Ducks yllätti Wingsin toistamiseen, Senatorsille helpottava voitto

Viime yön NHL:n pudotuspelikierroksella ensimmäisen osaottelunsa hävinneet Colorado Avalanche, Vancouver Canucks ja Ottawa Senators tasoittivat kukin oman sarjansa voitot. Washington Capitals ja Anaheims Mighty Ducks puolestaan ottivat itselleen 2-0-sarjajohdon. Capsin sankariksi nousi Jaromir Jagr.

Washington voitti Tampa Bay Lightningin tämän kotihallissa edellisessä ottelussa selvästi 3-0.

Joukkueiden toisessa kohtaamisessa Capitals oli iskenyt kolme maalia jo ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin jälkeen. Jagr aloitti maalinteon , kun ottelu oli lähes viiden minuutin ikäinen. Tsekki ampui kiekon tolpan kautta ohi Tampan maalia vartioineen Nikolai Khabibulinin.

Reilut kaksi minuuttia myöhemmin Peter Bondra ampui maalitaululle lukemat 2-0 ylivoimalla Jagrin syöttäessä osuman. Lightning pääsi maalin päähän erän puolivälin jälkeen, kun Vaclav Prospal iski 2-1-kavennuksen kotijoukkueelle. Erän lopulla Jagr laukoi illan toisen maalinsa Lightningin puolustaja Pavel Kubinan istuessa jäähyllä.

Toinen erä ehti vanhentua puolisentoista minuuttia, kun Caps lisäsi johtonsa 4-1-lukemiin. Ylivoimamaalin iski ruotsalaissentteri Michael Nylander Sergei Goncharin ja Jaromir Jagrin syötöstä. Erän lopulla Fredrik Modin onnistui kaventamaan Capsin johdon kahteen maaliin, mutta kolmannen erän alkupuolella Capitals iski jälleen. Peter Bondra käytti hyväkseen Tampan huonon purkuyrityksen ja laukoi kiekon ohi Khabibulinin.

Päätöserän puolivälissä Tampan veteraanihyökkääjä Dave Andreychuk ampui joukkueensa edes jotenkuten peliin mukaan, mutta Capsin Mike Grier viimeisteli loppulukemiksi 6-3 iskemällä kiekon ottelun viimeisellä minuutilla tyhjään Lightning-verkkoon.

Sarja siirtyy nyt Capsin kotikentälle Washingtoniin, missä Lightning on voittanut viimeksi marraskuussa 1998. Kolmas ottelu pelataan tiistaina.

Stumpy Thomas iski Red Wingsin ahdinkoon

Detroit Red Wings on pulassa – taas. Anaheim Mighty Ducks oli 2-1-tappiolla kolmannen erän puoliväliin saakka, mutta tämän jälkeen joukkue iski kaksi maalia ohi Wings-maalivahti Curtis Josephin. Ducks johtaa sarjaa nyt 2-0.

Wings hävisi viime vuonnakin kaksi ensimmäistä kotiotteluaan pudotuspeleissä Vancouver Canucksia vastaan.

Ducksin venäläislupaus Stanislav Chistov ampui ottelun avausmaalin avauserässä. Toisessa erässä Red Wings iski kahdesti. Erä oli ehtinyt vanhentumaan reilut kaksi minuuttia, kun Jason Woolley täräytti kiekon ohi Jean-Sebastien Gigueren. Nelisen minuuttia myöhemmin Luc Robitaille onnistuu laukomaan kiekon ohi Gigueren ja siirtää Red Wingsin 2-1-johtoon.

Kolmatta erää pelattiin yli 13 minuuttia, kunnes päätöseräänkin saatiin maalin makua. Ducksin Jason Krog merkittiin maalintekijäksi. Ducksin voittomaali oli Red Wingsin kokeneen pakin Chris Cheliosin moka. Ducksin Rob Niedermayer katkaisi Cheliosin syötön ja syötti nopeasti kiekon Steve Thomasille, joka veti kiekon ohi Curtis Josephin.

Red Wingsin painostuksesta huolimatta, Giguere kesti ja Ducks järkytti Hockeytownia toistamiseen 3-2-voitollaan.

Jean-Sebastien Giguere torjui ottelussa 34 kertaa. Red Wingsin virkaveli Curtis Joseph selvisi 20 torjunnalla.

Hossa Islandersin turma

Edellisen ottelun yllättäen hävinnyt runkosarjan voittajajoukkue Ottawa Senators tuli toiseen otteluun vauhdikkaasti ja vauhti näyttikin olevan oiva ase NY Islandersia vastaan.

Ensimmäinen erä ei ollut ehtinyt puoliväliinkään, kun Senators oli onnistunut huudattamaan kotiyleisöä jo kahdesti. Marian Hossa ja Bryan Smolinski järjestelivät avausosuman reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Hossa ohjasi Smolinskin syötön ohi Islandersin maalilla pelanneen Garth Snow’n.

Puolitoista minuuttia myöhemmin Islanders-pakki Kenny Jönssonin purkuyritys pysähtyi linjatuomariin. Martin Havlat laukoi kiekon nopeasti Snow’n maalilla, jossa ensin Radek Bon pääsi irtokiekkoon ja lopulta Vaclav Varada ampui reboundin sisään. 2-0-johto Senatorsille.

Senators voitti laukaukset avauserässä 15-5 ja jatkoi samaan tahtiin toisessa erässä voittaen laukaukset 16-5. Toisessa erässä Senators onnistui kerran maalinteossa. Hossa ampui illan toisen osumansa Senatorsin pelatessa ylivoimalla.

Kolmannen erän ollessa maaliton, Senators tasoittaa ottelusarjan voitot puhtaalla 3-0-voitollaan.

Senatorsin Patrick Lalime torjui 16 kertaa pelatessaan uransa viidennen playoff-nollapelin.

Islandersin puolustaja Janne Niinimaa pelasi reilut 21 minuuttia.

Ottelusarja siirtyy nyt Long Islandille, jossa sarjan kolmas ottelu pelataan maanantaina Nassau Veterans Memorial Coliseumilla.

Avs onnistui purkamaan Wild-puolustuksen

Minnesota Wild voitti yllättäen ensimmäisen ottelun. Valmentajavelho Jacques Lemairen valmentama joukkue hankki tuolloin toisessa erässä nopeassa tahdissa kolmen maalin johdon ja puolusti loppupelin johtoaan.

Eilen kello 22.00 Suomen aikaa alkaneessa ottelussa kotijoukkue Colorado Avalanche pyrki nopeasti saamaan maalitilin auki, jotta taidokkaasti joukkueena puolustava Wild ei pääsisi johtoon. Avalanchen hyökkääjätähdet vyöryivät jatkuvalla tahdilla kohti Dwayne Rolosonin vartioimaa Wild-maalia, mutta Roloson jatkoi samankaltaista maalivahtipeliä kuin mitä oli esittänyt ensimmäisessä ottelussa.

Avalanchen Milan Hejduk onnistui kuitenkin ohittamaan Rolosonin Avalanchen pelatessa 5-3-ylivoimaa. Joe Sakic syötti kiekon Rob Blakelle, joka laukoi, vastaan tullut Roloson torjui ja torjui vielä Derek Morrisin reboundinkin, mutta Hejduk pääsi sijoittamaan vapaana olleen irtokiekon käytännössä tyhjään verkkoon.

Wild pääsi tasoittamaan pelin nelisen minuuttia myöhemmin, kun Wes Waltz pääsi vastahyökkäykseen alivoimalla. Waltz nousi laitaa pitkin Avalanchen alueelle, b-pisteen kohdalla katsoi mihin syöttää, mutta yllättäen veti kiekon Royn jalkojen välistä helponnäköisesti maaliin. Ottelua oli pelattu muutama sekunti yli kahdeksan minuuttia ja laukaus oli ensimmäinen kohti Royn vartioimaa maalia.

Ottelua oli pelattu noin vartti, kun Avs-pakki Greg De Vries pääsi ampumaan kiekon ohi Rolosonin Peter Forsbergin erinomaisesta syötöstä. Ruotsalaissentteri oli luistelevinaan maalin taakse kiekon kanssa, mutta antoikin jättösyötön suoraan De Vriesin lapaan, joka tälläsi Avalanchen 2-1-johtoon.

Maalittoman toisen erän jälkeen Avalanchen Brian Willsie varmisteli joukkueensa johtoasemaa laukomalla kiekon maalin edestä ohi Rolosonin. Tilanne oli samankaltainen kuin De Vriesinkin osuma. Rob Blake syötti kiekon viivalta laitoja pitkin maalin taakse, josta Dan Hinote syötti rystyltä kiekon maalin eteen Willsielle. Maali oli Willsien uran ensimmäinen pudotuspelimaali.

Wild lisäsi pelin loppuun jännitystä kaventamalla tilanteen 2-1-numeroihin, kun varsinaista peliaikaa oli pelaamatta 36 sekuntia. Wild pelasi tilanteessa kuudella kenttäpelaajalla neljää vastaan, kun Avalanchen Derek Morris oli jäähyllä ja Wild oli ottanut maalivahti Rolosonin pois maalilta. Darby Hendrickson ohjasi Sergei Zholtokin laukauksen, mutta Roy torjui laukauksen jalallaan. Reboundiin pääsi ensimmäisenä käsiksi Wildin Andrew Brunette, joka vippasi kiekon ohi Royn.

Enempää maaleja ei kuitenkaan ottelussa nähty ja Avalanche korjasi voiton 3-2-lukemin ja tasoitti ottelusarjan voitot siis 1-1.

Avalanchen alkurynnistyksestä huolimatta laukaukset olivat melko tasaiset. Avalanchen Patrick Roy torjui ottelussa 24 kertaa ja Wildin Dwayne Roloson oli kiekon tiellä 25 kertaa.

Avalanchen suomalaishyökkääjä Riku Hahl oli jäällä kahdeksan ja puolen minuutin verran. Antti Laaksonen sen sijaan pelasi lähes kaksikymmentä minuuttia Wildin riveissä.

Canucks tasoitti voitot Bluesia vastaan

St. Louis Blues hiljensi ensimmäisessä ottelussa Vancouver Canucksin kotiyleisön GM Placessa murskaamalla Canucksin peräti 6-0.

Viime yön ottelussa Blues oli melkein jäämässä maaleitta, mutta onnistui ohittamaan Canucks-vahti Dan Cloutierin ottelun viimeisellä minuutilla.

Ottelun kaikki maalit syntyivät ylivoimalla. Canucksin Trent Klatt avasi ottelun maalitilin ajassa 3.33 ohjaamalla Sami Salon laukauksen ohi Bluesin maalilla pelanneen Chris Osgoodin. Seuraava maali syntyi vasta toisen erän lopulla, kun Ed Jovanovski laukoi kiekon ohi Osgoodin.

Canucks ei enempää maaleja tarvinnut, sillä Bluesin Pavol Demitran kolmannen erän viimeisen minuutin alussa tekemä maali jäi ottelun viimeiseksi.

Dan Cloutier torjui päätöserässä 11 ja koko ottelussa 26 kertaa. Bluesin Chris Osgood selvisi 21 torjunnalla.

Bluesille suurin menetys ottelussa oli voiton lisäksi kapteeni Al MacInnisin loukkaantuminen. Kokenut kanadalaispakki näytti loukkanneen olkapäänsä Todd Bertuzzin taklauksen yhteydessä ensimmäisen erän lopulla eikä pelannut enää sen jälkeen sekuntiakaan.

Canucksin Sami Salo pelasi ottelussa lähes 24 minuuttia ja sai siis yhden syöttöpisteen tililleen. Saman joukkueen Jarkko Ruudun peliaika oli 11.02.

Sarja jatkuu St. Louisissa Savvis Centerissä, jossa pelataan on maanantaina luvassa ottelusarjan kolmas peli.