Diskoksen yrityssaneeraushakemus hylätty

MESTIS / Uutinen
Jyväskylän käräjäoikeus on hylännyt paikallisen jääkiekkoseura Diskos 93 ry:n yrityssaneeraushakemuksen

Perusteluissaan käräjäoikeus toteaa, ettei Diskos ole aatteellisena yhdistyksenä sellainen velallinen, joka voisi olla yrityssaneerauksen kohteena. Periaatteessa aatteellisen yhdistyksenkin toimintaa voidaan järjestellä saneerauksen avulla. Käräjäoikeus katsoo kuitenkin, että jääkiekossa yhtiömuotoisen liiketoiminnan harjoittamiselle ei ole estettä. Siten perustetta yrityssaneerauslain laajentavaan tulkintaan ei ole.

Diskoksen johto kokoontuu pohtimaan seuran tulevaisuutta ennen kuin antaa asiasta lausuntoja. Seuraa uhkaa konkurssi, ja sen johdosta jyväskyläläisseuran jatkaminen jääkiekon Mestis-sarjassa on uhattuna.

Mikäli Diskos kuitenkin jatkaa Mestiksessä, tulee sen pelaajarunko koostumaan pääasiassa junioreista. 900 000 markan velkataakan rasittama Diskos joutuu leikkaamaan budjettia rankasti tulevalle kaudelle, joten vähennykset aloitettaneen pelaajabudjetista. Elleivät jyväskyläläiset pysty jatkamaan Mestiksessä, tilalle nousee Espoon Palloseura, joka jäi päättyneellä kaudella kolmanneksi nousukarsinnoissa Mestikseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle