Dusan Hallounille sopimus, Sport kasassa

MESTIS / Uutinen
Muutama viikko takaperin Sportin testiin tuli tsekkilaituri Dusan Halloun. Halloun ei ennakolta vakuuttanut, koska mieheltä ei löytynyt kunnon takatukkaa, eikä pelikokemusta kovista sarjoista. Epäilykset olivat turhia.

Halloun pelisi try outinsa aikana kaksi peliä Hermestä vastaan. Ensimmäiseen peliin Halloun hyppäsi melkein suoraan lentokoneesta. Otteet olivat pirteitä, mutta outo joukkue ympärillä ei vielä mahdollistanut suurempia maalikarkeloita. Toisessa ottelussa tämän viikon torstaina Halloun olikin joukkueensa näkyvin pelaaja ja merkkautti pisteet 1+1 Sportin voittaessa 1-3.

- Halloun löi meidät kaikki ällikällä Kuortaneen Urheiluopistolla testeissä. Melkein kaikissa testeissä pohjat. Dusan on fyysinen ihme, täyttä lihasta. Sen jälkeen treeneissä Dusan on ollut joukkueen parhaimmistoa. Hän ei ole tyypillinen tsekki, vaan hyvin avoin ja ammattimainen, kertoi Sportin toimitusjohtaja Juha Saari.

Halloun on ehkä enemmän pelitekevä laituri kuin maalintekijä. Nopeat kädet, hyvä pelisilmä ja ärhäkkä luistelu ovat vaarallinen yhdistelmä. 180 senttinen ja n. 80 kiloinen Halloun pelannee kahdessa ensimmäisessä vitjassa.

Try outilla Hallounin tapaan ollut Sami Tuominen ei saanut ainakaan tässä vaiheessa sopimusta. Tuomisen otteet Hermes-pelissä olivat pirteitä, mutta paikkoja Sport-puolustuksessa ei vain enää ollut. Nuori Jesper Söderholm pelaa ensi kaudella ottelukohtaisella sopimuksella Sportissa ja ainakin nyt aluksi on Sportin mukana, koska vakiopakki Jarno Kosonen joutuu nivusleikkaukseen. Kosonen loukkasi Lahden Jazz-turnauksessa ja on leikkauksen vuoksi sivussa kymmenisen viikkoa.

- Jesper Söderholm paikkaa Kososta tuon ajan. Pikku vammoista kärsineet Teemu Viemerö ja Mikael Hallbäck ovat kunnossa sarja-avauksessa, joten meillä ei ole hätää, viestitti Sportin Juha Saari.

Hallounin ja Söderholmin sopimusten myötä Sportin kokoonpano on valmis 18:sta päivä alkavaan sarjaan. Sport pelaa ensi viikolla vielä kaksi harjoitusottelua, kun Kajaanin Hokki saapuu Vaasaan (11.9) ja seuraavana päivänä Suomisarjajoukkue Jeppis Pietarsaaresta (12.9).

» Lähetä palautetta toimitukselle