ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Dudas TPS:n takalinjoille

LIIGA / Uutinen
Dudas kiekkoili kevään MM-kisoissakin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
TPS on käyttänyt optionsa puolustaja Jesse Dudasiin ja hän siirtyy tulevaksi kaudeksi Turkuun. Turkulaisseura tiedotti lisäksi tehneensä sopimuksia nuorille pelureille ja purkaneensa yhden puolustajan sopimuksen.

Jesse Dudas siirtyy TPS:ään yksivuotisella sopimuksella. Päättyneen kauden 28-vuotias puolustaja kiekkoili Unkarin MOL-liigan DVTK Jegesmedvékin riveissä ja tehtaili 39 ottelussa tehot 14+43.

− Jesse on meille tuttu pelaaja viime keväältä, kun hän oli harjoittelemassa muutaman viikon joukkueen kanssa. Hänellä on hyvät kiekolliset taidot ja laukaus. Hän tulee olemaan hyvä lisä puolustukseemme, kuvaili TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki.

Kanadan ja Unkarin passit omistava puolustaja pelasi keväällä Unkarin MM-kisajoukkueessa seitsemän ottelua ilman tehoja. Hänellä on runsaasti kokemusta Pohjois-Amerikan juniori- ja alasarjoista.

− Olin Turussa jo viime vuoden toukokuussa. Minun piti kuitenkin jäädä vielä Unkariin vuodeksi saadakseni kansalaisuuden ja kelpoisuuden pelata Unkarin maajoukkueessa, Dudas kertoi.

− Olen innoissani mahdollisuudesta liittyä seuraan tänä vuonna ja päästä pelaamaan huippupelaajien kanssa.

Turkulaisseura kertoi tehneensä myös vuoden mittaiset juniorisopimukset maalivahti Fredrik Grønstrandin, puolustaja Miska Sormusen sekä hyökkääjä Artturi Prisjaznjukin kanssa. Norjalainen Grønstrand siirtyy Turkuun HIFK:n A-nuorista. jossa torjui viime kaudella 11 ottelua torjuntaprosentilla 92,9. Sormunen edusti TPS:n A-nuoria ja Prisjaznjuk B-nuoria, jossa hän tehtaili 37 ottelussa pisteet 27+27.

Puolustaja Matias Pullin sopimus sen sijaan purettiin yhteisymmärryksessä. 21-vuotias puolustaja pelasi päättyneellä kaudella yhteensä 22 Liiga-ottelua TPS:n ja Bluesin riveissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle