Drake Berehowsky Vancouveriin

NHL / Uutinen
Nashville Predators vaihtoi puolustaja Drake Berehowskyn Vancouver Canucksiin toisen kierroksen varausta vastaan.

Berehowsky on pelannut tällä kaudella Nashvillessä 66 ottelua, joissa hän on tehnyt 6 maalia ja antanut 18 syöttöä, eli yhteensä 24 pistettä, sekä keräten tasan 100 jäähyminuuttia.

Viime kaudella Berehowsky oli Nashvillen toiseksi tehokkain puolustaja Kimmo Timosen jälkeen, tehden 79:ssä ottelussa 12+20=32 pistettä. Hän oli Nashvillen ahkerin taklaaja 140:llä taklauksella ja pelasi keskimäärin 22:40 minuuttia per ottelu, mikä oikeutti Nashvillen ykköstilaan myös tässä kategoriassa.

Berehowsky on Nashvillen lyhyen historian eniten pisteitä kerännyt puolustaja 73:lla pisteellään (20+53) ja myös eniten jäähyjä Nashvillen historiassa saanut pelaaja (327PIM).

Berehowsky on entinen Toronton ykköskierroksen (koko draftin 10:s) varaus kesältä 1990.
Hän on pelannut Toronton lisäksi Pittsburghissa, Edmontonissa ja nyt ennen Vancouveria siis Nashvillessä.
Urallaan Berehowsky on pelannut NHL:ssä 415 ottelua, tehden 27 maalia ja antaen 85 syöttöä eli yhteensä 112 pistettä ja keräten 673 jäähyminuuttia.
Ennen NHL:ää Berehowskyn kovin meriitti oli valinta vuoden parhaaksi Kanadalaiseksi junioripuolustajaksi vuonna 1992. (North Bay, OHL: 62. 19+63=82pts, 147PIM)

Berehowsky on isokokoinen (186cm, 100kg), kovaotteinen, kahteensuuntaan hyvin pelaava puolustaja. Hän laukoo kovaa ja mikä tärkeintä Canucksin ylivoimapelin kannalta, hän laukoo oikealta puolelta.
Hän on pelannut Nashvillessä paljon pointilla ylivoimassa ja kuulunut luottopelaajiin myös alivoimassa.

Tällä treidillä Canucksit vahvistivat merkittävästi puolustustaan ja saivat viidennen (Öhlund, Jovanovski, Baron, Lachance, Berehowsky) hyvää NHL tasoa olevan puolustajan.
Samalla sinetöitiin todennäköisesti nuoren puolustajalupauksen Bryan Allenin lähtö takaisin farmiin. Allen pelasi hyvin kaikki pelaamansa ottelut ja yllätti positiivisesti Canucksien valmennusjohdon. Farmissa hän saa kuitenkin huomattavasti enemmän peliaikaa kuin Vancouverissa ja pääsee siten kehittymään paremmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle