Dubnyk nollasi Bluesin - Granlundille kaksi syöttöpistettä

Kiekko tarttui Devan Dubnykin räpylään jatkuvasti.
Minnesota Wild otti toisen voittonsa St. Louis Bluesia vastaan, kun joukkue nollasi Bluesin maalein 3–0. Kierroksen muut voittavat olivat New York Rangers ja Anaheim Ducks.

Minnesota Wild palasi johtoasemaan ottelusarjassa St. Louis Bluesia vastaan. Wild voitti ensimmäisen kotiottelunsa maalein 3–0 ja johtaa nyt sarjaa lukemin 2–1.

Wild onnistui kahdesti maalinteossa toisessa erässä, kun Mikael Granlund syötteli pudotuspelien ensimmäiset syöttöpisteensä. Ensimmäisessä maalissa Granlund nousti vauhdilla kiekon alueelle. Kiekko ajautui Zach Pariselle, joka tarjoili Jason Pominvillelle maalille helpon paikan. Toisessa maalissa maalintekijä ja ensimmäinen syöttäjä vaihtuivat toisinpäin, Granlund pysyi toisena syöttäjänä.

Lopullisen niitin iski Nino Niederreiter tyhjiin. Wild-vahti Devan Dubnyk torjui nollapelin eteen 17 kertaa. Bluesin Jake Allen ehti kiekon tielle 21 kertaa.

Granlund sai kahden syöttöpisteen päälle hän oli jäällä jokaisen kolmen maalin aikana. Samoin oli myös Bluesin Jori Lehterä. Kolmas ottelussa pelannut suomalaispelaaja Mikko Koivu jäi tilastoissa nollille.

Rangersille toinen 2–1-voitto

Runkosarjavoittaja New York Rangers voitti Pittsburgh Penguinsin vieraissa maalein 2–1 ja nousi sarjassa myös 2–1-johtoon. Jokainen otteluparin ottelu on päättynyt maalin erolla.

Jokaisessa erässä syntyi yksi maali. Rangers iski kahdessa ensimmäisessä, kun Carl Hagelin ja Chris Kreider heiluttelivat maaliverkkoja. Kolmannessa erässä onnistui Penguinsin Patric Hörnqvist kaventamaan.

Rangers-puolustaja Dan Girardi syötti molemmat joukkueensa maalit. Rangersin Henrik Lundqvist torjui voitto-ottelussa 23 kertaa ja kotijoukkue Penguinsin Marc-Andre Fleury sai tililleen 24 torjuntaa.

Ducks voitti jälleen

Kierroksen maalirikkain taistelu oli Winnipeg Jetsin ja Anaheim Ducksin kohtaaminen. Ottelu oli ensimmäinen pudotuspeliottelu Winnipegissä 19 vuoteen.

Ottelusta ei tullut Jetsin juhlaa, kun Ducks voitti ottelun jatkoerässä lukemin 5–4 ja nousi sarjassa 3–0-johtoon. Ottelun ratkaisuniitin iski Rickard Rakell ensimmäisen jatkoerän alussa. Syöttöpisteet ratkaisumaaliin saivat Francois Beauchemin ja Andrew Cogliano.

Jakob Silfverberg ja Cogliano viettivät kolmen tehopisteen iltaa. Silfverberg teki maalin ja syötti kaksi, kun Cogliano keräsi kolme syöttöpistettä.

Jetsin maalilla Ondrej Pavelec torjui 26 kertaa, kun voittajajoukkue Ducksin Frederik Andersen koppasi kiekon 31 kertaa.

PITTSBURGH - NY RANGERS 1–2
MINNESOTA - ST. LOUIS 3–0
WINNIPEG - ANAHEIM 4–5 je.