Eero Somervuori Tampa Bayhin

NHL / Uutinen
HPK:n liukas laituri Eero Somervuori on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Tampa Bay Lightningin kanssa. Sopimuksen arvo on 650 000 dollaria. Muita sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Tampan GM Jay Feaster ei säästellyt superlatiiveja saatuaan Somervuoren rapakon taakse.

- Eero Somervuori on erittäin lahjakas, kovaa työtä tekevä pelaaja uskomattomalla nopeudella, hyvällä kiekonkäsittelytaidolla sekä korkeatasoisella maalivainulla. Eero on erittäin vaarallinen pelaaja 1-1-tilanteissa ja hän on tehnyt työtä Euroopassa parantaakseen monipuolisuuttansa.

- Yritimme kiinnittää hänet jo viisi vuotta sitten ja siitä lähtien hän on parantanut jokaista pelin osa-aluettaan. Hänestä on tullut todellinen uhka hyökkäyspäässä ja samalla hyvä kahden suunnan pelaaja. Olemme luottavaisia, että harjoitusleirillä hän osoittaa ettei tämä odottaminen ollut turhaa faneille ja organisaatiollemme. Odotamme hänen taistelevan paikoista meidän 1-2 ketjuista, Feaster suitsutti.

Somervuoren joukkueeseen liittymisen myötä Tampa saa maalintekijän, joita joukkueesta ei liiemmin Martin St.Louisin lisäksi löydy. Somervuorella on hyvät mahdollisuudet vallata paikka Feasterin ennustamista ketjuista, mikäli harjoitusleiri sujuu ja verkot pöllyävät normaaliin tapaan.

HPK:lle Somervuoren lähtö tulee yllätyksenä, sillä ainoastaan Tommi Santalan ja Antti Miettisen lähdöt ovat olleet tapetilla, sillä Santalahan teki jo sopimuksen HIFK:n kanssa. Koko kentällisen mahdollinen lähteminen jättää hämeenlinnalaishyökkäykseen ykköskentän mentävän aukon, jota ei helposti täytetä.

Tampa Bay Lighting varasi Somervuoren vuoden 1997 varaustilaisuuden seitsemännellä kierroksella, kokonaisuudessaan draftin 170. varauksena.

» Lähetä palautetta toimitukselle