Edmonton jälleen Anaheimia etevämpi

Läntisen konferenssin finaaleissa pelattiin toinen ottelu Anaheimin ja Edmontonin välillä. Oilers vei ensimmäisen kohtaamisen numeroin 1-3, ja samaa käsikirjoitusta käytettiin myös tässä trillerissä. Edmonton johtaa sarjaa nyt voitoin 2-0. Anaheimin kannalta finaalipaikka alkaa olla pitkässä puussa.

Anaheim - Edmonton 1-3

(Otteluvoitot: 0-2)

Arrowhead Pondilla nähtiin Ducksin ja Oilersin toinen kohtaaminen. Anaheim oli pitkälti pakkovoiton edessä, sillä Edmonton otti voiton ensimmäisestä kohtaamisesta. Alku ei liikoja luvannut, kun Chris Pronger siirsi vieraat ensimmäisessä erässä 0-1-johtoon ylivoimamaalillaan. Esityön maaliin tekivät Ryan Smyth ja Ales Hemsky.

Toisessa erässä Anaheim nousi kamppailuun mukaan, kun siirtojen takarajapäivänä hankittu laituri Jeff Friesen onnistui maalinteossa, Samuel Påhlssonin ja Scott Niedermayerin syötöistä. Toisen erän lopulla Oilers siirtyi kuitenkin uudelleen johtoon, Sergei Samsonov ja Mike Peca alustivat Fernando Pisanin 1-2-osuman.

Kolmannessa erässä Ducks yritti vimmatusti tasoitusta, mutta ottelun loppusekunneilla Mike Peca viimeisteli Fernando Pisanin ja Dwayne Rolosonin syötöistä loppunumerot 1-3, tyhjään ankkamaaliin. Edmonton karkasi sarjassa kahden voiton karkumatkalle, ja seuraavat kaksi peliä pelataan Oilersin kotiareenalla. Anaheim on siis tuskaisessa tilanteessa.

Oilersin voiton takuumies oli tolppien välissä liekehtinyt Dwayne Roloson, joka on nousemassa kevään todelliseksi tähdeksi. Roloson pysäytti 33 laukausta. Anaheimin Corey Perry palasi kokoonpanoon, tilaa sai tehdä Travis Moen, joka ei pelannut yön ottelussa.

Teemu Selänne, Ana, 0+0, -2, 2 laukausta, 19:23