Devils sopimuksiin varaustensa kanssa

NHL / Uutinen
Kaiken Stanley Cup huuman ohella New Jersey Devilsin toimistolla on Lou Lamoriellon johdolla ehditty saada rustattua myös sopimuksia omille varauksille.

Uusia Devils-pelaajia ensi kaudella ovat Ruotsin Färjestadista siirtyvä hyökkääjä Christian Berglund, joka on yksi Devilsien kirkkaimpia lupauksia. Nimensä papereihin allekirjoitti myös Boston Collegen paidassa Yhdysvaltain yliopistosarjaa menestyksekkäästi pelannut minikokoinen laituri Brian Gionta, joka nähtiin myöskin Saksan MM-kisoissa jenkkien väreissä. Samasta opinahjosta Devilseihin suuntaa myös maalivahti Scott Clemensen. Neljäntenä uutena sopimuspelaajana ilmoitettiin jykevä laituri Brett Clouthier, joka puolestaan on pelannut viime kaudet OHL-junioriliigassa Kingstonin joukkueessa. Clouthierin vahvuudet ovat fyysisessä pelissä, joka on helposti huomattavissa muhkeista yli kahdensadan minuutin jäähysaldoista.

Kaikki uudet tulokkaat päätyvät mitä todennäköisimmin Devilsien farmijoukkueen Albany River Ratsin riveihin ensi kaudella. Devils on tullut Lamoriellon johtajakaudella tunnetuksi siitä, että seura kasvattaa nuorukaisiaan harkitusti ja rauhallisesti. Kirkkaimmat tähdetkin joutuvat opettelemaan organisaation tavoille ensin "Jokirottien" paidassa. Vain hieman päälle 170-senttisestä Giontasta on kaavailtu John Maddenin tyylistä peluria, joka on parhaimmillaan varsinkin alivoimalla. Berglund on taas ehdolla kiekollisen sentterin rooliin kahdessa ensimmäisessä ketjussa kunhan nuorukainen vaan ensin saa suoritettua vaaditun farmitutkinnon tuohon virkaan. Clemensen taas saanee odotella tilaisuuttaan pitkään, sillä Devilsien veräjän suulle on tarjolla Martin Brodeur, Ari Ahonen ja jo pitkään mahdollisuuttaan kytännyt J-F Damphousse. Clouthierin rooli tulemaan olemaan selvä, nyrkkisankarille löytyy työpaikka NHL:stä mikäli kiekkokin silloin tällöin pysyy lavassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle