Ducks lähetti Detroitin laulukuoroon

NHL:n kauden toistaiseksi kovin yllätys huipentui viime yön kamppailuun Anaheimissa ja sen jatkoaikaan. Steve Rucchinin osuma päätti tuolloin Detroit Red Wingsin kiekkokauden.

Ottelun varsinaisen peliajan maalit tehtiin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä. Avauserässä Henrik Zetterberg vei Wingsin johtoon, mutta Paul Kariya tasoitti vain vajaat kaksi minuuttia myöhemmin.

Maalittoman toisen erän jälkeen Jason Krog teki Anaheimille johto-osuman. Maali näytti riittävän voittoon jo varsinaisella peliajalla, mutta Sergei Fedorov onnistui ohittamaan jälleen kerran loistavan ottelun pelanneen Jean-Sebastien Gigueren kun peliä oli pelaamatta 2.15.

Jatkoajalla suureen rooliin nousi Steve Rucchin, joka upotti one-timerinsa verkkoon jatkoajan seitsemännellä minuutilla. Näin Ducks otti jatkopaikan puhtaasti otteluvoitoin 4-0 ja lähetti Detroitin kesälomille.

Blues voiton päässä

St. Louis otti kolmannen voittonsa Vancouverista ja on enää yhden voiton päässä jatkopaikasta. Tällä kertaa voitto irtosi lukemin 4-1. Ottelun ykkösmies oli Martin Rucinsky, joka sai aikaiseksi tehot 2+1. Rucinsky syötti Dallas Draken voittomaalin toisessa erässä ja teki itse kolmannen erän loppupuolella kaksi nopeaa maalia, jotka varmistivat Bluesin voiton.

Chris Osgood oli hyvässä vireessä St. Louisin maalilla. Osgood torjui 32 laukausta kun toisessa päässä Dan Cloutier pysäytti vain 16 kiekkoa.

Al MacInnisin odotetaan olevan poissa peleistä kahdesta neljään viikkoon olkapäävamman takia. Scott Mellanby puolestaan oli tästä ottelusta poissa flunssan takia.

Suomalaisista Vancouverin Sami Salo satutti ottelussa ranteensa ja joutui jättämään pelin kesken.

Avs vahvoilla Wildia vastaan

Colorado Avalanche tarvitsee enää yhden voiton pudottaakseen Minnesotan jatkopeleistä. Tällä kertaa voiton varmistivat Joe Sakicin kaksi nopeaa maalia ennen avauserän puoliväliä. Neljästä laukauksesta kahden upottua sisään Dwayne Roloson vaihdettiin pois maalilta Manny Fernandezin tieltä.

Minnesotan Marian Gaborik kavensi kolmannen erän lopussa pilaten Patrick Royn toisen perättäisen nollapelin. Avalanche iski tämän jälkeen vielä loppunumeroiksi 3-1. Dan Hinoten maaliin saivat syöttöpisteen Riku Hahl sekä jokaisessa Avs-osumassa mukana ollut Joe Sakic.

Antti Laaksonen jätettiin ottelussa ilman tilastomerkintöjä.

Lightning tasoitti voitot

Martin St. Louis oli Tampalle tärkeä mies kahdella toisen erän maalillaan, joiden turvin joukkue tasoitti otteluvoitot Washingtonia vastaan. Kumpikin on nyt voittanut kaksi ottelua.

St. Louis vei salamat ensin johtoon, jonka Petr Bondra tasoitti. Alivoimalla syntyneestä 2-1-osumasta Caps ei kuitenkaan enää toipunut, vaan Vincent Lecavalier teki ottelun viimeiseksi jääneen maalin kolmannessa erässä.

Lightning on nyt noussut kahden kotitappion jälkeen takaisin kiinni kotietuun voitettuaan molemmat Washingtonin kamppailut.

Senators kaatamssa Islesiä

Ottelusarjan avausottelun hävinnyt runkosarjan voittaja Ottawa on voittanut jo kolme kamppailua Islandersia vastaan. Tämänkertainen peli kääntyi vieraille jo ensimmäisessä erässä. Kamppailua ehdittiin käydä vasta puoli minuuttia kun Mike Fisher teki ensimmäisen osuman. Ajassa 4.12 Anton Volchenkov vei vieraat jo kahden maalin päähän.

Adrian Aucoin nosti joukkueensa toiveita vielä kolmannen erän kavennuksellaan, mutta tasoihin Islandersilla ei ollut enää asiaa. Marian Hossa kaunisteli vielä ennen erän puoltaväliä loppulukemiksi 3-1.

Janne Niinimaa oli jäällä yhden takaiskumaalin aikana.

Belfourin 72 torjuntaa eivät riittäneet

Philadelphia onnistui pitkän kaavan kautta tasaamaan ottelusarjan voitot Mark Recchin jatkoaikaosumalla. Recchi suti kiekon ohi Eddie Belfourin reboundista kolmannen jatkoerän puolivälissä, peli oli Flyersin historian toiseksi pisin.

Vaikka voitto Flyersille menikin, oli pelin suurin sankari Belfour, jolle kertyi torjuntoja lähes tuplaten vastapuolen Cechmanekiin verrattuna. Lopulta Flyersin pommitus kuitenkin palkittiin ja sarja on tasan tilanteessa 2-2.

Maple Leafsin riveistä puuttuivat hyökkääjät Alexander Mogilny sekä Shayne Corson. Mogilny sai edellisessä ottelussa mailaniskun päähänsä ja kärsii nyt aivotärähdyksen jälkiseurauksista. Corson sen sijaan erosi joukkueesta sen jälkeen, kun valmentaja Pat Quinn oli jättänyt hänet sivuun kokoonpanosta.

Myös tunteet olivat pinnassa ja odotetusti asialla oli Darcy Tucker. Tucker taklasi avauserässä Jeremy Roenickia todella voimakkaasti ja tämän Tuckerille kostivat niin Roenick kuin hänen hyvä ystävänsä Tony Amonte. Suunsoitto jatkui ottelun läpi ja seuraavassa pelissä tapahtumat ovat varmasti tuoreessa muistissa.

Suomalaisista Toronton Aki Berg ja Jyrki Lumme pelasivat lähes kahden tunnin ottelusta reilut puoli tuntia, kummallekaan ei merkitty tehopisteitä. Myös Phillyn Sami Kapasen peliaika oli samaa luokkaa ja hänkin ja pisteittä kolmesta maalilaukauksesta huolimatta.