ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Dylan Sikura tulokassopimukseen Chicago Blackhawksin kanssa

NHL / Uutinen
Dylan Sikura on ollut Northeasternin yliopiston johtavia hyökkääjiä tällä kaudella
Kuva © Getty Images
Dylan Sikura ja Chicago Blackhawks ovat päässeet yhteisymmärrykseen Sikuran tulokassopimuksesta. Hänen odotetaan debytoivan Blackhawks-paidassa ensi torstaina.

Dylan Sikura on tehnyt kahden vuoden tulokassopimuksen hänet varanneen Chicago Blackhawksin kanssa, kertoo The Athletic. Sikuran odotetaan lentävän Chicagoon jo tänä iltana ja tekevän NHL-debyyttinsä torstaina Winnipeg Jetsiä vastaan.

Sikura on ollut Blackhawksin parhaita lupauksia jo muutaman vuoden ajan. Hän on pelannut viimeiset neljä vuotta Northeasternin yliopistossa tehden kuluneella kaudella 54 pistettä 35 ottelussa. Lisäksi Sikura on ehdolla NCAA:n parhaalle pelaajalle jaettavaan Hobey Baker Awardiin.

Blackhawks varasi Sikuran kuudennella kierroksella vuonna 2014. Organisaatio teki tämän kauden aikana kaikkensa saadakseen tulokassopimuksen tehtyä. Sikurasta olisi tullut vapaa agentti 15. huhtikuuta.

Juttua muokattu 26.3.2018 klo 00.16: Lisätty Sikuran sopimuksen pituudeksi kaksi vuotta

Käyttäjän lalanen kuva

Kommentti: Lassi Alanen

Sopimuksen tekeminen Dylan Sikuran kanssa on ollut Chicago Blackhawksin tärkein tehtävä pudotuspeliunelman kaaduttua viimeistään siirtotakarajan aikaan. Siksi tämä diili on etenkin Blackhawksin johdolle ja faneille suuri huojennus.

Sikura on ollut yksi NCAA:n dominoivimmista pelaajista tällä kaudella ja tuo heti monipuolista osaamista Blackhawksin hyökkäykseen. Hän on pelannut suurimman osan yliopistourastaan laitahyökkääjänä ja aloittaa sellaisena myös NHL:ssä Jonathan Toewsin, Nick Schmaltzin ja Artjom Anisimovin toimiessa kolmena kärkisentterinä.

Sikura pääsee aloittamaan NHL-uransa suhteellisen paineettomasta paikasta ja saanee heti näytönpaikan Blackhawksin kärkiketjuista. Häneltä saa kuitenkin odottaa tulosta jo heti ensi kaudella, sillä silloin Sikura on ehtinyt täyttää jo 23 vuotta ja pelaa uudesta sopimuksesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle