BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Duchene jatkaa Coloradossa

NHL / Uutinen
NHL on peliensä puolesta kesälomalla, mutta siirto- ja sopimusrintamalla tapahtuu jatkuvasti. Jatkoaika seuraa tapahtumia.

Colorado Avalanche on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Matt Duchenen kanssa.

Avalanchen vuoden 2009 ykkösvarauksella on takanaan loukkaantumisten sävyttämä kausi. 58 ottelussa Duchenelle merkittiin tehot 14+14=28.

Stoll ja Fraser jatkavat Kingsissä

Los Angeles Kings ilmoittaa tehneensä jatkosopimukset hyökkääjiensä Jarret Stollin ja Curt Fraserin kanssa. Stollin jatkosopimus on kolmevuotinen, palkkakeskiarvoltaan 3,25 miljoonaan dollaria.

Fraserin jatkosopimus on puolestaan kaksivuotinen, jossa palkkaa maksetaan 825 000 dollaria per kausi. Molemmat pelaajat ovat pelipaikaltaan keskushyökkääjiä.

Yip jatkaa Predatorsissa

Nashville Predators on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Brandon Yipin kanssa. Sopimuksen arvo on 750 000 dollaria.

Coloradosta Nashvilleen waivers-listan kautta tammikuussa tullut Yip ehti pelata Predators-nutussa 25 ottelua ja tehdä niissä seitsemän tehopistettä. Pudotuspeleissä Yipille merkittiin 10 ottelussa kaksi tehopistettä.

Moreau lopettaa ja siirtyy Canadiensin organisaatioon

Yli 900 NHL-ottelua pelannut hyökkääjä Ethan Moreau lopettaa uransa. Hän jatkaa lajin parissa, sillä uusi työpaikka on Montreal Canadiensin ammattilaiskykyjenetsijänä.

Moreaun NHL-ura alkoi kaudella 1995-96 Chicago Blackhawksin riveissä. Parhaiten hänet muistetaan Edmonton Oilersista, jossa hän pelasi reilun kymmenen kauden ajan. Vuosina 2007-10 hän toimi joukkueen kapteenina. Oilers-rupeaman jälkeen hän edusti vielä Columbus Blue Jacketsia ja Los Angeles Kingsiä. Hän putosi joukkueen riveistä joulukuussa, eikä ottelumäärä riittänyt virallisesti Stanley Cupin voittamiseen. Moreau sai NHL-urallaan yhden henkilökohtaisen palkinnon, humanitäärisestä työstä jaettavan King Clancy Trophyn vuonna 2009.

Harding jatkaa Wild-maalilla

Minnesota Wild ilmoitti tehneensä kolmevuotisen jatkosopimuksen maalivahti Josh Hardingin kanssa. Hänestä oli määrä tulla rajoittamaton vapaa agentti 1. heinäkuuta. Uuden jatkosopimuksen arvo on 5,7 miljoonaa dollaria.

Harding teki päättyneellä kaudella vahvan paluun NHL:ään oltuaan sitä ennen sivussa kauden 2010-2011 polvivamman vuoksi. Hän saalisti 13 voittoa, hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa oli 2,62 ja torjuntaprosentti 91,7.

Helm jatkaa Detroitissa

Detroit Red Wings ja hyökkääjä Darren Helm ovat sopineet nelivuotisesta jatkosopimuksesta, jonka arvo on 8,5 miljoonaa dollaria.

25-vuotias Helm pelasi päättyneellä kaudella 68 ottelua ja teki niissä pisteet 9+17=26.

Karlsson jatkaa Ottawassa

Ottawa Senators ilmoitti tehneensä seitsemän vuoden mittaisen jatkosopimuksen ruotsalaispuolustaja Erik Karlssonin kanssa. Sopimuksen yhteisarvo on 45,5 miljoonaa dollaria eli keskiarvoltaan 6,5 miljoonaa dollaria per kausi.

Siniviivapelote pelasi viime kaudella Senators-paidassa runkosarjassa 81 ottelua tehoin 19+59. Näillä tehoilla Karlsson oli koko liigan tehokkain puolustaja. Lisäksi hän oli NHL:n kolmanneksi paras syöttelijä ja pistepörssin kymmenes.

Jackman jatkaa Bluesissa

St. Louis Blues on tehnyt kolmevuotisen jatkosopimuksen puolustaja Barret Jackmanin kanssa. Uusi sopimus on arvoltaan 9,5 miljoonaa dollaria.

Koko uransa ajan St. Louisia edustanut Jackman tehtaili päättyneellä kaudella 81 ottelussa pisteet 1+12=13.

Sharks sopimukseen Stuartin kanssa

San Jose Sharks on tehnyt kolmevuotisen sopimuksen puolustaja Brad Stuartin kanssa. Sopimus on arvoltaan 10,8 miljoonaa dollaria. Stuart tuli Sharksiin kesäkuun lopussa vaihtokaupassa Detroitista.

Stuart on alunperin Sharksin ykkösvaraus vuodelta 1998. Hän pelasi San Josessa vuodet 1998-2005, kunnes siirtyi Joe Thornton-kaupassa Boston Bruinsiin. Päättyneellä kaudella Stuart edusti Detroit Red Wingsiä tehden 81 ottelussa pisteet 2+15=17.

Nashville ja Tampa vaihtoivat maalivahteja

Nashville Predators ja Tampa Bay Lightning vaihtoivat perjantaina maalivahteja pelaajakaupassa, jossa Pekka Rinteen kakkosvahtina toiminut Anders Lindbäck lähtee hakemaan lisävastuuta Lightning-nutusta. Lindbäckin lisäksi Tampan suuntaan matkaa hyökkääjä Kyle Wilson ja kesän 2012 seitsemännen kierroksen varausoikeus.

Lindbäckin jättämää aukkoa paikkaa toiseen suuntaan matkannut Sebastien Caron, mutta kaupan varsinainen pääpaino on kahdessa kesän 2012 toisen kierroksen varausoikeudessa (37. ja 50.) ja kesän 2013 kolmannen kierroksen varausoikeudessa.

Lindbäck on Nashvillen seitsemännen kierroksen varaus kesältä 2008. Kahden NHL-kautensa aikana Lindbäck ehti edustaa Predatorsia yhteensä 38 runkosarjaottelussa.

Chris Stewartille jatkosopimus

St. Louis Blues ja laitahyökkääjä Chris Stewart ovat solmineet yksivuotisesta jatkosta. Sopimuksen arvon on kolme miljoonaa dollaria.

24-vuotias Stewart saapui seuraan Colorado Avalanchen kanssa tehdyn pelaajakaupan seurauksena keväällä 2011. Kyseisen loppukevään tehot, 23 pistettä 26:ssa ottelussa, olivat täysosuma, mutta kuluneella kaudella Stewartin peliesitykset ja pistemäärä kokivat melkoisen mahalaskun 30 pisteeseen 79:ssä ottelussa.

Stewartin jälkeen St. Louisin toimitusjohtaja Doug Armstrongilla on vielä sopimus solmimatta kahden muun rajoitetun vapaan agentin, T.J. Oshien ja David Perronin kanssa. Rajoittamattomia vapaita agentteja viime kauden joukkueesta ovat Jason Arnott, Jamie Langenbrunner ja Barret Jackman.

Slaterille jatkoa

Winnipeg Jets ilmoittaa tehneensä jatkosopimuksen Jim Slaterin kanssa. Sentterin sopimuksen pituus on kolme vuotta.

29-vuotias Slater on organisaation ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2002, ja on pelannut kaikki seitsemän NHL-kauttaan Atlanta Thrashersin ja viime kaudella Winnipeg Jetsin paidassa. Kuluneella kaudella Slater nakutti tehot 13+8.

Bruinsille kaksi jatkosopimusta

Boston Bruins on tehnyt monivuotiset jatkosopimuksen hyökkääjiensä Chris Kellyn ja Gregory Campbellin kanssa.

Kellyn sopimus on nelivuotinen ja arvoltaan 12 miljoonaa dollaria. Campbell puolestaan allekirjoitti kolmevuotisen ja 4,8 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

Kelly pelasi päättyneellä kaudella täydet 82 ottelua Bruinsin paidassa ja teki pisteet 19+20=39. Vuoden 2011 siirtorajalla Ottawasta tulleelle Kellylle kausi oli ensimmäinen täysi kausi Bruins-paidassa.

Campbell teki 78 ottelussa tehot 8+8=16.

MacTavish palaa Edmontoniin

Edmonton Oilers on palkannut Craig MacTavishin seuran jääkiekkotoiminnoista vastaavaksi varapääjohtajaksi.

MacTavish palaa tuttuun organisaatioon, sillä hän valmensi Oilersia kahdeksan kauden ajan vuosina 2000-2008. Hän johdatti Oilersin Stanley Cupin finaaleihin vuonna 2006. Lisäksi MacTavish oli pelaajana voittamassa neljää Stanley Cupia Oilersin paidassa vuosina 1985, 1987, 1988 ja 1990. Hänet erotettiin päävalmentajan tehtävästä vuonna 2009 joukkueen jäätyä kolmannen kerran peräkkäin pudotuspelien ulkopuolelle.

Päättyneellä kaudella MacTavish valmensi Vancouver Canucksin farmijoukkue Chicago Wolvesia. Sitä ennen hän toimi kaksi vuotta TSN-kanavan analyytikkona

Stuartin oikeudet San Joselle

Detroit Red Wings on kaupannut puolustaja Brad Stuartin oikeudet San Jose Sharksille. Toiseen suuntaan vaihdossa matkaa hyökkääjä Andrew Murray.

Kauppa sisältää ehdollisen seitsemännen kierroksen varausoikeuden kesän 2014 varaustilaisuuteen, mikäli Stuart pääsee San Josen kanssa sopimukseen tämän kuun aikana. Kesäkuun lopussa päättyvän sopimuksen jälkeen 32-vuotiaasta Stuartista tulisi rajoittamaton vapaa agentti.

Stuart on alkujaan San Josen ykkösvaraus, koko varaustilaisuuden kolmas pelaaja, vuodelta 1998. Hänet kaupattiin vuonna 2005 Boston Bruinsiin kaupassa, jossa San Joseen matkasi Joe Thornton. Sen jälkeen Stuart on edustanut Detroitin lisäksi Los Angelesia ja Calgaryä. Päättyneellä kaudella puolustaja viimeisteli tehot 6+15.

Maurice valmentamaan Venäjälle

15 kautta NHL-tasolla päävalmentajana toiminut Paul Maurice siirtyy KHL-seura Metallurg Magnitogorskin peräsimeen. Maurice valmensi NHL:ssä viimeksi Carolina Hurricanesia. Hän on myös valmentanut Toronto Maple Leafsia ja Hartford Whalersia.

Mauricen lisäksi myös Hurricanesin entinen maalivahtivalmentaja Tom Barrasso siirtyy Metallurgin palvelukseen. Hänestä tulee Mauricen apulaisvalmentaja.

Jones ja Hunwick jatkavat Coloradossa

Colorado Avalanche on tehnyt nelivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä David Jonesin kanssa. Jones on lukeutunut Coloradon tehokkaimpiin pelaajiin viimeisen kahden kauden aikana. Uuden sopimuksen arvo on 16 miljoonaa dollaria ja se tuo Jonesille neljän miljoonan dollarin vuositulot.

Jones iski päättyneellä kaudella tehot 20+17=37. Hän on Coloradon yhdeksännen kierroksen varaus vuodelta 2003.

Colorado ilmoitti tehneensä jatkosopimuksen myös puolustaja Matt Hunwickin kanssa. Sopimus on kaksivuotinen ja arvoltaan 3,2 miljoonaa dollaria. Hunwick pelasi päättyneellä kaudella Avalanchen paidassa 33 ottelua tehoilla 3+3=6.

Tambellinille jatkosopimus

Edmonton Oilers on tehnyt jatkosopimuksen toimitusjohtaja Steve Tambellinin kanssa.

Kahtena edelliskautena liigan jumbosijoille jäänyt Oilers on Tambellinin aikakaudella aloittanut uudelleenrakennusprojektin, joka on tuonut seuraan useita huippulupaavia nuorukaisia, kuten Taylor Hallin ja Ryan Nugent-Hopkinsin.

Tambellini liittyi Oilersin organisaatioon vuonna 2008 vietettyään sitä ennen 17 kautta Vancouver Canucksin palveluksessa.

Tallonille monivuotinen jatkosopimus

Florida Panthers on solminut monivuotisen jatkosopimuksen varapresidenttinsä ja toimitusjohtajansa Dale Tallonin kanssa.

Tallon palkkasi vuoden 2011 kesäkuussa Kevin Dineenin seuran päävalmentajaksi ja tuloksena oli Panthersin ensimmäinen pudotuspelipaikka sitten vuoden 2000. Tallon on myös onnistunut vahvistamaan joukkuetta useilla pelaajakaupoilla.

Tallon on ehdolla vuoden toimitusjohtajaksi NHL:n palkintogaalassa.

Nashville kiinnitti Bångin

Nashville Predators on tehnyt yksivuotisen ja kaksisuuntaisen sopimuksen Ruotsin EHT-joukkueessakin esiintyneen hyökkääjä Daniel Bångin kanssa. Sopimus tuo Bångille NHL-tasolla 925 000 dollaria ja AHL:ssa 70 000 dollaria.

25-vuotias Bång pelasi päättyneen kauden Elitserienin AIK:ssa, jossa hän teki 50 ottelussa 18 tehopistettä. Pudotuspeleissä Bång pelasi 12 ottelua tehoilla 3+3=6.

Stars kiinnitti Nihlstorpin

Tuore Värmlands Folkblad-lehti uutisoi Dallas Starsin vankistaneen maalivahtiosastoaan tekemällä sopimuksen Ruotsin maajoukkuevahti Cristopher Nihlstorpin kanssa. 28-vuotias maalivahti siirtyy Dallasiin Elitserienin Färjestadista, jossa ruotsalainen on viettänyt kaksi edellistä kautta.

Kookas vahti kilpailee pelipaikoista ja pelipaikoista entuudestaan vahvan kolmikon kanssa, sillä Kari Lehtosen ohella Dallasilla on suunnitelmia myös kesän 2010 ykkösvarauksensa Jack Campbellin sekä tänä kesänä rajoitetuksi vapaaksi agentiksi tulevan Richard Bachmanin suhteen.

Therrienistä uusvanha Canadiens-luotsi

Montreal Canadiens on palkannut Michel Therrienin uudeksi päävalmentajakseen. Therrien seuraa tehtävässään väliaikaisluotsina toiminutta Randy Cunneyworthia.

Therrien on Montrealille tuttu mies, sillä hän valmensi Canadiensia myös vuosina 2000–2003. Tämän jälkeen Therrien ehti toimia Pittsburgh Penguinsin vastuuvalmentajana vuodet 2005–2009. Pittsburghissa paras saavutus oli Stanley Cup-finaaleihin 2008 pääseminen. Tämän jälkeen Therrien toimi televisiokommentaattorina ennen nyt julkistettua pestiään Canadiensiin.

McLeodille jatkosopimus

Colorado Avalanche on tehnyt kolmevuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Cody McLeodin kanssa. Sopimuksen arvo on 3,5 miljoonaa dollaria.

27-vuotias McLeod teki päättyneellä kaudella 75 ottelussa tehot 6+5=11.

Washington kauppasi Vokounin Pittsburghiin

Washington Capitals on kaupannut maalivahti Tomas Vokounin Pittsburgh Penguinsiin vaihdossa seitsemännen kierroksen varausvuoroon. Penguins teki Vokounin kanssa heti kaksivuotisen sopimuksen, jonka arvo on neljä miljoonaa dollaria.

Vokoun pelasi päättyneellä kaudella Capitalsin maalilla 48 ottelua, joista hän saalisti 25 voittoa. Vokounin päästettyjen maalien keskiarvo oli 2,51 ja torjuntaprosentti 91,7.

Thomas pitää välivuoden

Boston Bruinsin maalivahti Tim Thomas, 38, vahvisti sunnuntaina spekulaatiot sapattivuodestaan. Thomas tiedotti keskittyvänsä "perheeseen, ystäviin ja uskoon".

Vuosi sitten Stanley Cupin Bruinsille torjunut jenkkivahti torjui Bostonin päättyneellä kaudella 59 runkosarjaottelua ja kaikki seitsemän pudotuspelikamppailua. Thomasin vapaavuosi kiekosta antaa suomalaisvahti Tuukka Raskille mahdollisuuden palata takaisin joukkueensa ykkösvahdiksi.

St. Louis sopimukseen Tarasenkon kanssa

St. Louis Blues jatkoi lauantaina tulokassopimusten tekoa, kun toimitusjohtaja Doug Armstrong ilmoitti seuran päässeen yhteisymmärrykseen sopimuksesta vuoden 2010 ykkösvarauksensa Vladimir Tarasenkon kanssa. Tarasenkon sopimus tullaan virallisesti julkistamaan heinäkuun ensimmäinen päivä.

20-vuotias Tarasenko pelasi alkukauden KHL:n Sibir Novosibirskissa, mutta siirtyi kesken kauden Pietarin SKA:han. 54 ottelussa hänelle merkittiin tehot 24+23=47.

St. Louis ja Ty Rattie sopimukseen

St. Louis Blues on tehnyt kolmevuotisen entry level-sopimuksen kesän 2011 ensimmäisen varauksensa Ty Rattien kanssa. Blues varasi Rattien varaustilaisuuden toisella kierroksella.

19-vuotias Rattie oli päättyneellä kaudella WHL-liigassa pelaavan Portland Winter Hawksin paras pistemies paukuttamalla tehot 57+64=121. Lisäksi Rattie iski pudotuspeleissä 19 maalia, kun Winter Hawks eteni WHL:n finaaliin.

Gaborik sivussa kuusi kuukautta

New York Rangersin hyökkääjä Marian Gaborik joutuu olkapääleikkaukseen ja on sivussa kuusi kuukautta.

Gaborik oli runkosarjassa Rangersin paras pistemies tehoilla 41+35=76. Pudotuspeleissä Gaborik pelasi 20 ottelua ja teki pisteet 5+6=11.

Paille ja Bourque jatkavat Bostonissa

Boston Bruins on tehnyt monivuotiset jatkosopimukset hyökkääjiensä Daniel Paillen ja Chris Bourquen kanssa. Paillen sopimus on kolmivuotinen ja arvoltaan 3.9 miljoonaa dollaria. Bourque puolestaan solmi seuran kanssa kahden vuoden ja 1.1 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

28-vuotias Paille on viettänyt Bruinsissa viimeiset kolme kautta. Hän saalisti 69 ottelussa tehot 9+6=15. Paille on edustanut urallaan myös Buffalo Sabresia.

Bourque saapui Bostoniin lauantaina Washington Capitalsista kaupassa, jossa toiseen suuntaan matkasi hyökkääjä Zach Hamill. 26-vuotias hyökkääjä on pelannut yhteensä 33 NHL-ottelua Washingtonin ja Pittsburghin paidassa tehoin 1+3=4. Chris Bourque on legendaarisen Bruins-puolustaja Ray Bourquen poika.

Canadiens sopimukseen ykkösvarauksensa kanssa

Montreal Canadiens on tehnyt kolmevuotisen entry level-sopimuksen puolustaja Nathan Beaulieun kanssa. Beaulieu on Canadiensin ykkösvaraus kesältä 2011. Sopimuksen taloudellisia yksityiskohtia ei julkistettu.

Beaulieu pelasi päättyneellä kaudella 53 ottelua OHL:n Saint John Sea Dogsissa pistein 11+41=52. Hän edusti myös Kanadaa nuorten MM-kisoissa, joissa hän syötti yhden maalin.

Oduya ja Mayers jatkavat Chicagossa

Chicago Blackhawks on tehnyt kolmevuotisen jatkosopimuksen puolustaja Johnny Oduyan kanssa. Uuden sopimuksen arvo on 10.125 miljoonaa dollaria ja se tuo Oduyalle 3.375 miljoonan dollarin vuositulot.

Siirtorajalla Winnipeg Jetsista Chicagoon siirtynyt Oduya teki kuluneella kaudella 81 ottelussa tehot 2+15=17.

Blackhawks teki myös yksivuotisen jatkosopimuksen Jamal Mayersin kanssa. Mayersin sopimus on arvoltaan 650 000 dollaria. 37-vuotias veteraanihyökkääjä pelasi Blackhawks-nutussa 81 ottelua tehden pisteet 6+9=15.

Mellanbysta Montrealin pelaajakoordinaattori

Montreal Canadiens on nimittänyt entisen NHL-hyökkääjä Scott Mellanbyn uudeksi pelaajakoordinaattorikseen.

Montrealista kotoisin oleva Mellanby pelasi aktiiviurallaan 21 NHL-kautta viiden eri seuran riveissä. Hän lopetti uransa vuonna 2007, minkä jälkeen hän siirtyi Vancouver Canucksin organisaatioon. Mellanby työskenteli Canucksissa sekä toimitusjohtaja Mike Gillisin neuvonantajana että kykyjenetsijänä. Vuonna 2010 Mellanby siirtyi St. Louis Bluesin apuvalmentajaksi, jossa hän on toiminut viimeiset kaksi kautta.

Vigneaultille jatkosopimus

Vancouver Canucks on jatkanut päävalmentajansa Alain Vigneaultin sopimusta, päättäen spekulaatiot työpaikkansa jatkosta kirvelevän avauskierroksen tappion jälkeen. Jatkosopimus on kaksivuotinen.

Vigneault on nostanut Canucksin NHL:n runkosarjan ykköseksi viime ja tällä kaudella, mutta viime vuonna pudotuspelit päättyivät finaalitappioon Boston Bruinsia ja tänä vuonna avauskierroksen tappioon Los Angeles Kingsiä vastaan. 51-vuotiaan Vigneaultin saldo Canucksissa on runkosarjan osalta nyt 287-155-50, joka 63,4 prosentin voittotahdilla on seuran oma ennätys.

Rick Dudley Montrealin palvelukseen

Montreal Canadiens palkkasi perjantaina toisen apulaistoimitusjohtajan, kun seura julkisti palkanneensa Rick Dudleyn seuran palvelukseen.
Dudley liittyy toisen apulaistoimitusjohtajan Larry Carrieren rinnalle avustamaan niin ikään tuoretta toimitusjohtajaa Marc Bergeviniä.

Dudley on entinen NHL-pelaaja ja -valmentaja, joka on toiminut tausta- ja johtotehtävissä viimeiset kaksi vuosikymmentä eri puolilla NHL:ää useiden seurojen palveluksessa. Viime kaudella Dudley oli Maple Leafsin pelaajakoordinaattorina.

Endras palaa Saksaan

Viime kauden puoliksi Minnesota Wildin farmijoukkue Houston Aerosin ja Helsingin IFK:n veräjillä seissyt Dennis Endras palaa takaisin kotimaansa pääsarjaan.

26-vuotias Saksan maajoukkuevahti Endras on solminut kolmevuotisen pelaajasopimuksen Adler Mannheimin kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle