Dominik Hasek lopettaa uransa

NHL / Uutinen
Dominik Hasekin päätöstä mahdollisesta kiekkouran lopettamisesta on odoteltu vesi kielellä mestaruuden ratkeamisen jälkeen. Tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessa Hasek päätti spekuloinnin asiasta ilmoittamalla pelaajauransa olevan loppu.

Dominik Hasekin lopettamispäätös oli uutisoitu jo Buffalo Newsin ja Detroitin television toimesta. Jälkimmäisessä Hasekin vaimo Alena kertoi, että mestarivahti lopettaa hienon uransa tähän ja muuttaa perheineen takaisin kotimaahansa.

Tänään illalla Suomen aikaa pidetyssä virallisessa tiedostustilaisuudessa Hasek itse vahvisti uutisen. "Stanley Cupin voittaminen oli kaikki mitä saatoin toivoa" totesi Hasek tiedotustilaisuudessa. "21 ammattilaisvuoden jälkeen minusta tuntuu, että minulla ei ole enää sellaista intohimoa kilpailemista kohtaan, kuin itseltäni odotan" kertoi Hasek. Hasek tuli Detroitiin vain ja ainoastaan voittaaksen tuon kaikkien pelaajien himoitseman kannun.

Hasek voitti urallaan Stanley Cupin ja Olympiakullan. Hän saavutti myöskin kuusi Vezina Trophyä NHL:n parhaana maalivahtina sekä kaksi Hart Trophyä NHL:n MVP:nä. Uran kruunasi tänä kevään saavutettu NHL:n ennätys, kuusi nollapeliä yhden kauden pudotuspeleissä.

Hasekin ilmoituksen jälkeen alkaa seuraava spekulointi, kenestä tulee Hasekin seuraaja? Puhelin saattaa käydä kuumana varsinkin kesän vapailla agenteilla, joiden joukosta löytyvät mm. maalivahdit Ed Belfour ja Curtis Joseph.

lähteet: espn, detroitredwings.com

» Lähetä palautetta toimitukselle