Edmonton pudotti Detroitin, Anaheim taistelee

NHL:ssä pelattiin kaksi pudotuspeliottelua. Anaheimissa pakkovoiton edessä pelannut kotijoukkue onnistui lyömään Calgaryn ja sarja etenee aina seitsemänteen otteluun saakka. Detroit ei veitsi kurkulla pelatessaan selvinnyt, vaan Edmonton vei voiton ja lähetti Red Wingsin kesälomille.

Edmonton - Detroit 4-3
(Otteluvoitot 4-2, Edmonton jatkoon)

Edmontonin Rexall Centressä pelin henki oli selkeä. Detroitin voitolla sarja seitsemänteen peliin, tai Edmontonin voitolla punasiivet kesälomille.

Maalinteon aloitti vierailija Red Wings, kun ensimmäistä erää oli pelattu reilut 14 minuuttia. Maalintekijänä ruotsalaishyökkääjä Henrik Zetterberg, joka kiersi ovelasti tsekkipuolustaja Jaroslav Spacekin. Kokonaisuutenakin maali oli vahvasti sinikeltainen, sillä esityön maaliin tekivät Mikael Samuelsson ja Andreas Lilja.

Detroit onnistui lisäämään toisessa erässä johtoaan, kun tsekkihyökkääjä Robert Lang teki 0-2 -osuman Steve Yzermanin loistavasta syötöstä. Vierailijat lähtivät päätöserään herkullisista asemista. Detroitin painajaiseksi alkoi kuitenkin päätöserässä muodostua nimi Fernando Pisani. Vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen Pisani kavensi tilanteeksi 1-2. Vain neljä minuuttia tästä ja jälleen nousi esille nimi Fernando Pisani, lukemat 2-2.

Erän puolivälissä Detroit siirtyi 2-3-johtoon, Johan Franzenin maalilla. Tätä seurasi jälleen painajainen, joka tuli tällä kertaa Ales Hemskyn muodossa. Neljä minuuttia ennen loppusummeria Hemsky sivalsi tasoitusosuman ja tätä kyseenalaiasta maalia tarkasteltiin todella pitkään videolta. Tilanteessa näkyi korkeata mailaa ja jonkinlaista potkua, mutta osuma kuitenkin hyväksyttiin. Eikä tämäkään vielä poistanut hyökkääjän nälkää, vaan Hemsky teki reilu minuutti ennen loppua vielä 4-3 -osuman Edmontonille Sergei Samsonovin esityöstä. Detroit ei enää onnistunut tasoittamaan ottelua, vaan kotivoitto Edmontonille ja Detroit viettämään kesälomaa.

Jussi Markkanen, Edm, luukkuvahtina

Anaheim pakotti Calgaryn seitsemänteen peliin

Anaheim - Calgary 2-1
(Otteluvoitot 3-3)

Arrowhead Pondilla kotijoukkue pelasi vain voitosta, sillä tappio olisi tiennyt kesäloman alkamista. Avauserä ei liikoja lupaillut, sillä Flames siirtyi 0-1-johtoon Stephane Yellen maalilla. Maali jäi erän ainokaiseksi ja toiseen erään isäntäjoukkue Anaheim lähti takaa-ajoasemasta.

Toinen erä toi Anaheimin peliin mukaan. Vajaan kahdeksan minuutin kohdalla ankkojen ykkösketju onnistui, maalintekijänä Teemu Selänne, Chris Kunitz ja Andy McDonald syöttäjinä. Anaheim laukoi toisessa erässä vain kolmesti, joten onnistumisprosentti oli tyylikäs.

Anaheim hallitsi päätöserää laukausten valossa ja isäntien ilta saikin arvoisensa kruunun, kun elegantti tähtipuolustaja Scott Niedermayer sivalsi 2-1-osuman, vajaat kuusi minuuttia ennen ottelun loppua. Ryan Getzlaf ja Corey Perry toimivat ylivoimamaalin syöttäjinä. Calgary ei onnistunut ottelua tasoittamaan ja näin sarja venyi seitsemänteen otteluun, joka pelataan keskiviikkoiltana Calgaryssa.

Anaheimin maalilla pelasi mainion pelin venäläisvahti Ilja Bryzgalov. Mies torjui 21 laukausta, päästäen kiekon vain kertaalleen maaliin. Vaikka Jean-Sebastien Giguere onkin normaalisti todellinen fanien suosikki, keräsi Bryzgalov suurimmat suosinosoitukset, kun joukkueiden avauskokoonpanoja esiteltiin. Bryzgalovin virkaveli Miikka Kiprusoff torjui ottelussa myös mallikkaasti, 32 laukausta, joista kaksi meni sisään.

Teemu Selänne, Ana, 1+0, +1, 4 laukausta, 16:51