Dorsett jatkaa Columbuksessa

NHL / Uutinen
NHL-kausi on kovassa vauhdissa. Jatkoaika seuraa sopimus-, pelikielto- ja loukkaantumisuutisia tiiviisti.

Dorsett jatkaa Columbuksessa

Columbus Blue Jackets on tehnyt kolmevuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Derek Dorsettin kanssa.

Dorsett oli kuluneella kaudella NHL:n jäähykuningas 235 jäähyminuutilla. Hän teki 77 ottelussa pisteet 12+8=20.

Fasth Anaheimiin

Anaheim Ducks on tehnyt yksivuotisen sopimuksen maalivahti Viktor Fasthin kanssa. Sopimus on yksisuuntainen ja sen arvo on miljoona dollaria.

29-vuotias Fasth pelasi viime kaudella Elitserienin AIK:ssa 46 ottelua, joissa hän päästi 2,04 maalia ottelua kohden. Fasthin torjuntaprosentti oli 93.4. MM-kisoissa Fasth pelasi Ruotsin maalilla kuusi ottelua, joista kaksi oli nollapelejä.

Sulzerille yksivuotinen jatkosopimus

Buffalo Sabres on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Alexander Sulzerin kanssa. Uusi sopimus tuo Sulzerille ensi kaudesta 725 000 dollarin ansiot.

Siirtorajalla Vancouverista Buffaloon Cody Hodgson-kaupassa siirtynyt Sulzer pelasi Sabresin paidassa 15 ottelua ja teki niissä kahdeksan tehopistettä. Hän on edustanut myös Floridaa ja Nashvillea.

McBain jatkaa Carolinassa

Carolina Hurricanes on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Jamie McBainin kanssa. Sopimuksen arvo on 3,6 miljoonaa dollaria. McBain tienaa sopimuksen ensimmäisestä kaudesta 1,7 miljoonaa ja toisesta kaudesta 1,9 miljoonaa taalaa.

McBain oli kuluneella kaudella Hurricanesin tehokkain puolustaja pisteillä 8+19=27

Prustille yhden ottelun pelikielto

New York Rangersin hyökkääjä Brandon Prust on saanut yhden ottelun pelikiellon New Jersey Devilsin puolustaja Anton Voltshenkoviin kohdistuneesta taklauksesta. Prust taklasi Voltshekovia kyynärpäällä päähän joukkueiden välisessä kolmannessa konferenssifinaalissa.

Pelikiellon myötä Prust on sivussa neljännestä konferenssifinaalista, joka pelataan maanantaina New Jerseyssä.

Hejdukille yksivuotinen jatkosopimus

Colorado Avalanche ja Milan Hejduk ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen.
Sopimuksen arvoa ei julkistettu lehdistötilaisuuden yhteydessä.

36-vuotiaalle laitahyökkääjä Hejdukille tuleva kausi on NHL-uran neljästoista. Koko uransa Coloradoa edustanut Hejduk on alunperin organisaation neljäs varaus vuodelta 1994. Pisteiden valossa viime kausi oli lievä pettymys, sillä tuloksena oli vain 14 maalia, mutta henkisellä puolella Hejduk oli yksi joukkueensa kiistattomia johtajia ja esimerkin näyttäjiä.

Renneylle ei jatkoa Oilersissa

Edmonton Oilers ilmoitti torstaina, ettei se jatka päävalmentaja Tom Renneyn sopimusta. Renney ehti valmentaa Edmontonissa kaksi kautta. Oilers sijoittui Renneyn alaisuudessa kaksi kertaa liigan jumbosijoille.

Vuodesta 2010 Oilersin päävalmentajana toiminut Renney saavutti päävalmentajakaudellaan 25 voittoa Oilersin peräsimessä.

Hanzalillle yhden ottelun pelikielto

Phoenix Coyotesin hyökkääjä Martin Hanzal on saanut yhden ottelun mittaisen pelikiellon taklattuaan Los Angeles Kingsin Dustin Brownia konferenssifinaalisarjan toisessa ottelussa.

Tilanne sattui kolmannen erän puolivälissä. Hanzal sai tempustaan suihkukomennuksen. Hän on sivussa ottelusarjan kolmannesta kohtaamisesta.

Hunter ei jatka Capitalsissa

Konferenssivälierissä pudonneen Washington Capitalsin päävalmentaja Dale Hunter jättää pestinsä. Hunter ilmoitti päätöksestään joukkueen managerille George McPheelle.

– Se ei ollut yllätys. Olen keskustellut usein hänen kanssaan Capitalsin valmentamisesta, ja tiesimme koko ajan mahdollisuuden, että hän ei jatka tätä kautta pidemmälle, McPhee kertoo.

Hunter, joka pelasi 12 vuoden ajan Capitalsissa, tuli joukkueen peräsimeen marraskuussa Bruce Boudreaun saatua potkut.

Hunter on OHL-joukkue London Knightsin osaomistaja, ja hän toimi myös joukkueen päävalmentajana ennen NHL-pestiään. Nyt hän palaa työskentelemään Knightsin organisaatioon.

– Se oli vaikea päätös. Nautin näiden pelaajien valmentamisesta Washingtonista, mutta tämä ratkaisu on parempi minulle ja perheelleni, Hunter kertoo.

Stoner jatkossakin Wild-puolustuksessa

Minnesota Wild on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Clayton Stonerin kanssa. Uusi sopimus on arvoltaan 2.1 miljoonaa dollaria.

Stoner pelasi tällä kaudella Wild-paidassa 51 ottelua, joissa hän teki pisteet 1+4=5.

Boudreaulle kahden vuoden jatko Anaheimissa

Anaheim Ducks on jatkanut valmentaja Bruce Boudreaun sopimusta kahdella vuodella.

Washingtonista potkut saanut ja Anaheimiin niinikään potkut saaneen Randy Carlylen tilalle tullut Boudreau nosti päättyneellä kaudella rämpivän Anaheimin takaisin pudotuspelitaistoon. Boudreaun alaisuudessa Ducks otti 27 voittoa, mikä oli yksi liigan parhaista saldoista tähdistöottelutauon jälkeen.

Keslerille kuuden kuukauden sairausloma

Vancouver Canucksin hyökkääjä Ryan Kesler joutuu kuuden kuukauden sairauslomalle olkapääleikkauksen jälkeen. Kesleriltä jää näin ollen mitä todennäköisimmin seuraavan kauden aloitus väliin.

Kesler ilmoitti tappiollisen Los Angeles-sarjan jälkeen pelanneensa loukkaantuneena helmikuusta asti.

Kesler teki 77 runkosarjaottelussa tehot 22+27=49. Pudotuspeleissä hän iski kolme maalia.

Kleslalle yhden ottelun pelikielto

Phoenix Coyotesin puolustaja Rostislav Klesla on saanut yhden ottelun pelikiellon Nashville Predatorsin Matt Halischukiin kohdistuneesta laitataklauksesta. Tapaus sattui välieräsarjan neljännen ottelun ensimmäisessä erässä.

Pelikiellon johdosta Klesla on sivussa maanantaina pelattavasta viidennestä välieräottelusta.

Reginille vuoden jatko Senatorsiin

Ottawa Senators on ilmoittanut tehneensä jatkosopimuksen Peter Reginin kanssa. 26-vuotiaan tanskalaishyökkääjän sopimuksen pituus on yksi vuosi.

Kaksi kertaa kuluneen vuoden aikana olkapäänsä loukannut Regin toipuu parhaillaan leikkauksesta, mutta miehen uskotaan pystyvän valmistautumaan ensi kauteen mennessä pelikuntoon. Loukkaantumiset rajoittivat Reginin viime kauden kymmeneen otteluun, joissa mies keräsi tehot 2+2.

Oilers ja Klefbom sopimukseen

Edmonton Oilers on tehnyt kolmevuotisen entry level-sopimuksen ruotsalaispuolustaja Oscar Klefbomin kanssa. Klefbom pelaa sopimuksen ensimmäisen kauden Ruotsissa ja siirtyy sen jälkeen Pohjois-Amerikkaan.

18-vuotias Klefbom pelasi kuluvalla kaudella 33 ottelua Färjestadissa ja teki niissä kaksi maalia. Hän on Edmontonin ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2011.

Cervenka Calgaryyn

Calgary Flames on tehnyt yksivuotisen sopimuksen tsekkihyökkääjä Roman Cervenkan kanssa. Sopimuksen arvo on 3 775 000 dollaria, ja se sisältää myös bonuksia.

26-vuotias Cervenka on viettänyt kaksi viime kautta KHL-seura Avangard Omskissa, jossa hän on tehnyt 105 ottelussa tehot 54+46=100. Hän ei ole aiemmin pelannut Pohjois-Amerikassa.

Tlustylle kaksivuotinen jatkosopimus

Carolina Hurricanes on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Jiri Tlustyn kanssa. Sopimus on arvoltaan 3,2 miljoonaa dollaria ja se tuo Tlustylle 1,5 miljoonaa ensimmäisestä ja 1,7 miljoonaa toisesta kaudesta.

Tlustylla on takanaan uransa paras NHL-kausi. 79 ottelussa tshekkihyökkääjä nakutti tehot 17+19=36. Hän on alunperin Toronto Maple Leafsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2006.

Torresille 25 ottelun pelikielto

Phoenix Coyotesin hyökkääjä Raffi Torres on saanut 25 ottelun mittaisen pelikiellon Chicago Blackhawksin Marian Hossaan kohdistuneesta taklauksestaan. NHL ilmoitti asiasta lauantaina.

Tilanne sattui joukkueiden välisen pudotuspelisarjan kolmannessa osaottelussa. Taklaustilanteessa Torresin luistimet irtosivat jäästä ja hän osui voimalla Hossaa päähän. Taklausta odottamaton Hossa lensi tilanteen seurauksena jäähän. Hänet vietiin paareilla jäältä, eikä hän ole sen jälkeen pelannut ottelusarjassa.

– Torres taklasi selvästi myöhässä tilanteesta suoraan Hossaa päähän. Kun kiekko on tökätty pois Hossan lavasta, Torres suuntaa kohti keskialuetta. Kun Hossa kääntyy vastaanottaakseen kiekon, Torres näkee selvästi, ettei Hossalla ole kiekkoa sillä hän tökkäsi sen pois Hossan lavasta. Sen jälkeen Torres hyppää ilmaan ja hänen vasen olkapäänsä osuu Hossaa päähän. Tämä on sekä ryntäys, estäminen että päähän kohdistunut taklaus, liigan kurinpitäjä Brendan Shanahan sanoi tiedotteessa.

Pelikielto on Torresille jo kolmas viimeisen 13 kuukauden sisällä. Shanahanin mukaan aiemmat pelikiellot painoivat vaakakupissa.

– Sen lisäksi, että tässä rikottiin kolmea liigan sääntöä, myös kaksi muuta seikkaa vaikuttivat pelikiellon pituuteen. Ensiksi, taklaus oli vaarallinen ja toiseksi se aiheutti vakavan loukkaantumisen. Ja paitsi, että Torres on rikoksen uusija, hänen kurinpitohistoriastaan löytyy jo ennestään vastaavia rikkeitä joista kaksi on sattunut tällä kaudella, Shanahan totesi.

Torresin pelikielto on pisin, mitä Shanahan on omalla kurinpitäjän valtakaudellaan langettanut. Edellinen pitkä pelikielto oli Columbus-puolustaja James Wisniewskin syksyllä saama 13 ottelun kakku. Torresin pelikielto on myös liigan pisin lähes viiteen vuoteen. Viimeksi näin pitkä pelikielto on langetettu joulukuussa 2007, kun New York Islandersin Chris Simon sai 30 ottelun pelikiellon astuttuaan luistimella Jarkko Ruudun jalan päälle. Simon sai myös saman vuoden maaliskuussa 25 ottelun mittaisen pelikiellon lyötyään Ryan Hollwegia mailalla päähän.

Torres saalisti kolmessa pudotuspeliottelussa tehot 1+1=2.

Bäckström, Asham, Neal ja Shaw pelikieltoihin

Washington Capitalsin ruotsalaiskeskushyökkääjä Nicklas Bäckström on saanut yhden ottelun pelikiellon Boston-sarjan kolmannen ottelun tapahtumista. Ottelun viime sekunneilla Bäckström osui poikittaisella mailalla suoraan Boston-hyökkääjän Rich Peverleyn päähän.

Pittsburgh Penguinsin hyökkääjä James Neal on puolestaan saanut yhden ottelun pelikiellon Penguinsin ja Philadelphia Flyersin sarjan kolmannen ottelun ryntäyksestään, joka kohdistui Flyersin hyökkääjän Claude Girouxiin. Samassa ottelussa Penguinsin Arron Asham antoi kovan iskun poikittaisella mailalla Flyersin Brayden Schennin päähän, minkä johdosta Asham sai neljän ottelun pelikiellon liigan kurinpitäjältä Brendan Shanahanilta.

Chicago Blackhawksin hyökkääjä Andrew Shaw puolestaan sai kolmen ottelun pelikiellon ryntäyksestä, joka kohdistui Phoenixin maalivahtiin Mike Smithiin joukkueiden toisessa kohtaamisessa pudotuspelisarjassa.

Hagelin taklauksesta ja Carkner tappelusta panniin

New York Rangersin ja Ottawa Senatorsin välisen pudotuspelisarjan toinen osaottelu poiki kaksi pelikieltoa. Rangersin hyökkääjä Carl Hagelin on sivussa kolme ottelua taklattuaan Senators-kapteeni Daniel Alfredssonia päähän. Ottawa-puolustaja Matt Carkner puolestaan huilaa yhden ottelun tapeltuaan Rangers-puolustaja Brian Boylen kanssa.

Hagelin taklasi Alfredssonin laitaan, kun ottelun toista erää oli pelattu 10 minuuttia. Hagelinin kyynärpää osui Alfredssonia päähän, ja tämä löi päänsä pleksiin.

– Kun Alfredsson pistää kiekon päätyyn, Hagelin vie taklauksen loppuun kädet korkealla, osuen kyynärpäällään Alfredssonia päähän. Rike on selvä kyynärpäätaklaus, liigan kurinpitäjä Brendan Shanahan perusteli pelikieltoa.

Carkner puolestaan sai pelikieltonsa tilanteesta, jossa liiga katsoi hänen aloittaneen tappelun Boylen kanssa, joka oli haluton tappelemaan.

– Carkner yritti tapella Boylen kanssa, mutta tämä ei tapellut takaisin. Lyötyään Boylen jäänpintaan Carkner jatkoi iskujen vaihtoa huolimatta siitä, ettei Boyle ollut halukas tappelemaan. NHL:n säännöissä Carkner tulkitaan "ärsyttäjäksi" tekojensa toimesta, liiga sanoi julkistamassaan tiedotteessa.

Darren Helmin kausi ohi

Detroit Red Wingsin hyökkääjä Darren Helm on sivussa koko loppukauden käsivamman vuoksi. Helm sai ottelussa Nashville Predatorsia vastaan luistimen viillon käteensä ja joutui leikkaukseen. Viillon seurauksena Helmin oikean käden jänne vioittui.

Helm ehti pelata tämänvuotisia pudotuspelejä vain kahdeksan minuuttia ennen loukkaantumistaan.

Bitzille kahden ottelun pelikielto

Vancouver Canucksin hyökkääjä Byron Bitz on saanut kahden ottelun pelikiellon Los Angeles Kingsin hyökkääjä Kyle Cliffordiin kohdistuneesta taklauksestaan. Bitz taklasi Cliffordia päähän pudotuspelisarjan avausottelussa torstaina.

– Bitz näkee Cliffordin selän ja numerot taklauksessa, vaikka hänellä on aikaa tehdä asiat toisin, liigan kurinpitäjä Brendan Shanahan totesi tiedotteessa. Myös Bitzin puhdas historia vaikutti pelikiellon pituuteen.

Bitz sai tilanteesta suihkukomennuksen laitataklauksesta. Kings ratkaisi ottelun Bitzin jäähystä seuranneella viiden minuutin ylivoimalla. Bitz on sivussa ottelusarjan toisesta ja kolmannesta ottelusta.

Weberille sakot

Nashville Predatorsin puolustaja Shea Weber on saanut 2500 dollarin sakot Detroit Red Wingsin Henrik Zetterbergiin kohdistuneesta taklauksesta.

Liigan kurinpitäjä Brendan Shanahanin mukaan Weberin tekemisiä tullaan sakkojen myötä seuraamaan koko pudotuspelien ajan.

– Meistä tuntui, että teko oli holtiton ja vastahakuinen, sillä Weber löi Zetterbergiä nyrkillä ja hieroi tämän päätä pleksiin, Shanahan totesi.

Ottelusarjan toinen ottelu pelataan lauantain vastaisena yönä Nashvillessa.

Sacco jatkaa Coloradon valmentajana

Joe Sacco jatkaa Colorado Avalanchen peräsimessä kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Joukkue on jäänyt Saccon aikana kahdesti ulos pudotuspeleistä, mutta on vahvassa nousukiidossa.

Avalanche oli mukana pudotuspelikisassa loppumetreille saakka, mutta viimeisestä seitsemästä ottelustaan joukkue hävisi kuusi ja jäi rannalle. Avalanchen lopullinen pistemäärä oli silti 20 pistettä enemmän, kuin edelliskaudella.

Oilersille jälleen ykkösvaraus

Edmonton Oilers voitti NHL:n draft-arvonnan ja pääsee valitsemaan ensimmäisenä. Ykkösvaraus on albertalaisjoukkueelle jo kolmas peräkkäinen. Kaksi edellistä kautta se on ollut NHL:n huonoin joukkue, mutta nyt se oli toiseksi huonoin. Oilers voitti draft-arvonnan 2010 ja viime vuonna se piti ykkösvarauksensa, sillä sääntöjen mukaan voittaja voi nousta enintään neljä sijaa. Viime vuonna arvonnan voitti New Jersey Devils, joka nousi kahdeksannelta sijalta neljänneksi. Oilers oli myös ensimmäinen joukkue, joka on voittanut arvonnan sijoittumatta viimeiseksi runkosarjassa.

Varaustilaisuus pidetään tänä vuonna Pittsburghissa. Ykkösvaraukseksi suurin suosikki on Sarnia Stingissä pelaava venäläishyökkääjä Nail Jakubov.

Järjestys

1. Edmonton Oilers

2. Columbus Blue Jackets

3. Montreal Canadiens

4. New York Islanders

5. Toronto Maple Leafs

6. Anaheim Ducks

7. Minnesota Wild

8. Carolina Hurricanes

9. Winnipeg Jets

10. Tampa Bay Lightning

11. Washington Capitals (Coloradon vuoro, siirtyi Capitalsille Semjon Varlamov -kaupassa)

12. Buffalo Sabres

13. Dallas Stars

14. Calgary Flames

Loppuosa järjestyksestä selviää pudotuspelien aikana ja sen jälkeen.

Montrealin GM vaihtuu

Montreal Canadiens on ilmoittanut erottaneensa joukkueen managerin Pierre Gauthierin. Joukkueen presidentti, omistusportaaseen kuuluva Geoff Molson ilmoitti asiasta torstaina.

Gauthier aloitti työssään helmikuussa 2010 seuraten Bob Gaineya. Keväällä Canadiens selvisi konferenssifinaaleihin, viime kaudella joukkue pelasi tiukan sarjan lopulta mestariksi edennyttä Boston Bruinsia vastaan häviten seitsemännen pelin jatkoajalla. Tällä hetkellä Canadiens on itäisen konferenssin viimeisenä.

Uuden managerin etsintä käynnistyy välittömästi.

Hallin kaudelle jälleen ennenkaikainen päätös

Edmonton Oilersin hyökkääjä Taylor Hall joutuu olkapääleikkaukseen ja hänen pelinsä tältä kaudelta on pelattu. Hallilla on leikkauksen jälkeen edessään 5-6 kuukauden sairasloma.

Hall on ollut sivussa peleistä maaliskuun puolivälistä lähtien saatuaan aivotärähdyksen ottelussa Calgary Flamesia vastaan.

Hall pelasi kuluvalla kaudella 61 ottelua ja teki niissä pisteet 27+26=53

Keithille viiden ottelun pelikielto

Chicago Blackhawksin puolustaja Duncan Keith on saanut viiden ottelun pelikiellon iskettyään Vancouver Canucksin Daniel Sediniä kyynärpäällä päähän keskiviikon pelissä. Ottelun aikana Keith sai rikkeestään vain kahden minuutin rangaistuksen.

Pelikielto on Keithille NHL-uran ensimmäinen. Kyynärpäätaklauksen alle jäänyt Sedin loukkaantui tilanteessa ja on arvioiden mukaan sivussa seuraavat kaksi viikkoa aivotärähdyksen vuosi.

Nabokov jatkaa Islandersissa

New York Islanders on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen maalivahti Jevgeni Nabokovin kanssa. Sopimus on arvoltaan 2,75 miljoonaa dollaria.

Nabokov tuli Islandersiin viime kaudella waivers-listan kautta, mutta kieltäytyi pelaamasta seurassa. Venäläisvahti on kuitenkin viihtynyt Long Islandilla niin hyvin, että jatkosopimus oli tosiasia.

– Olen innoissani, että saan pelata täällä myös ensi kaudella. Meillä on nuori ja taitava ryhmä koossa, ja olemme matkalla oikeaan suuntaan. Olen innoissani, että saan auttaa joukkuetta pääsemään pudotuspeleihin pitkän tauon jälkeen, Nabokov totesi julkistamassaan tiedotteessa.

Nabokov on kuluvalla kaudella saalistanut 17 voittoa liigan häntäpään joukkueisiin kuuluvassa Islandersissa. Hänen torjuntaprosenttinsa on 91.2 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,56.

Thorntonille kaksivuotinen jatkosopimus

Boston Bruins on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen kovanaama Shawn Thorntonin kanssa. Uusi sopimus on arvoltaan 2,2 miljoonaa dollaria ja se tuo Thorntonille 1,1 miljoonan dollarin vuosiansiot.

34-vuotias Thornton on tällä kaudella tehnyt pisteet 4+8=12. Hän on myös kuluttanut jäähypenkkiä 145 minuutin edestä. Thornton on Bostonin lisäksi edustanut urallaan Anaheimia ja Chicagoa. Hän on voittanut Stanley Cupin Ducks-paidassa 2007 ja Bruinsissa 2011.

Myers poissa kolme peliä

Buffalo Sabresin puolustaja Tyler Myers on saanut kolmen ottelun pelikiellon. Myers taklasi maanantain ottelussa Montrealin Scott Gomezia selkään. Gomez sai tilanteessa aivotärähdyksen. Itse ottelussa Myers selvisi kahden minuutin rangaistuksen laitataklauksesta. Hän teki ottelun voittomaalin jatkoajalla.

Brendan Shanahanin näkemyksen mukaan Myers näki koko ajan Gomezin selän ja sellaisessa tilanteessa pitää aina välttää taklaaminen. Sitä Myers ei tehnyt. Pelikielto maksaa viimeistä kauttaan tulokassopimuksesta pelaavalle Myersille reilut 14 000 dollaria.

Schwartz yliopistosta St. Louisiin

St. Louis Blues on solminut tulokassopimuksen hyökkääjä Jaden Schwartzin kanssa. Schwartz liittyy Bluesin vahvuuteen jo tiistain peliin Chicago Blackhawksia vastaan.

19-vuotias kanadalaishyökkääjä pelasi ennen siirtymistään toista kautta Colorado Collegen joukkueessa, tehden 30 ottelussa tehot 15+41. Schwartz poimittiin Bluesiin alunperin 14. pelaajana kesän 2010 varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella.

Greenille kolme peliä kakkua

Washington Capitalsin puolustaja Mike Green on saanut kolmen ottelun pelikiellon. Green taklasi torstain Tampa Bay -ottelun toisessa erässä Lightningin tulokashyökkääjää Brett Connollya. Connolly taisteli tilanteessa toisen Capitals-puolustajan Dmitri Orlovin kanssa, kun Green taklasi häntä. Greenin käsivarsi osui Connollya päähän. Connolly oli jonkun aikaa sivussa, mutta palasi kentälle kolmannessa erässä.

Perusteluissaan kurinpitäjä Brendan Shanahan kertoo, että Connolly oli huonossa asennossa yrittäessään väistää Orlovia. Greenin päättäessä taklata, Connollyn pää on alhaalla. Green on ollut kerran aikaisemmin urallaan pelikiellossa, minkä lisäksi häntä on sakotettu kerran.

Green menettää pelikiellon takia palkkatuloja reilut 85 000 dollaria.

Duchene jälleen sairaslistalle

Colorado Avalanche tiedotti torstaina keskushyökkääjä Matt Duchenen olevan sivussa seuraavat 3-4 viikkoa. Duchene loukkasi oikean nilkkansa tiistaina Minnesotaa vastaan pelatussa pelissä.

Duchene palasi helmikuun lopulla joukkueen kokoonpanoon oltuaan poissa 20 ottelua polvileikkauksen vuoksi. Hän on kerännyt tällä kaudella tehot 13+13.

Lupul kuukaudeksi sivuun olkapään vuoksi

Kovaa pistetahtia kauden aikana ylläpitänyt Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Joffrey Lupul joutuu 3-4 viikon sairauslomalle. Mies kärsii sijoiltaan lähteneestä olkapäästä.

Lupul on kiitänyt tällä kaudella Leafsin ykköskentässä ja nakuttanut 66 ottelussa komeat lukemat 25+42=67.

Grabovski jatkaa Torontossa

Toronto Maple Leafs ja keskushyökkääjä Mihail Grabovski ovat solmineet viiden vuoden jatkosopimuksen. Tuoreen sopimuksen hintaa ei ole vielä julkaistu.

Itä-Saksassa syntyneen valkovenäläishyökkääjä varattiin alunperin vuonna 2004 Montreal Canadiensiin. Vuonna 2008 Grabovski kaupattiin Torontoon vaihdossa Greg Pateryniin ja toisen kierroksen varaukseen. Kulunut kausi on täten Grabovskin neljäs vaahteralehdissä. Ensi kesänä päättyvän nykysopimuksen arvo on ollut 2,9 miljoonaa dollaria per kausi.

Turco Bostoniin

Boston Bruins paikkasi Tuukka Raskin loukkaantumista tekemällä loppukauden mittaisen sopimuksen veteraanimaalivahti Marty Turcon kanssa. Turco joutuu vielä waivers-listalle, josta hän on muiden joukkueiden poimittavissa. Mikäli Turco läpäisee waiversin, liittyy hän keskiviikkona Bruinsin vahvuuteen.

Koska Turco liittyy Bruinsiin siirtorajan umpeutumisen jälkeen, hän ei ole pelikelpoinen kevään pudotuspeleissä.

Turco on kuluvalla kaudella pelannut Itävallan liigan EC Red Bulls Salzburgissa. Hän pelasi sitä ennen 10 kautta NHL:ssä seuroinaan Dallas Stars ja Chicago Blackhawks.

» Lähetä palautetta toimitukselle