TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Devils vaihtaa päävalmentajaa - Lamoriello palaa penkin taakse

NHL / Uutinen
Lamoriello on toiminut Devilsissä useissa eri rooleissa jo kaudesta 1986-1987 alkaen.
Kuva © Getty Images
New Jersey Devils on antanut potkut päävalmentajalleen Peter DeBoerille ja nimittänyt tilalle Lou Lamoriellon.

Peter DeBoer valmensi Devilsiä neljä kautta. Joukkue saavutti DeBoerin komennossa parhaimmillaan Stanley Cup -finaalipaikan vuonna 2012, mutta ei sen jälkeen päässyt edes pudotuspeleihin.

Kokenut kehäkettu Lou Lamoriello korvaa DeBoerin penkin takana. Lamoriello on toiminut jo pitkään Devils-organisaatiossa eri rooleissa kaudesta 1986-1987 alkaen, ja on toiminut aiemmin myös valmennustehtävissä.

Lamoriellolla ei itsellään ole merkittävää pelaajauraa, mutta mies on toiminut NCAA:ssa päävalmentajana ja urheilutoimenjohtajana, NHL:ssä puheenjohtajana, GM:nä ja päävalmentajana sekä Yhdysvaltojen maajoukkueessa GM:nä.

− Viimeiset 48 tuntia ovat olleet kiinnostavia. Päätimme tehdä nyt näin. Koetin tuoda esiin näkemykseni siitä, miten saisimme parhaiten joukkueen tekemään tiettyjä asioita ja miten saisimme kaiken irti nykyisestä henkilöstöstämme, Lamoriello kommentoi ratkaisun taustoja.

Avukseen Lamoriello saa kokeneet entiset NHL-pelaajat Adam Oatesin ja Scott Stevensin. Oates on toiminut NHL:ssä aiemmin pää- ja apuvalmentajana, viimeksi Washington Capitalsissa viime kaudella. Stevens on toiminut puolestaan kehitysvalmentajana sekä apuvalmentajana, josta asemasta mies siirtyi Devils-organisaation sisällä.

DeBoerin apuvalmentajina toimineet Tommy Albelin ja Mike Foligno toimivat jatkossa Oatesin ja Stevensin apumiehinä katsomosta käsin. Apuvalmentajana myös toiminut Dave Barr ei sen sijaan jatka joukkueessa. Lamoriello on päävastuussa toistaiseksi, mutta luovuttaa sen Oatesille ja Stevensille myöhempänä ajankohtana.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle