Eerikki Koivu JYPiin

LIIGA, MESTIS / Uutinen
SM-liigan hännille juuttunut JYP vahvistaa puolustustaan Kajaanin Hokin Eerikki Koivulla.

Innostunein mielin Keski-Suomeen suuntaava Koivu kiekkoilee jyväskyläläisseurassa kolme viikkoa.

- Tottakai olen innostunein mielin siitä, että tilaisuus tarjoutui. Monennäköistä viritelmää oli kunnes Holtarin Jukka soitti ja oli kiinnostunut ja se ratkaisi asiat tällä kertaa, Koivu kertoo Jatkoajalle.

- Kolmen viikon pestistä on alustavasti puhuttu, täällä on sen verran loukkaantuneita ja paljon kuormitusta puolustuksella, että he tarvitsivat vahvistusta, Koivu jatkaa.

190-senttinen ja 100-kiloinen Koivu siirtyi viime keväänä Kajaaniin pelattuaan huikean kauden Mestiksen pronssijoukkue Hermeksen takalinjoilla. Monen liigaseurankin kiinnostuksen kohteena ollut Koivu harjoitteli kesän Oulun Kärppien mestarijoukkueen mukana ja palasi Kajaaniin ennen sarjan alkua.

Paljon vastuuta saanut ja Hokin ykköspuolustajaparissa koko alkukauden pelannut Koivu kokosi 11 ensimmäisessä ottelussa tililleen viisi syöttöpistettä ja 12 jäähyminuuttia. Miehen tehotilastolukema näyttää lukua +3. Viidellä tehopisteellään Koivu on Hokki-puolustajien pistepörssissä kakkostilalla Mikko Palomäen (1+4) jälkeen.

- Ihan tyytyväinen pitää alkukauteen olla, sillä joukkue on toisena sarjassa. Omassa pelissä on vielä parannettavaa varsinkin maalinteossa, olisi niistä paikoista voinut jonkun kiekon maaliinkin laittaa, Koivu kertaa alkukauttaan.

Ikävää lokakuuta viettävä JYP on kahdeksan peräkkäisen tappionsa myötä vajonnut kymmenennelle sijalle SM-liigan sarjataulukossa. Jyväskyläläisillä on 14 ottelun jälkeen kasassa 12 pistettä. Lisäpisteitä Koivulla vahvistunut JYP hakee torstain kierroksella SaiPan vieraana.

- Näillä näkymin pelaan huomenna Lappeenrannassa, Koivu kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle