Dominik Hasek kaupattu Detroitiin

NHL / Uutinen
Viime kauden parhaana maalivahtina Vezina-trophylla palkittu Dominik Hasek on kaupattu Detroit Red Wingseihin. Buffalon suuntaan siirtyi Vjatsheslav Kozlov, ensi kauden ensimmäisen kierroksen varaus ja myöhemmin sovittavia lisäkorvauksia.

Varaustilaisuuden yhteydessä huhuttu Hasek-myynti toteutui siis viikkoa myöhemmin, mutta Dominatorin uusi kotiareena ei olekaan St. Louisissa vaan Detroitissa. Dominik vaati kesäkuun alkupuolella, että hänet kaupattaisiin joukkueeseen, jolla on realistiset mahdollisuudet voittaa Stanley Cup ja Detroitilla onkin paremmat mahdollisuudet voittaa Kannu kuin Buffalolla. 36-vuotiaan Hasekin saapuminen kaupunkiin merkinnee Chris Osgoodin kauppaamista muuualle, sillä tuskinpa viime vuodet Red Wingsien ykkösenä pelannut Osgood tyytyy pelaamaan Hasekin kakkosena parisenkymmentä peliä kaudessa.

29-vuotiaan Vjatsheslav Kozlovin kauppaamisesta on huhuttu jo parin vuoden ajan, sillä hän on ollut ajoittain Scotty Bowmanin "dog house":ssa. Tällä kaudella Kozlov teki runkosarjassa 38 pistettä (20+18) ja pudotuspeleissä 5 pistettä (4+1) lisää. Kozlov ei ole aivan pystynyt lunastamaan häneen uran alussa asetettuja odotuksia ja teki huippupisteensä 36+37 kaudella 1995-96. Hän on ollut yleensä parhaimmillaan pudotuspeleissä päästessään pelaamaan samassa ketjussa Sergei Fedorovin kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle