E. Messier sopimukseen - Avalanche-paketti alkaa olla kasassa

NHL / Uutinen
Monikäyttöinen laitahyökkääjä/puolustaja Eric Messier solmi kolmivuotisen 2,2 miljoonan dollarin sopimuksen organisaation kanssa. Ensi ja 2002-03 kaudesta 27-vuotias quebeciläinen saa 700 000 taalaa ja sopimuksen viimeisenä vuonna 100 000 enemmän. Tämä sopimus viimeisteli Avalanchen mestaruusmiehistön vapaiden agenttien allekirjoitusrumban ja näin NHL-joukkueen koostumus alkaa olla valmis.

Hyökkäyksen ykkös- ja kakkosketjuissa ei ole isoja muutoksia odotettavissa, vaan pelipaikat menevät todennäköisesti kuusikolle Joe Sakic, Milan Hejduk, Alex Tanguay, Chris Drury, Peter Forsberg ja Ville Nieminen.

Kolmosketju muodostuu pudotuspeleissä loistaneesta kolmikosta Shjon Podein - Stephane Yelle - Eric Messier.

Näin ollen nelosketjuun jäävät Steve Reinprecht, Dan Hinote ja Scott Parker. Pakan jokerikortti on vuoden 2000 ensimmäisen kierroksen varaus Vaclav Nedorost.

Valmentaja Bob Hartley on vuosittain ottanut joukkueeseen mukaan 2-3 rookieta ja Nedorostia pidetään organisaation lupaavimpana pelaajana. Hartley ei ole yleensä peluuttanut ”superlupauksia” farmissa, vaan on istuttanut heidät suoraan pelaavaan kokoonpanoon - usein jopa kahteen ensimmäiseen, hyökkäävään ketjuun. Jos Nedorost osoittautuu ennakko-odotusten veroiseksi, niin hän saattaa pudottaa Ville Niemisen kakkosketjusta kolmosketjuun Eric Messierin paikalle. Tällöin Messierin uusi pelipaikka voi olla yhtä hyvin puolustuksessa kuin nelosketjun laidassakin. Mitenkään yllättävää ei olisi viime kaudella loukkaantumisista kärsineen Stephane Yellen kauppaaminen johonkin kokenutta kolmossentteriä kaipaavaan joukkueeseen. Toiseen suuntaan voisi liikkua nuori puolustaja tai keskisarjan tappelija.

Puolustuksen top nelosen muodostavat Rob Blake, Adam Foote, Martin Skoula ja Greg de Vries. Kolmosparin toinen mies on pappaenergiaa joukkueeseen tuova Todd Gill ja toisesta paikasta kamppailevat vielä ilman sopimusta olevat nuori Rick Berry ja paljon maailmaa nähnyt Bryan Muir. Ryhmän mustana hevosena häärii hyökkääjistön ylijäämämies(?) Eric Messier. Maalivahtikaksikosta ei ole epäselvyyttä - ykkösenä jatkaa Patrick Roy ja kakkosena David Aebischer.

Avalanchen virallinen harjoitusleiri alkaa Denverissä vajaan kolmen viikon kuluttua eli perjantaina 7.9. Joukko jaetaan seuraavan viikon alussa kahtia ja ”parhaimmisto” matkustaa Skandinavian turneelle Ruotsiin ja Suomeen. Muu joukko suunnistaa 11. päivänä syyskuuta Hersheyhin antamaan näyttöjä Bearsin valmentajakaksikolle Mike Folignolle ja Paul Fixterille. Hersheyn ryhmä pelaa kaksi harjoituspeliä (17.9 ja 18.9) Pittsburgh Penguinsien nuorisoryhmää Wilkes-Barres/Scrantonia vastaan. Aikaisempina vuosina Avalanche organisaatio ei ole prospect/rookie-peleihin osallistunut ja onkin mielenkiintoista nähdä miten organisaation lupaukset pärjäävät Jagr-kaupassa vahvistunutta W-B ryhmää vastaan. Viime kauden pudotuspeleissä Bears putosi AHL:n välierissä juuri tälle Wilkes-Barres/Scrantonin joukkueelle.

Ruotsiin ja Suomeen matkaavaan ryhmään kuuluu alussa lueteltujen miesten lisäksi kentällisen verran nuoria pelaajia eli kaikkiaan Hartwall Areenalle tulisi 25 pelaajan Avs-joukko. Itse uskon että tämä Skandinaviaan saapuvat nuoret valikoituvat viisikosta RW Brian Willsie, LW Jordan Krestanovich, LW Mihail Kuleshov, C Yuri Babenko ja D Alexander Rianzantsev. Euroopan ryhmä palaa takaisin Amerikan mantereelle syyskuun 19. päivänä ja tässä vaiheessa osa Hersheyn ryhmästä liittyy mukaan joukkoon harjoituspelien ajaksi. Avalanchen ensimmäinen NHL-tason harjoitusvastustaja on Dallas Stars 22. syyskuuta. Lopullinen jako junioreihin, takaisiin Eurooppaan palaaviin, kautensa AHL:ssä aloittaviin ja NHL-joukkueeseen suoritetaan 22.9.-1.10 välillä tapahtuvan harjoitusottelu-kauden aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle