Ducks solmi nelivuotisen sopimuksen ruotsalaishyökkääjänsä kanssa

NHL / Uutinen
Jakob Silfverberg siirtyi Ducksiin aikoinaan kaupassa, jossa Senatorsiin matkasi Bobby Ryan.
Kuva © Getty Images
Anaheim Ducks on päässyt sopuun hyökkääjä Jakob Silfverbergin kanssa nelivuotisesta sopimuksesta.

Kesällä 2013 kaupassa Ottawa Senatorsista Anaheim Ducksiin siirtynyt ruotsalaishyökkääjä Jakob Silfverberg, 24, on solminut nelivuotisen jatkosopimuksen Ducksin kanssa. Silfverberg oli ennen tätä rajoitettu vapaa agentti.

Viime kaudella piste-ennätyksensä tehnyt ja pudotuspeleissä lopulliseen kukkaan puhjennut laitahyökkääjä solmi yhteisarvoltaan 15 miljoonan dollarin sopimuksen. Uuden sopimuksen myötä Silfverbergin vuositulot ovat 3,75 miljoonaa dollaria seuraavan neljän kauden ajan.

Silfverberg merkkautti viime kaudella 39 tehopistettä 81 runkosarjaottelussa. Pudotuspeleissä tilille tuli komeat 18 tehopistettä 16 ottelussa. Ducks hävisi konferenssifinaalit lopulta Stanley Cupin voittanelle Chicago Blackhawksille.

Silfverberg on Senatorsin kesän 2009 toisen kierroksen varaus, joka teki NHL-debyytinsä kevään 2012 pudotuspeleissä. NHL:ssä hän on pelannut yhteensä 181 runkosarja- ja 41 pudotuspeliottelua. Runkosarjassa tehopisteitä on kertynyt 81 kappaletta ja pudotuspeleissä 24 kappaletta.

Alkuvuodesta 2014 Ruotsin paidassa olympiahopeaa saavuttanut Silfverberg on hopeamitalisti myös MM-tasolta, kun hän oli Ruotsin joukkueessa kevään 2011 kisoissa, jolloin Ruotsi hävisi finaalin Suomelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle