Titanille.

− Regina on aito hokikaupunki kaukana preerialla. Kiekolla on todella pitkät perinteet. Pelit olivat fyysisiä ja pienen kaukalon takia tilaa on myös paljon vähemmän, Oksanen kommentoi SaiPan verkkosivuilla.

EPS-kasvatti Oksanen siirtyi jo nuorella iällä Bluesin junioripolulle. Toissa kaudella hän edusti Mestiksessä Espoo Unitedia 48 runkosarjaottelussa ollen joukkueen kuudenneksi tehokkain hyökkääjä tehopisteillä 13+9.

− Olen enemmän kiekollinen pelaaja kuin "fyysinen pelote", joten vahvuuksinani on tuo kiekollinen peli ja pelinäkemys. Tavoitteenani on kehittyä ja ottaa seuraava askel uralla. Mitä seurasin SaiPaa viime kaudella, uskon että joukkue tulee menestymään, ja haluan olla mukana auttamassa siinä kaikin keinoin, Oksanen kertoi.

SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä näkee Oksasessa runsaasti potentiaalia. 

− Oksanen on profiloitunut kärkikenttien pelaajaksi ja haaste on ensi kaudella kova. Hänestä voi tulla joku päivä Eurooppaan ihan huippu, vaikka Suomen Mozjakin, mutta antaa herran itse kehittyä ja näyttää, miten hommat etenee.

Samalla SaiPa tiedotti purkaneensa yhteisymmärryksessä ensi kauden sopimuksen 25-vuotiaan Eetu Kosken kanssa. Koski pelasi joukkueessa 53 Liiga-ottelua tehopistein 2+5.

» Lähetä palautetta toimitukselle