Ducks voittoon Koivun juhlailtana

Montrealissa kunnioitettiin Saku Koivun uraa sopivasti Koivun toisen seuran Anaheim Ducksin saapuessa kylään. Koivun pitämä puhe oli osa ottelua edeltäneistä seremonioista.

Anaheim Ducksia isännöinyt Montreal Canadiens kunnioitti kesällä uransa lopettaneen Saku Koivun uraa peliä edeltäneillä seremonioilla. Canadiens ei kuitenkaan pystynyt voittamaan ottelua entiselle kapteenilleen, vaan Koivun viimeiseksi jäänyt NHL-seura Ducks poistui vieraskaukalosta kaksi pistettä rikkaampana.

Hampus Lindholm vei ensimmäisessä erässä vieraat johtoon kovalla lyöntilaukauksella, joka löysi tiensä Carey Pricen vartioiman maalin kattoon. Canadiens tuli tasoihin kolmannessa erässä David Desharnais'n ylivoimamaalilla. Kotijoukkue joutui pian tasoitusmaalin jälkeen alivoimalle P.K. Subbanin otettua rangaistuksen estämisestä. Ducksin ylivoima ei vielä tuottanut tulosta, mutta Matt Beleskey onnistui maalinteossa vain sekunteja Subbanin rangaistuksen päättymisen jälkeen. Osuma oli Beleskeylle jo kauden viidestoista. Canadiens ei enää onnistunut ohittamaan Frederik Andersenia, joten pisteet matkasivat vieraspelikiertueensa ensi yönä Ottawassa päättävän Ducksin matkaan.

Maalivahdit horjuivat San Josessa

Edmonton Oilersin surkeasti sujunut syksy jatkui joukkueen hävitessä maalein 4-3 hyvän vireen joulukuussa löytäneelle San Jose Sharksille. Kotijoukkueen maalilla pelanneella Antti Niemellä ei ollut paras päivänsä, mutta hän onnistui ratkaisevilla hetkillä pelaamaan paremmin kuin virkaveljensä Ben Scrivens. Oilers-vahti joutui antautumaan kolmannessa erässä kahdesti Sharksin noustessa takaa-ajoasemasta voittoon. Puolustaja Matt Tennysonin NHL-uran ensimmäinen maali livahti helpon näköisesti Scrivensin selän taakse.

Sharksin muiden maalien tekijöiksi merkattiin James Sheppard, Logan Couture ja Barclay Goodrow. Oilersilta onnistuivat Boyd Gordon, Steve Pinizzotto sekä Ryan Nugent-Hopkins. Oilersin valmentajanvaihdos ei ole ainakaan vielä tuottanut toivottua tulosta, sillä väliaikaisesti valmentajaksi palanneen manageri Craig MacTavishin kaksi ensimmäistä peliä ovat päättyneet tappioihin.

Lehterän maali ei riittänyt Bluesille

Kalifornian illan toisessa kamppailussa Los Angeles Kings isännöi St. Louis Bluesia. Läntisen konferenssin ennakkosuosikkeihin lukeutuvat joukkueet järjestivät katsojille viihdettä iskemällä yhteensä kymmenen maalia. Maalinteossa onnistui myös Jori Lehterä, jonka rystyvippi yllätti Kingsin maalilla torjuneen Jonathan Quickin.

Blues siirtyi Lehterän maalin turvin 4-3 -johdossa toiselle erätauolle, mutta Kings rynni rinnalle ja ohi runttaamalla kolme maalia kolmannessa erässä. Voiton näkyvimpiä hahmoja olivat neljä pistettä mieheen iskeneet Marian Gaborik, Jeff Carter sekä Anze Kopitar.

CAROLINA-TORONTO 4-1

COLUMBUS-WASHINGTON 4-5 ja.

PHILADELPHIA-FLORIDA 1-2 vl.

PITTSBURGH-COLORADO 1-0 ja.

MONTREAL-ANAHEIM 1-2

LOS ANGELES-ST. LOUIS 6-4

SAN JOSE-EDMONTON 4-3