Edmonton haki voiton Arrowhead Pondilta

NHL:ssä käynnistyivät konferenssifinaalit lännen osalta, kun Anaheim ja Edmonton iskivät yhteen ankkalammella. Pitkän tauon viettänyt Anaheim oli vielä ruosteessa, ja paremman pelituntuman pitänyt Edmonton ottikin sarjassa 0-1-johtoaseman, ja on seitsemän voiton päässä Stanley Cupin voitosta.

Anaheim - Edmonton 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

(Otteluvoitot: 0-1)

Kaksi hurjaa kevättä pelaavaa joukkuetta iski yhteen Anaheimissa, kun Anaheim ja Edmonton aloittivat konferenssifinaalit. Ottelu alkoi vieraiden tahtiin, kun Michael Peca vei Oilersin 0-1-johtoon alivoimamaalilla, syöttöpisteen maaliin saalisti kanukkivahti Dwayne Roloson, jolle syöttöpiste oli ensimmäinen tehopiste pudotuspeleissä. Anaheim tuli erän lopulla tasoihin Andy McDonaldin maalilla, syöttöpisteet kirjattiin ykköspakkiparille Scott Niedermayer - Francois Beauchemin. Kyseessä oli ylivoimamaali.

Toisen erän ainoasta maalista vastasi vierailija Edmonton. Chris Prongerin ja Ryan Smythin esityöstä Ales Hemsky vei vieraat 1-2-johtoon ylivoimalla, ja maalin johdossa kolmanteen erään. Hemskylle osuma oli erityisen herkullinen, sillä mies joutui aiemmin ottelussa pahasti Francois Beaucheminin kovan taklauksen uhriksi, joka sai taklauksellaan yleisön innostumaan. Hemskyn kuitti tuskin innosti kotiyleisöä yhtä paljon. Kolmatta erää vei selkeästi Anaheim, mutta se ei onnistunut maalinteossa, vaan Todd Harvey sinetöi Shawn Horcoffin syötöstä tyhjiin loppunumeroiksi 1-3.

- Emme olleet paljon huonompia, kommentoi Anaheim-hyökkääjä Teemu Selänne. Voimme tehdä kuitenkin monta asiaa paljon paremminkin, ja sunnuntaina olemme parempia, jatkoi ankkaveteraani.

Oilers voitti ensimmäistä kertaa tämän kevään pudotuspeleissä sarjansa avausottelun. Anaheimin Corey Perry oli edelleen sivussa polvivamman vuoksi. Myös Edmontonin Radek Dvorak oli yhä sivussa, mutta uskoo pelaavansa vielä konferenssifinaaleissa. Sarja jatkuu sunnuntaina Anaheimissa.

Teemu Selänne, Ana, 0+0, -1, 6 laukausta, 20:28